Alıntı Honey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalarrr ;
1) Öncelikle bildiğimiz kadarıyla siğil kendini minimum 2 ay gibi sürede kendini gösteriyor diye biliyorum.Maximum ne zaman göstereceği ise belirsiz yani bugün girdiğin ilişkiden kaptığın hpv 10 yıl sonra da ortaya çıkabilir.Eger birgün sonra siğil farkettiyseniz bence sizde hali hazırda hpv vardı.
2)Tipini öğrenmek için bir labaratuvar gidip genital bölgenizden örnek vereceksiniz.Sanirim erkeklerde 3 farklı çubukla alınan sürüntü örneği ile.Erkek arkadaşlar bu konuyu daha iyi bilirler.Sonuc geldiğinde size tipinizi risk grubunu söylerler.
3)Direk yaktırmakta bir seçenek tabi, ama yok merak ederim diyorsanız öğrenin.Kadinlar için tipi öğrenmek çok gerekli ama erkekler için o kadar da mühim değil.
4) Ankara da yaşamıyorum ama yaşayanlar yardımcı olacaktır.
Beslenmenize dikkat edin, cinsellikten uzak durun bu sürede ( negatif olana kadar ,siğil yok olunca değil), maddi durumunuz yeterliyse Ahcc kullanabilirsiniz,alkol sigara bırakmak atlatma ürecinizi hızlandıracaktır.Simdiden çok geçmiş olsuuuun 🙏
Honey cevabın için teşekkür ederim. Dediğim gibi 1 gün sonra farkettim daha önce cinsel temasımda olmamıştı. 3 aydır duruyor ancak boyutu küçüldü. İşte pazartesi doktora gitmek istiyorum ama tecrübeli bi doktora gitmem lazım yanlış mıyım ?