2 test kiti ile de tamamen aynı şekilde sürüntü aldım. Üretra kısmından aldığım sürüntüyü ilk olarak aldım. Daha sonra penis başı, dip kısmı, testisler hatta genital bölgenin bacak ile birleştiği bölgeye dahi sürdüm emin olmak adına. Numuneyi almadan önce okuduğum makale burada :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1828977/

Test kiti ise birebir bu: https://www.youtube.com/watch?v=v8znJnDSErQ

Burada ağızdan alıyor sen genital bölgeden alıyorsun tek farkı bu yani. Bu bilgilere de kendim ulaştım doktorlar bu kadar ayrıntılı anlatmıyor. Zaten yapılan test kiti yurtdışından cihaz yurtdışından. Ayrıntılı araştırılırsa bu bilgilere ulaşılabiliyor. Benim bildiklerim bunlar artık başka insanlar da dolandırılmasın, bilgilensin istedim. Zor bir durum özelden soracağın varsa cevap veririm ancak genel olarak bu şekilde bildiklerim.

PCR testi sana pozitif misin negatif misin onu söylüyor tiplendirme eğer ki o skala içerisinde virüs varsa onu yakalıyor. PCR ile uğraşmak zaman kaybı ben bilgilenmek için de tiplendirme yaptım. Mavi lab dan daha iyi bir yer bulursan bana da söyle ben pozitif çıktığım için gitmedim tekrardan.