Merhaba Arkadaşlar
Bende bu sitedeki bir cok arkadas gibi bu lanet olasi hastalikdan muzdaribim. 2017 yilinda Ve bu hastaligi ne yazik ki ben evlendikten sonra fakettim. Ama iş işten cokdan gecmişti. Bu durumdan sonra ne yapabiliriz diye doktor doktor dolastik. Önce eşime özel de tipleme yaptirdik tip 18 ve 56 denildi aradan 10 gün gectikden sonra devlet hastanesinde yapilan test de 16-18-56 cikinca bu bizim icin bir psikolojik çöküntü yarattı. Bu sefer de bir kac farkli profla gorustuk fakat onlarda bu hastaligin toplumun %80 inde varoldugunu bagisikligin bunu atacagini güclü tutmamiz gerektigini söyledi. Sürekli ve zamanli kontrol durumindayiz. Alkol ve sigara kullanmiyoruz.bende yilda 1 kez 1 veya 2 tane seklinde cikan sigiller oluyordu fakat buna alistik görür gormezde yaktiriyoruz zaten esimde hic sigil olusmadi.
Ve bu durumda birde cocuk sahibi olduk dogumumuzu sezeryanla yaptik cok sukur simdiye kadar bir sorunla karsilasmadik. Suanda 18 aylik.
Simdi tekrar kontrol zamanimiz geldi. Yilda bir hpv eger pozitifse kolposkopi seklinde devam edicez.
Ama bu surecte yeni birsey ögrendik oral hpv.
Ve bu suanda benim icin dunyanin sonu gibi birsey
Tabi ogrenir ögrenmez solugu kbb doktorunda aldik
Acaba?
Kontroller cok sukur temiz. Agizda herhangi bir sigil kondilom papillom yok.
Ilk doktorumuz sansimiza hpv ile ilgili pubmed de makale yayinlamis calismalari olmuş.
Gayet te iyi bilgilendirmisti kanser dusuk risk ve bilincli hasta oldugunuz icin takip edileceksiniz bulasicilik konusunda oglumu nasil korumam gerektigini söyledigimde merak etmeyin o da dusuk bir risk opmekle bulasmaz dokunmakla bulasmaz korkmayin deyip bizi rahatlatarak gönderdi.
Tabi bir doktorla da yetinmeyip ikinci bir göz görsün diyerek reklamini iyi yapmis bir doktora gittik. Ama soru sormamiza bile firsat vermeden hastalarini anlatti ve bulasiciligi evet var opmeyin koklamayin diyerek bizi gonderdi.
Ne yapmamiz lazim dedigimiz de limon yiyin diyerek de cozum uretti
Oral hpv icin test verdik sonuc bi hafta sonra cikacak ve o zamana kadar ne yapacagim bilmiyorum
Sigarayi birakan ben dun itibariyla tekrar sigaraya basladim.
Stress seviyem tavan psikolojim altüst oldu.
Kendi canimdan gercekten vazgecmis durumdayim ben olsamda bir olmasamda ölsemde bir sürünsemde. Cocugumu bu surecde nasil koruyacagim bilmiyorum ve dolayisiyla öpemiyorum sevemiyorum kiyafetlerini opup kokluyorum. Cocugumun sadece saclarina temas edebiliyorum onu opebiliyorum ayaklarinin altini opebiliyorum onunla oyun oynarken bi anda aglamaya basliyorum istem disi. Bu mesaji yazarkende az cok durumumu tahmin edebiliyorsunuzdur diye dusunuyorum elimden bisey gelmiyor korkuyorum korkuyorum korkuyorum.
Simdi bunu cocugumda nasil takip edecegim bununla ilgili kime gitmeliyim.
Nasil korumaliyim bilmiyorum
9 yasina kadar asi yaptiramiyorum.
Bu sureci nasil takip edecegiz bu surecte bizi yonlendirip bilgi verebilecek bir doktor ariyorum.
Olasi bir durumda tedavi sureci nasil işleyecek bunlar cevabini bilmedigim sorular.
Ve delirmek uzereyim.
Sürece hakim iyi bir doktor lütfen istanbul avrupa yakasindan