Bir şekilde içimi dökmek istedim o yüzden yazıyorum Hem belki akıl veren bu yollardan geçen kişilerin bazı tavsiyeleri olur diye.
Öncelikle hastalıkla tanışmam Temmuz ayında oldu. 2 tane küçük nokta vardı elime gelen. Önemsemedim çok küçüklerdi.Ağustos ayında arttıklarını gördüm ve aynı zamanda kaşıntım vardı. Doktora gittim bir özel hastanede. Mantar dedi. İnternetten araştırıp kendi kendime hpv tanısı koymuştum doktora da bunu iletmiştim. Muayene edip mantar bu dedi. İlaç kullandım mantar için, kaşıntım kısmen geçti ancak vajina dışındaki lezyonlar hala duruyordu. Sonuç: Bende hem mantar hem siğil varmış o yüzden ilk doktor yanılmış. İlaç kullanınca da mantar geçti siğil kaldı tabii. Ben de hala mantar tam geçmedi sanıyorum onları ah safım... ekim ayında başka bir doktora gittim mantar var geçmiyor dedim, doktor hanım baktı ve direkt hpv bu dedi. Hpv olmadığıma kendimi inandırmıştım yıkıldım o yüzden. Tabii bir de tedavi geciktiği için siğiller anal bölgeye kadar yayılmış her yerim siğil olmuş derhal yakma işlemi yapıcaz dedi. Tipleme testi ve simir testi de yaptıldı ama bunların sonucu çıkana kadar beklersek iyice yayılacak bir an önce yakalım dedi. Tamam dedim ertesi gün yakıldı siğiller. Hpv test sonucumda 3 tip saptandı. 52 59 ve 66 tipleri. Bu tipler riskliymiş, muhtemelen siğil çıkardığıma göre az riskli olan tiplerden birine de sahibim. Etti mi sana 4 tip.Allah bereket ver(me)sin.
Yakma işlemi sonrası çok siğil olduğu için belli bir kısmı geçti, belli bir kısmı kaldı. Tekrar koter yaptıracak bile param yok ne bok yiyeceğimi hiç bilmiyorum kısaca.
Simir testimin sonucu için haftaya gideceğim ve aşırı gerginim. Cın 3 çıkarsa ne yapıcam diye kafaları yiyorum çünkü bu daha çok para ve stres demek oluyor. Şimdilik çaresiz bekliyorum :/