Alıntı Arya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle selamlar Cevabıma başlamadan önce minik bir uyarıda bulunacağım Kişisel algılama bütün forum üyelerine söylüyorum, konu açarken başlık ruh halinizle ilgili olmasın lütfen, ''kafam çok karışık, kendimi kötü hissediyorum, süper hissediyorum'' şeklinde değil, daha çok bahsettiğiniz konu ile alakalı bir tema olmalı ki diğer okuyucu üyelerde kendileriyle ilgili araştırma yaparken daha rahat gezebilsinler forumu. Sakıncası yoksa konu başlığını ''Hpv siğilleri ve kanama'' olarak değiştiriyorum

Cevabıma gelecek olursak;

Öncelikle her doktora çok güvenme. Sana yaşadığım deneyimi anlatayım sen de pay biç. Hpv olduğumu öğrendiğim süreçten önce, genital bölgede çıkan siğillerimin siğil olduğunu anlamıştım, ve emindim. Ancak doktora bunu söylemeye utandım ve ''ben mantar oldum sanırım'' diye gittim. Kadın bir jinekologtu ve çok iyi olmadığını biliyordum ancak en yakınımdaki özel hastane orasıydı ve bende bu anlamda deneyimsiz biriydim jinekologa sık görünen biri değildim çünkü zaten cinsel hayatımın başında sayılırdım ilk yıllar falan.

Neyse ben gittim, mantar falan dedim. Kontrol etti vajinayı, iltihap var evet dedi. Ben hala vajinamdaki şeyleri söylemiyorum, ve o da vajinama bakıyor.... Yani fark etmemesi mümkün mü? Bence değil. O söyleyecek diye bekledim... En son iltihap için ilaç verirken, utana sıkıla ''ya aslında vajinamda et beni gibi minik şeyler var onlar nedir?'' dedim. (Kesinlikle siğil olduğunu düşünüyordum) O da bana ''bir şey değil, hijyenle alakalı'' dedi. Ahahaha hayatımda hiç böyle aşağılanmamıştım Pis demek istedi bana resmen. Halbuki her gün duşunu alan, genital hijyenine dikkat eden biriydim (aslında doğru yöntemle temizlik yapmıyormuşum, genital bölgeye sabun kullanıyordum ve bu zararlıymış ve yıllardır su dışında bir şey kullanmıyorum artık) Neyse ben ordan çıktım ama içim hiç rahat değil... 1 hafta sonra cilt doktoruna/dermatologa gittim ve hpv olduğumu düşünüyorum dedim. Baktı ve evet siğil hpvsin dedi.

Şimdi ilk gittiğim jinekolog bence çok saçma bir doktordu. Bir doktor en azından siğil veya bir pütürcükse hpv eğitimi almışsa okulda bunu bilmeli.. Bilmiyorsa bile sallamamalı hijyen falan diyerek. Buda bana büyük bir ders oldu. Her doktorun sözüne güvenilmiyor. O yüzden doğru düzgün bilgili olmayan birine rast geldiysen sen sorana dek cevap vermeyebilir.. Ki ne büyük talihsizlik.. Sen sorsan da doğru cevabı vermeyebilir.

Kesinlikle cilt doktoruna görünmelisin canım.Cilt doktorları hpv konusunda direkt egitim alıyorlar çünkü hpv bir cilt hastalığı bir bakımdan.. En azından siğil çıkartan tipleriyle daha çok dermatologlar/cilt doktorları ilgileniyor.
tabii değiştirebilirsiniz konu başlığını önemli değil.

haklısınız, doktorların hpv konusunda çok çok bilgisiz olduğunu düşünmeye başladım çünkü herkes aynı dertten muzdarip okuduğum kadarıyla. sanki kadın hastalıkları uzmanlığı değil de sadece doğum uzmanlığı almış gibiler. yalnız benim siğillerim vulvada değil, vajina girişinde iç bölgede. dermatolog orayla da ilgilenir mi?