Arkadaslar samimiyetine guvendigim bikac erkek arkadasima bu konuyu actim. (hpv oldugumu bilmiyorlar, ve kendileri cok fazla kadinla iliskiye giren kisiler) dedimki 'ya o kadar kadinla yatip kalkiyosun bunun hivi var hpvsi var binbir cesit hastaligi var nasil korkmuyorsun' dedim. Onumuze gelenle yapmiyoruz tabiki belli oluyor kizin ne oldugu, kendine bakan kisiler oluyor zaten gibi cevaplar aldim. Sonra dedimki ama bunu anlayamazsin ki her hastalik belirti vermez ve kizin bakimli olmasiyla hic bi alakasi yok sen de bilemezsn bulasir dedim. 'E kizim korunuyoruz zaten nasil bulasacak' dediler. Korunarak da bulasan hastaliklar var mesela hpv gibi dedim. Yaaa o milyonda bir artik gibi cevaplar aldim. Bu konuyu aramizda kalacagindan emin oldugum yakinen gecmisini de tanidigim 3 4 erkek arkadasimla ayri ayri konustum.
1.si kisiler burada prezervatifin koruyuculugundan emin. Prezervatifle yasarlarsa hic bi hastaligin kapilmayacagini dusunuyorlar cunku baslarina gelmemis.
2.si bu hastatigi tasiyan kisilerin bahsetmek dahi istemiyorum ama 'oyle kadinlar' oldugunu dusunuyorlar. Oysaki biz yasayanlar olarak ne kadar talihsizce bulastigini ve bu hastaligi kapmanin oyle bi yasantiyla alakasi olmadigini biliyoruz.

Simdi sorum su:
Hastaligi kimden kaptigindan emin olan arkadaslarimiz korunmasiz mi yasadilar iliskiyi. Yoksa her seferinde korunduk ama yinede bulasti diyenimiz var mi aramizda bunu merak ediyorum (asil sormak istedigim soru)

Bide bu konu acilmisti daha once ama karsi tarafta sigil olmadigindan kesinlikle emin olup hastaligi kapan var mi? Bundan emin olmak istiyorum. Cunku eger sigilsiz de bulasabiliyorsa bir cok kisi hastaligi tasidigini bile bilmeden herkese bulastiriyor ne yazikki