Alıntı Neslihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba herkes yeni üye oldum
İlişki esnasında ağrı ve pembeli akıntı şikayeti ile doktora gittim smear yapıldı Ascus çıktı sonra hpv alalım dedi (önce 3 ay bekle dedi ben üsteleyince hpv yaptır dedi)
Şimdi hpv sonucumu bekliyorum,
Kaç günde çıkar KETEM e yaptırdım ?
Ararız dediler ama deli gibiyim.

Siğil falan olmayınca yüksek riskli çıkarmış doğru mudur yani öyle genelleme yapabilir miyiz ?

Bi de yoğun enfeksiyon Ascus çıkmasına neden olurmuş,bunu da merak ediyorum çünkü dr yoğun enfeksiyonun var demişti muayenede.
%100 kesin değil ama siğil yoksa yüksek riskli çıkabilir. Siğili çıkıp da yüksek riskli olanlar var aramızda, mesela ben. Benim gibi başka kişilerde var ama sigil çıkmıyorsa muhtemelen tip 6 veya 11 değildir diye düşünüyorum. Kendini telaşlandırma yüksek riskli çıkması seni kanser yapmayacak çünkü bilinçlisin ve doktor kontrolünde olacaksın düzenli smear yapılacak yani en kötü olasılıgı sil kafandan. O olasılık, yıllarca sigili çıkmayan veya cıksa da uzun yıllar boyunca jinekologa gitmeyen kişiler için geçerli, rahim agzı kanseri hemen bugün olacak bir şey değil, zaman alıyor ve en önemlisi tedavi edilebilir kanserler arasında.

Evet iltihaplanma, enfeksiyon vs varsa da ascus çıkabilir.