Öncelikle herkese merhaba,
Yaklaşık 1 senedir forumu takip ediyorum ve öncelikle böyle bir siteyi kurup, bilgi alışverişi sağladıkları için teşekkürler.

Benim hpv ile tanışmam yaklaşık 1 - 1,5 sene öncesine dayanıyor, tabi daha öncesinde vardıysa dikkatimi çekmemiş olabilir. Hastalık hakkında bilgiler çok az ve yaşamayan bilmiyor maalesef.
Ben ilk siğili gördüğümde siğil olduğunu anlamayıp “bu ne ya” diyip permatikle kesip atmıştım(sonradan öğrendim yapılmaması gerektiğini), zamanla bir olan siğil 2-3 e çıkınca ki çıkan bölgeler kanayan yere yakın olunca şüphelenip araştırmaya başladım. Bu site sayesinde öğrendiğim hpv ile mücadele kararı alıp doktor aramaya başladım. Fakat şans o ki o dönem patlayan korona salgını sebebiyle bi siğil için hastaneye gitmeyi gözüm kesmedi. İnternetten araştırmalar yapmaya başladım, önce Türk sitelerine ve forumlarına daha sonra Rus sayfalarını inceleyip bilgi aldım. Kesin bir şey söylemem gerekirse Türk sitelerini incelediğimde “ölücem galiba bunun yüzünden” tarzı bir karamsarlığa kapıldım, çünkü herkes çok bilgisiz ve aşırı karamsar. Fakat şans eseri gördüğüm allokin-alfa aşısı ve Rus sitelerinde yaptığım incelemeyle hpv’nin onların gözünde çok basit ama masraflı olduğu, korkmaya gerek yok geçer gider şeklinde algılandığını gördüm. Temmuz ayı gibi karantina süreci hafifleyince bir doktor önerisi almak için hastanenin yolunu tuttum. İlk görüştüğüm doktor inceleyip, siğillerin temizlenmesi gerektiğini, bunun lazerle uygun olacağını fakat öncesinde tedaviye başlanması gerektiğini söyleyip allokin alfa ya da laferebion aşılarından birini temin etmemi istedi. Allokin korona sürecinde tedavide kullanıldığı için temininde sıkıntılar olduğu, aylarca bekleme gerektiği bilgisini aldım. Bu sebeple öncelikler laferebion adında ki iğneyi aldım kutusunda yanlış hatırlamıyorsam 4 kapsül çıkıyor 6 kapsüle 8 dolar gibi bir ücret ödedim. Fakat yan etkilerini okuyunca riske girmek istemedim ve laferebion’u kullanmayıp, allokin için beklemeye karar verdim. Tabi bu süreçte siğillerin temizlenmesi gerekiyordu yayılmaması için, burda okuduğum kremleri ve losyonları doktora sorduğumda benzer ürünlerin performansının yeterli olmadığını asit bazlı ürünleri kullanmamı söyledi. Bu amaçla (ismini hatırlamıyorum) uzun ince bir tüp içinde, kılcal, toplu iğne ucu gibi bi borusu olan temizleyici olarak satılan bi ilacı satın aldım. Türkiye’de emsalleri var mı bilmiyorum. Ama etki bakımından gerçekten memnun edici, tek damla ile 2-3 dakika içinde siğili yakıyor ve kabuk bağlatıyor, 3 gün içinde o kabuk düşerek bölge temizleniyor. Ve temizlenen yerden herhangi bir siğil çıkmadı.
Tedavi sürecinin ilk etabını bu şekilde atlattıktan sonra karantinanın da kalkmasıyla tekrardan daha iyi yorumları olan bir doktora gittim, alanında gayet uzman olan bu doktorla görüşmemden sonra 2 kutu 6 kapsül allokin siparişi verdim, ve lazer temizlemesi için de anlaştık. Allokini yaklaşık ekim ayı gibi sipariş ettim, Aralık sonunda elime geçti. 3 günde bir şeklinde vurulduğum aşı bugün itibariyle 6.yı olacağım. Doktorla görüşmem sonrasında kesin sonuç almak ve nüksetme ihtimalini yok etmek için 3 iğne daha sipariş ettim. Toplamda 9 iğne ile tedavi son bulacak.
İğnenin yan etkileri korkulduğu kadar yüksek değil, bende sadece ufak kas ağrıları ve ağızda metal tadı bırakıyor. Verdiği sonuca göre katlanılabilir bir etki.

Doktorla yaptığım görüşmede burada paylaşmak için genel bilgiler de aldım, hpv’nin kanser riskinin düşük olduğunu, zaten farkeden birinin kanser olmadan tedavi olacağını, bağışıklığın çok önemli olduğunu, bu süreçte psikolojik olarak da dikkat edilmesi gerektiğini, hijyen konusunda dikkatli olunması gerektiğini özellikle hpvnin mantara davetiye çıkardığını, herpese göre daha basit olduğunu söyledi.

Benim sürecim bu şekilde, aşıları oldukça buraya ekleme yaparım, sonuç hakkında bilgilendiririm.
Merak ettiğiniz herhangi bir konu olursa sorabilirsiniz, ben tipleme testi yaptırmadım erkeklerde doğru sonucu vermediği için, kız arkadaşıma hpv testi yaptırdık onun temiz çıktı.

Herkese acil şifalar dilerim, yazı uzun olduysa kusura bakmayın.