Alıntı again Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ihope arkadaşım ben 13 yıl önce tanıştım. Bi yerden sonra vücut baskılar ve bağışıklılığınız düşse ve atamasanız bile baskı altında ciddi bağışıklık sorununuz yoksa pik yapamaz. Tedavi ve takip sonrası bende 13 yıl sonra tek siğil yapabildi unutmuştum bile çok canınızı sıkmayın. Ülkemizde zorunlu aşı maalesef yok ve bu yüzden sokaktan alacağınız 5 gencin 3ünde bu virüs maalesef ki var çok canınızı sıkmayın..
Sercan merhaba.13 yıl önce bi arkadaşımla dna pcr testi yaptırdık ki test cilt üstü ve penis içi sürüntülerle uygulanıyor. Tip 6 pozitif çıkan ben 13 yıl sonra negatif çıkan arkadaşım ise testten bir yıl sonra siğil çıkardı. Virüs genital bölge çapında deri altında saklansa ki konak vücut bölgesinde barınma şekli bu; hangi test %100 sonuç verebilir? Kişisel mantığımla aşı, hijyen ve takip önemli varsa yine de aşı yaptırın kafaya takmayın diyorum.
13 yil boyunca hic iliskiniz olmadi mi belki de tekrar enfekte oldunuz. Aslinda herkes takmamak istiyor ama malesef hpv insanda travma yaratiyor yeniden siğil gorunce en basa donmekten korkuyor insan tekrar onu yok edip tekrar nukssuz aylari saymaktan korkuyor insan ama yine de Allah baska kotu dert vermesin haklisiniz . Ama size sunu soyleyeyim bu virusu bir cok insan kapiyor ve inanin literaturlere gore de tedavi olup dikkat edince tekrar nüks olmuyor yani ben defalarca arastirma ve video izledim bir cok doktor bu virusten kurtulmak vucuttan atmak mumkun diyor hani eger insanlar bunu cogunluk olarak vucuttan atmasaydi hic bir doktor bu atilir demezdi ama bakin hsv vucuttan atilmiyor ve doktor da omur boyu gecmez diyor ama hpv de isler baska yani atilmasini savunan proflar azimsanacak kadar az degil demekki uzun yillar tecrubelerine dayanarak bunlari soyluyorlar.