Alıntı NedenBen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Acaba diyorum, HPV nin genelde cinsel yolla bulaştığı kabul edildiğinden mahrem olarak mı görülüyor da bu kadar önemsenmiyor.
Aids cinsel yolla bulaşır ama mahrem filan gözüyle bakılmıyor. Önemsenmeme nedeni bence;
1) belli zaman sonra yok edilebiliyor olması.
2) Kansere neden olduğu sonradan öğrenilmiş fakat dünyada bir sürü kanser etmeni olduğu için çok önemsenmemiş olabilir.
3) Aids gibi bağışıklığını hemen yıkan birşey değil.
4) Aşısı ne kadar gerçek halen tartışmalı, aşının yan etkileri ile ilgili spekülasyon ve kanıtlanmamış sonuçların olması
5) Neden bu konuda Arge yapılmıyor sorusu ise bu ülkede hiçbir alanda gerçek anlamda yapılan bir Arge yok. Türkiye de Arge genelde varolan ürünlerde biraz değişiklik yapmak olarak algılanıyor. Yani Amerikada bir hastalığa çare bulmak için bir ilaç firması 1 milyar dolar harcayabilir ve sonuç olarak Yönetime ya bu ilaç olmadı yan etkileri çokmuş diyerek 1 milyar doları çöpe atabilecek firmalar var. Sen Türkiyede şirketin 1 milyar değil 1 milyon dolarını arge de çöpe at bak bakalım ne oluyor adamı canlı canlı gömerler :-)
6) Bu konuda gerçekten bilinçendirme çok az. İnsanlar haberleri zaten artık Face ten alıyor. Kaçımız bir Dr un Tv de yaptığı bilimsel bir programı sonuna kadar izliyoruz. ? Ama Acunla Survivor kim elendi kim kaldı takip ediyoruz.
Katıldığım noktalar var. HIV çok önemseniyor diyemem. HIV'i de şahsen çok bilmiyorum. İsmini ve bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen bir hastalık olduğu ve kesin olarak cinsel yolla geçtiği dışında bir şey bilmiyorum. Acaba HIV, HPV kadar yaygın mıdır? Yani HPV'yi vücudunda bulunduran ancak belirti göstermemiş kişiler olduğunu da düşünürsek, çevremde HIV taşıyan bir insan olduğunu bilmiyorum ama HPV taşıyan kesin vardır, lezyon oluşan da oluşmayan da vardır ama kimseden duymadım. Sanki HPV fiziksel ve psikolojik etkileri ile daha çok önemsenmesi gereken bir hastalık gibi. Aslında anlatmaya çalıştığım, bilinçlendirme olsa, kendimizi ve çevremizdekileri koruyabileceğimiz ve ayrıca ilk öğrenildiğinde insanı yaşamaktan soğutan travmatik etkilerinin olmayacağı, biraz soğukkanlı karşılanması ve her hastanede bu konuda uzman doktorların hem bilgi verilmesi hem de tedavi konusunda hızlı davranması süreci daha kolaylaştıracak. Arge konusunda dediklerinize katılıyorum ama, bu ülkede bu para teknolojiye harcanmıyor, insanın hayat standartlarının ve kalitesinin yükseltilmesine harcanmıyor, sağlığa harcanmıyor da nereye harcanıyor, zaten para çarçur edilmiyor mu?