Merhabalar,
Öncelikle forumu günlerdir okuyorum burada yazılanlar olmasa ne yapardım bilmiyorum.
Bende ne siğil var, ne akıntı, ne koku, ne de kaşıntı.
Yaşım 30 olduğu için rutin kontrollere başlamak istedim. HPV aşısı diye bir şey duymuştum yaptırmak istedim smear de baktırmak istedim.
Medical park Maltepe hastanesine gittim. Doktor hpv aşısı yapmadan önce bu virüse maruz kalıp kalmadığımı görmek istedi.

Sonuç tehlikeli tipler pozitif çıktı. hpv 33 (+++) hpv 56 (+)
+++: yüksek derece pozitif
+: düşük derece pozitif

Smear : temiz

Dünyam başıma yıkıldı kanser miyim ne oldu ne olacak diye. Ağlamaktan için çıktığında bu forumu buldum gerçekten kurandan yazana herkesin eline sağlık. Umarım bende negatife döner ve size müjdeyi veririm. Negatif olur olmaz sizleri terk etmeyeceğime söz veriririm 

Doktor inanılmaz ilgisiz çıktı sonuç göstemeye gittiğimde iki kere telefonu çaldı onu açtı. Ne oldu ne olacak şimdi ne yapacağım diyorum. Gardasil 9 lu olan diye yazdı reçeteye elime tutuşturdu. Şimdi iki ay sonra ve 6 ay sonra olmak üzere 3 doz olacaksın dedi. Ne olacak aşı olunca dedim diğer tiplerden koruyacak dedi ( bu sırada ayakta tabii odadan kaçma peşinde)

Bir de bana Iside HPV fitil yazdı. Bu ne için dedim bunu da 3 ay kullan dedi. Sonrasında kolposkopi yaparız falan dedi. Ne oluyor korkuyorum lütfen kanser miyim dediğimde ise erken fark etmemiz güzel oldu falan dedi. Böyle bir şaçmalık olabilir mi?

Ne AHCC den bahsetti ne nasıl cinsel temasta bulunmam gerektiğinden. Bu forum olmasa hiçbir şey hakkında bilgi sahibi olamazdım.

Hala kafamda bir sürü soru işareti var stresten günlerdir boğazım ağrıyor acaba ağzımda hpv var mı diye panik oluyorum bir yandan vs vs berbat bir süreç oluyor benim için.

Tek güzel yanı bu forumda yazılanlar. Yeditepe ünv. Hastanesinde forumdan adını gördüğüm bir doktordan randevu aldım. Eylül ilk haftası Prof. Dr. Rukset Attar’a gideceğim. Size tüm detayları yazacağım.

Sevgiler,