Arya siz bu konularda çok tecrübelisiniz o yüzden size sormak istedim; benim ilk hpv ile tanışmam 2019 ya da 2020’de oldu, yani muhtemelen o tarihlerde kaptım HPV56’yı.
Sonrasında cin1 falan olmuştu ama kendiliğinden yok oldu.
Ardından 2022 yılında farklı bir partnerden HPV 16 kaptım, hem 16 hem 56 pozitifliğin vardı ve çok kısa süre içerisinde cin2 oldu malesef Leep yaptırmak zorunda kaldım.
Leep sonrası komple hpv negatiftim ve 6 ay aralıklarla iki smear testim de temiz çıktı.
Ardından 6 ay önce yeni bir partnerim ile ilişkim oldu, bu arada 16-56 sürecinde gardasil9 aşı yaptırmıştım.
İçime bir kurt düştü ve partnerime hpv testi yaptırmasını söyledim, bu kişide de HPV çıktı. Şaka gibi. Hpv 68 pozitif çıktı. Bunun üzerine hemen gidip hem hpv hem smear testi yaptırdım, 2 ayrı hastanede üst üste. Devlette yaptırdığım sadece yüksek riskliilere baktığı için negatif çıktım, özelde yaptırdığımda hpv 54 çıktım.
Sonrasında şahısla ilişkiye kestim ve o günden beri hiçbir şekilde cinsel ilişkiye girmedim virüs yükü falan artmasın diye, üzerinden altı ay geçti tekrar bir HPV testi yaptırayım belki temizlenmiştir diye gittim özel bir laboratuvarda 39 farklı tipi ölçen bir test yaptırdım bu sefer de hem hpv 54 hem 62 çıktı. Tam kafayı yemelikkkk!!!!!
Şu son yaptirdigim laboratuvardaki hemşireye yaptırmak istemediğim için testi yakınlardaki bir doktora yönlendirdiler kadın doğumcuya testi o yaptı ve HPV geçmişimi öğrendiği için kolposkopi ile bakmak istedi şöyle bir yüzeysel baktığında hücresel değişiklikler falan gördü herhalde bana sağlıksızsın dedi, çocuk istiyor musun dedi. Ben tabii ki kafayı yedim bu lafların üzerine ondan sonra devlet hastanesine gittim hem simire testi yaptırdım hem de kolposkopi için randevu aldım
Şu an çok endişeliyim
54 ve 62 onkojenik tip değilmiş diye okudum ama
Madem öyle rahim ağzımda asetik asit sonrası oluşan beyazlıklar neydi, sonrasında iyot sürdüğünde sarıya döndü. Yani şüpheli bi lezyon olmuş oluyor sanırım. Fena korkuyorum![]()
Bir de bu bahsettiğim kadın doğumcu rahim kanalına yakın olduğunu söyledi bazı değişikliklerin, senden rahim kanalın içinden de küretaj almak gerekiyor dedi bu beni iyice korkuttu.
Ya 2. Leep gerekirse vs rahim ağzı iyice kısalacak ya off


1Likes
LinkBack URL
About LinkBacks


endişelenme en kötü yatman gerekir.




Alıntı ile Cevapla