Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: HSIL leep 16 Haşimato

  1. #11
    Durum
    Offline
    Eylülsonyel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22-04-23
    Mesajlar
    14

    Cevap: HSIL leep 16 Haşimato

    3. Kez Leep olan var mı kızlar içinizde ?

  2. #12
    Durum
    Offline
    HpvSoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    30-01-23
    Mesajlar
    218

    Cevap: HSIL leep 16 Haşimato

    En azından bunu cevaplayabilirim elinizdeki siğiller başka hpv tipi o zamanlar genıtal kapmıs olamazsınız kı o yasta herhangı bır baska cılt hastalıgınızda oldugunu sanmıyorum.Dogusa gelınce dogusta respiratuar papillamotoz bulasır bır tek o da larınkste yanı vokal kordlarda ses teli dıye bılıyorsunuz orda yapıyor bunun yetıskınde bulasanı da var ama oral seks daha cok ve doktorlarda oluyor lazer kullanırsa.Oral sekste de cok zor bir iki uc yanı tek seferde zor mukoza yenılenıyor ve tukruk var.Yani su an cıkan hpv akıntı temas vs bulasabılır her zaman genıtal sıgıl varsa.Eger yuksek rısklı cıktıysa sıgıl yapması zordur kansere ılerlemesı de doktor kontrolunde zordur deflagyn gıbı yada tumor supressor ılaclarla durdurulur.Yani yuksek rısk daha ıyı erken takıp varsa dusuk rısklı sıgıl yapanlara gore.Yuksek rıskın tek kotu tarafı bılemıyosun ve ılerleyınce farkedıyorsun o zaman sıkıntı.

  3. #13
    Durum
    Offline
    HpvSoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    30-01-23
    Mesajlar
    218

    Cevap: HSIL leep 16 Haşimato

    En azından bunu cevaplayabilirim elinizdeki siğiller başka hpv tipi o zamanlar genıtal kapmıs olamazsınız kı o yasta herhangı bır baska cılt hastalıgınızda oldugunu sanmıyorum.Dogusa gelınce dogusta respiratuar papillamotoz bulasır bır tek o da larınkste yanı vokal kordlarda ses teli dıye bılıyorsunuz orda yapıyor bunun yetıskınde bulasanı da var ama oral seks daha cok ve doktorlarda oluyor lazer kullanırsa.Oral sekste de cok zor bir iki uc yanı tek seferde zor mukoza yenılenıyor ve tukruk var.Yani su an cıkan hpv akıntı temas vs bulasabılır her zaman genıtal sıgıl varsa.Eger yuksek rısklı cıktıysa sıgıl yapması zordur kansere ılerlemesı de doktor kontrolunde zordur deflagyn gıbı yada tumor supressor ılaclarla durdurulur.Yani yuksek rısk daha ıyı erken takıp varsa dusuk rısklı sıgıl yapanlara gore.Yuksek rıskın tek kotu tarafı bılemıyosun ve ılerleyınce farkedıyorsun o zaman sıkıntı.Sistit vs kızlarda cok sık gorulur arkadan one sıllmekten.Aslına bakarsanız staphylococus saphrophytıcus dıye bır bakterı var eger cınsellık yasıyorsanız sureklı bu bulasacagından sık sıstıt olursunuz.Genc kızkenden daha cok.Sistit mantar ılgısız seyler hpv bunları tetıklemez

  4. #14
    Durum
    Offline
    melina17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-10-22
    Mesajlar
    96

    Cevap: HSIL leep 16 Haşimato

    Alıntı Eylülsonyel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

    Kadın Hastalıkları / Gebeliğe Hazırlık
    Hpv 16 CİN3 Leep ve Haşimato
    Konu Sahibiesonyel Başlangıç Tarihi12 Nisan 2023 Etiketler#cın3 2.kez leep olanlar 3.leep olan var mı ci̇n3 2.leep haşimato haşimato hastalığı hsil
    Takibi Bırak

    •••
    esonyel
    Yeni Üye Kayıtlı Üye
    12 Nisan 2023
    Konu Sahibiesonyel
    Favorilere Ekle
    #1
    Herkese merhaba, yaklaşık 7 aydır bu sitede okumadığım mesaj kalmadı sanırım. Bir nebze olsun birbirimize destek olabilmek çok güzel . Biraz uzun yazacağım umarım sizlerde zaman ayırıp okursunuz. Hikayem Eylül ayında gittiğim rutin kontroller ile başladı ve smear sonucunda HSIL yazıyordu ve hpv 16 gelmisti.Kadın doğum doktoru beni hemen jinekolojik onkoloji doktoru ile gorusmemi söyledi ve ben arayışa başladım. Bu arada internette HSIL ile de bulduğum her şeyi okuyor ve ağlıyordum.
    Ankara'da yaşıyorum,hacettepede murat hocayi buldum ve aradım hemen sağolsun o da sonuçlarını bana at WhatsApptan bakım dedi ve sen beklemeden yarın gel yanıma dedi. Sabah 8 de hastanedeydim ama inanılmaz korkuyor ağlıyor deliye dönmüştüm kısaca. Hoca beni o masaya aldığında doğru düzgün muayene edemedi bile ama görüntü iyi değildi ve hemen leep yapma kararı almıştı o an yapacaktı fakat benim psikolojik durumum buna izin vermedi uyuyarak yapılmasını istedim.
    Aynı gün EKG kan ciğer filmi hepsini hallettim ve ertesi gün sabah ameliyathane kapısında hazırdım. Tüm işlemler yapıldı ameliyathaneye alındım ve başımda doktorumun dışında öğrenciler hemşireler derken serumla birlikte uyudum. Uyandığımda odaya alınmıştım ve hiçbir acı hissetmiyordum. O gün bana ağrı kesici ve antibiyotik yazdı hoca ve 3 4 gün dinlen dedi. Kanama çok olursa da haber ver dedi. Kanamam çok olmadı ama 4.gun başladı regl olur gibi daha sıvı şekildeydi.bu arada aşı oldum 2 doz 3. aşı Mayıs'ta olucam. O sırada patoloji sonuçları beklemek aşırı stresli. Sonuçlar çıktı ve cin3 HSIL cerrahi sınırda pozitif devam ediyor. İnanılmaz dünyam başıma yıkıldı sandım ki 1.leep ile her şey bitecek.. 3 ay sonra kontrol dedi ve Papivir diye bir ilaç verdi. 3 ay sonra kontrolde smear ve hpv aldi yina aynı bekleme süresi ve sonuç hpv 16 HSIL. Hoca gel kolposkopi yapicam dedi ve gittim,fakat masadayken ben orada 2.leep yapma kararı aldı. Uyuşturucu iğneyi vajinaya yaparken hissettim sonra elektrikli o aletle kazıma yaparken de canım yandı ve üst üste 2 iğne daha yaptı ve 25 dk sürdü tıraşlama işlemi. Nasıl dayandım o ortama o kokuya dumanlar çıkıyor bir yandan.. uyurken yapılması çok daha iyiydi,o an buna hazır değildim asla ama resmen kendimi tebrik ettim. Bu sırada hocanın hemşire ile fısır fısır konuşması canımı sıkmıştı,bazı şeyleri de duymuştum,çok derinde,3.su ameliyat olur,bana dönüp hamilelik olursa dikiş şart artık.. bu arada evli değilim çocuğum yok ve 36 yaşındayım.. işlem bitti ve bu sefer ağrın vardi 1.leepte olmayan bir şeyler oluyordu karnım ağrıyor iki büklüm çıktım hastaneden. İlk bir hafta kanama olmadı 8.gun hafif damla damla ve sonra sulu akıntı gibi lekelenmeler oldu. Hemen peşinden de regl oldum sonrasında ne olacak bilmiyorum çünkü şuan regl surecindeyim. Sonuçlarım geçen cuma çıktı ve yine cin3 yine HSIL ve yine cerrahi sınırda pozitiflik devam.. 3 kez leep yapabilir miyiz bakicaz kontrole geleceksin 3 ay sonra dedi. Bu arada ahcc yi sordum. Ben Haşimato troidi hastasıyım yıllardır eutyrox içiyorum ve ahcc bağışıklık sistemini güçlendirmek için alınan ama bir yandan da troidlere de zarar gelsin istemiyorum hoca bana al başla dedi . ( Hoca inanılmaz yoğun etrafında bir sürü hasta ve yetmeye çalışıyor,kalan iletişimi WhatsApp üstünden yapıyorsunuz mesaj yazıyorsun o sana sesli mesaj atıyor müsait olduğunda). Ahccyi sipariş verdim dün elime geçti ama araştırmalarım otoimmun hastalığı olanların ahcc icmemesi gerektiği şeklindeydi. Yerli yabancı sitelerde bir çok yazı okudum ve insanlar kimi yerlerde 2 ye ayrılmıştı. Bende bugün hocaya yazdım hocam kafam çok karıştı ahcc elime ulaştı günde 3 tane aç karnina icicem ama Haşimatodan dolayı bilemedim diye. Hocada troidlerinde bozma yapabilir içme yazdı bu sefer,ne icicem dedim hiçbir şey içme rutin kontrollerle devam edicez dedi.. bir ilaca umut bağlıyorsunuz maddi olarakta ucuz bir ilaç değil 15 günlük şişe 870 lira,üstüne içme diyor bu sefer hoca..
    Şimdi canım kız kardeşlerim bu süreci yaşayan birileri vardır mutlaka,korkularım büyük,çaresiz hissediyorum, yalnız hissediyorum.. lütfen içinizde hem cin3 HSIL hpv 16 olan hem Haşimato olan varsa bana kendi yolunuzu anlatın.. lütfen.. diliyorum bir gün herkes negatife dönsün ve kurtulsun bu hastalıktan 🌺
    Selam

    Bende yok ama annem tüm kadın soyum ve halamda bu hastalık olduğu için öncül aday gibi görülüp senelik kontrol ediliyorum. Burda daha önce de yazdım; birçok doktora gittim AHCC'nin HPV iyileşmesinde direk olarak bir kanıtı olmadığı; ancak bağışıklık güçlendirmenin önemli olduğu, zaten tiroid hastalığında birincil aday olduğum için bende tavsiye etmeyeceklerini söylediler. AHCC kesin çözüm ya da AHCCsiz iyileşilmez gibi bir görüşünüz olmasın öncelikle çünkü o da süreci hızlandıran bir tür bağışıklık güçlendirici.
    Ben AHCC yerine farklı bağışıklık güçlendiriciler kullanıyorum (Multivitamin+D vitamini+Propolis). En son yaptırdığım kan testlerinde D ve B12 düşük geliyordu; B12'yi multivitaminden Dyi de ekstra olarak alıyorum. Size önerim detaylı bir kan testi yaptırdıktan sonra eksik/fazla durumuna göre doktorunuza da danışarak vitamin kullanabilirsiniz. Özellikle D vitamini eksikliği çok yaygın ve bağışıklıkta sağlıkta çok şeyi birden etkiliyor. Yine HPV durumunda Selenyum/Çinko takviyeleri de öneriliyor ki, multivitamin (İmmun 44, immunex vb.) ilaçlar bunları da düzenliyor. Sigara kullanmamak gerekiyor kesinlikle.

    En önemlisi stres olmamaya çalışın, bu virüs çok insanda var. Çok partneri olsun ya da olmasın; inanların 80%i bir kez geçiriyor diyorlar. Herkes kanser olmadığına; çoğunluk fark etmediğine göre geçiyor. Süreçte güvendiğiniz bir doktorunuz olsun; kendisi ile tüm bu konuları konuşun, o zaten sizi doğru şekilde yönlendirecektir. Bunu kurtuluncak korkunç bir hastalık gibi değil de geçecek bir süreç olarak düşünün derim; çünkü artık biliyorsunuz, doktor takibindesiniz.

  5. #15
    Durum
    Offline
    Eylülsonyel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22-04-23
    Mesajlar
    14

    Cevap: HSIL leep 16 Haşimato

    Teşekkür ediyorum 🙏🏼 o zaman hpv ile yaşadıklarımın çocukluktan gelenlerin alakası yok. Tip 16 benim,siğil yapmıyordedi hoca,sinsice ilerliyor ama her hastada farklı ilişki sonrası kanama olabilir kokulu yoğun akıntı olabilir hiçbir şey olmayabilir dedi. Daha geç olabilirdi... Psikolojik olarak çok tüketti beni.. çok zor

  6. #16
    Durum
    Offline
    HpvSoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    30-01-23
    Mesajlar
    218

    Cevap: HSIL leep 16 Haşimato

    Biliyorum ben de ruh gibiyim nasıl calısıcam ne yapıcam bilmiyorum sadece sunu bilin hastalıgınız kötü degıl siğil de yapmaz bowenoid papillomatoz yapabılıyor perinede o da nadir hocanın soyledıgı gıbı rutın kontrolunuze gıdın sızın bı sorununuz yok.Tavsiyem su olabilir oral seksi bırakın orofarengael kanser oncusu aynı zamanda.

  7. #17
    Durum
    Offline
    Eylülsonyel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22-04-23
    Mesajlar
    14

    Cevap: HSIL leep 16 Haşimato

    melina17 teşekkürler,önümüzdeki hafta doktora gideceğim Haşimato için,tam kan vs rutin bakılacak bu arada ahcc yi de sabahları 2 tane içmeme karar verdi doktor bakalım değerlerim nasıl çıkacak .
    Şuan B12 folat çinko yeşil çay ekstresi içiyorum,sonuçlara göre karar vereceğiz.

  8. #18
    Durum
    Offline
    Eylülsonyel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22-04-23
    Mesajlar
    14

    Cevap: HSIL leep 16 Haşimato

    Cinsellikten öyle çok soğudum ki.. öpmek sarılmak hiçbir duygu kalmadı içimde. Çok kızgındım kendime.. 7 yıl olmuş aynı adamla beraberiz iş yerimiz ortak aynı evdeyiz yani delirmis gibi nasıl sorguladım onu da güvenim de sarsıldı başka biri mi var yattın mi ne oldu.. çok bilinçsiz olduğuma karar verdim,korunmak çok önemli prezervatif kullan..
    Öğretmenim ben okulda rutin kontroller de bir kız öğrencinin çantasından prezervatif çıktı,hemen rehberlik birimi aile ile görüştü bende sınıf öğretmeni olarak oradaydım.. bu çocuk 10.sinifa gidiyor,anne öğretim görevlisi baba doçent sağlıkçı ve tepkileri su oldu bunun için mi bizimle görüşmek istediniz çocuğumuz kendisini korumayı bilsin tabii ki çantasında olacak bunun nesi anormal.. şimdi diyorum ki ne kadar bilinçli insanlar var bir yandan da. Biz de hep ayıp hep günah.. ay kızlar yani delirmeme ramak kalmıştı ama iyi olacağız inşallah

  9. #19
    Durum
    Offline
    HpvSoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    30-01-23
    Mesajlar
    218

    Cevap: HSIL leep 16 Haşimato

    Prezervatif hpv den korumaz ama tabi taksın yani

  10. #20
    Durum
    Offline
    Eylülsonyel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22-04-23
    Mesajlar
    14

    Cevap: HSIL leep 16 Haşimato

    Okulda çocuklara falan ders vermeleri lazım biyoloji yada fen bilimlerinde, gerçekten aşırı eksiğiz. Cinsellik çok erken yaşta başlıyor artık 7. 8. Sınıflar da var. Çocukların da ailelerin de aşı konusunda korunma konusunda ve hpv için bir şeyler olmalı.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •