Merhaba. Ne zamandýr bu forumu takip ediyorum. Sizinle benzer durumda olduðum için üye alýmýnýn baþlamasýný dört gözle bekledim. Benim hikayem de herkesinkine benzer þekilde. Yaklaþýk 4 yýl önce anal siðillerle karþýlaþtým. Ýlk baþta önemsemedim, çünkü koltuk altýmda falan çok yað bezesi var. Onlara benzettim, o yüzden normal sandým. 1 yýl gezdim onlarla. Ardýndan aldýrdým. Ancak tabii ki tekrar ettiler. Toplamda 3 kez aldýrdým. Bu sonuncusunu da yaklaþýk 1 ay önce aldýrdým. Yine 1 ay önce dilimin sað arka yanýnda siðil benzeri 3 yapýyla karþýlaþtým. Hemen doktora gittim, gören siðile benzemiyor bekleyelim biraz dedi. Dayanamayýp özele gittim. Bana bunlar HPV yüzünden çýkýyor, insanlarýn %80'inde var. Ýsterseniz alalým dedi. Ben de hemen aldýrdým. Ardýndan da gidip dilimden, üretramdan ve anüs çevremden sürüntü verdim. Düþük ve yüksek riskli olmak üzere toplam 18 tipe bakýldý. Dilimden ve üretramdan negatif geldi sonuç, ancak anüs çevremde düþük riskli HPV bulundu. Zaten orada çýkacaðýný biliyordum, buna üzülmedim. Ancak dilimdekiler HPV sonucu çýktýysa ne yaparým diye düþündüm. 40 gündür kendimi yürüyen ölü gibi hissediyorum. Patoloji sonucum da çýktý, doktorum telefon etti hemen. Korkulacak bir þey yok dedi. Ýçinizi rahat ettirin dedi. Kimi doktorlar sadece siðil olduðunda HPV PCR testi sonuç verir diyor. Ancak Doktor Medusa PCR'nin en ufak virüsü dahi bulabileceðini söylüyor ki benim de inanmak istediðim bu cidden. Gel gelelim bir partnerim var ve anal iliþkiye girmesem de oral iliþkiye girdim onunla bir kez. Ona bulaþtýrmýþ olmaktan çok korkuyorum. Beynim ne test sonuçlarýma ne de doktorlara inanmak istiyor. Bir de anlamadýðým bana bulaþtýran kiþiyle oral iliþki de yaþamýþýmdýr kaç kez, aðzýma niye bulaþmýþ olmasýn ki diye düþünüyorum bazen. Ki bu da beni çok korkutuyor. Aðzýmda HPV olup olmadýðýný tam olarak nasýl bilebileceðim