hepsisosyal
Blog Sitemiz : hpvliyiz.wordpress.com
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Özel Üye
    Tecrübe Puaný
    7

Cevap: Aðýzda HPV tanýsý

öyle bi bulaþý olsaydý þu an bütün insanlýk siðil içindeydi. inan bana bu forumdaki en gergin insanlardan biriyim seni rahatlatmak için söylemiyorum bunu ama virüs insan derisi dýþýnda hayatta kalamýyor o nedenle kafandan onu bi at. zaten ýslak mendil sabun falan bunlar virüs öldüren ya da bakteri öldüren kimyasallar deðillerdir bunlar sadece bakterilerin üremesine ortam saðlayan vücut yaðlarýný azaltýcý etkileri olan kimyasallardýr kalkýpta ellerini aþýndýrýncaya kadar yýkamanýn da bi manasý yok ki ben yaptým. en güzeli git lastik eldivenlerden al tek kullanýmlýklardan onlarý kullan ihtiyaç gidereceðin zaman.

allokin aþýsýný araþtýrdýðým zamanlar Rusya'ya da makat ve vaginal fitiller spreyler olduðunu da öðrenmiþ oldum bence onlarý da bi soruþtur. geçecek lezyon çýkacak sen yaktýracaksýn evet acýyacak belki zaman alacak baya ama geçecek savaþmaktan baþka çaremiz yok ben de çok sorguluyorum kýz arkadaþýma ya ben bulaþtýrdýysam diye ama bu sorgular bizi bi sonuca götürmüyor tam tersine paranoyaklaþmamýza sebep oluyor. o nedenle tekrar söyleyeyim öyle bi bulaþma þekli yok. biliyorum çok zor bunu yapmak ama içini biraz rahat tutmaya çalýþ ve Rusya'daysan lütfen alternatifleri araþtýr. görüþmek üzere hoþçakal iyi haberlerini bekliyorum.

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Çok teþekkür ederim, her dakika HPV'yi düþünmekten yoruldum artýk. Aslýnda kendimde olmasýndan çok bulaþtýrma ihtimalim beni mahvediyor. Eðer bu þekildr bulaþmýyorsa içimi rahatlatmam gerekiyor artýk. Çünkü bu virüs bende yaklaþýk 4 yýldýr var ve ben bu sene dilimde çýkanlar yüzünden bunu kafama takmaya baþladým. Dilimdekiler de HPV kaynaklý deðilmiþ, ancak eski yaþantýma dönemiyorum nedense. Herhangi bir yakýnýma bulaþsaydý bu 4 sene içerisinde zaten bulaþýrdý diyorum. Kýz kardeþlerime sürekli genital bölgelerini kontrol etmelerini söylüyorum. Cinsellikle de tanýþtýðým güne lanetler okuyorum.
    Buradaki doktorum bir ilaç yazdý, bunu kullan sonra negatife döneceksin dedi. Reçetede doktor yazýsýyla Rusça olduðu için ne ben okuyabildim ne de eczaneye sorabildim o moral bozukluðuyla. Kriyodan sonra siðillerim düþtü, ancak dün anüs çevremi kontrol ettiðimde küçük küçük pütürtülerle karþýlaþtým. Herhalde yaþadýðým stresten yeni siðiller çýkartýyorum. Türkiye'ye döndüðümde koter yaptýrýrým artýk.

Özel Üye
    Tecrübe Puaný
    6

Evet belki baþ etmesi ve düþünmemek elde deðil ama bunu yapmak zorundasýn baþka çaren yok bunu kafana koy. Kanser deðilsin ölmüceksin hayatýný kendine zehir etmeyi býrak bi silkelen kendine gel artýk kim bilir bu hayatta baþýndan neler geçti neler atlattýn siðiller nolucakki onlarý atlatýrsýn. Öyle elden ele kýyafetten bulaþsaydý emin ol bütün ailem siðille gezerdi þuan o yüzden için ferah tut ve kendini suçlamayý bi kenara býrak durumu dahada kötü yaparsýn. Þuan sadece tek þeye odaklan bu hastalýðý yeniceðine inan çabala kendini sakýn býrakma. Ýlerde öyle bi zaman gelicekki bu günlerine gülüp geçiceksin inan bana. Ne günlerdi bee boþu boþuna kendimi yiyip bitirmiþtim diceksin. O yüzden þuanda ayakta durup bu hastalýkla savaþman lazým yada kendini herþeyi býrakýp hayatýný zindan edip psikolojikmen kafayý yiyip kendi kendini yiyip bitiriceksin. Seçim senin ?

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Yaptýðým artýk biraz þýmarýklýða giriyor sanýrým. Ne dertlerle uðraþanlar var, elbette. Diyorum ki kendime yeneceðim bu virüsü, her þey eskisi gibi olacak. Ama sonra hatýrlýyorum, erkek arkadaþýma bulaþtýrdýysam ben tedavi olsam, bu virüsü yensem ne olacak. Aslýnda erkek arkadaþýma aðzýmda HPV'den þüphelendiðimi söylemiþtim. Anüs etrafýmda olduðunu bilmiyordu. Aðzýmda bir þey çýktý HPV olmasýndan korkuyorum deyince hiç korkmadý, insan gider bir test olur. Bu bulaþý konusunda içimi rahatlattým Dr. Medusa ve sizin söylediklerinizle. Geriye sadece erkek arkadaþýma bulaþtýrýp bulaþtýrmadýðým konusundaki pimpirikliliðim kalýyor. Þu hastalýðý bir yeneyim, HPV aktivisti olacaðým resmen.

Moderator hepeve - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    8

Alýntý sammadag Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba. Ne zamandýr bu forumu takip ediyorum. Sizinle benzer durumda olduðum için üye alýmýnýn baþlamasýný dört gözle bekledim. Benim hikayem de herkesinkine benzer þekilde. Yaklaþýk 4 yýl önce anal siðillerle karþýlaþtým. Ýlk baþta önemsemedim, çünkü koltuk altýmda falan çok yað bezesi var. Onlara benzettim, o yüzden normal sandým. 1 yýl gezdim onlarla. Ardýndan aldýrdým. Ancak tabii ki tekrar ettiler. Toplamda 3 kez aldýrdým. Bu sonuncusunu da yaklaþýk 1 ay önce aldýrdým. Yine 1 ay önce dilimin sað arka yanýnda siðil benzeri 3 yapýyla karþýlaþtým. Hemen doktora gittim, gören siðile benzemiyor bekleyelim biraz dedi. Dayanamayýp özele gittim. Bana bunlar HPV yüzünden çýkýyor, insanlarýn %80'inde var. Ýsterseniz alalým dedi. Ben de hemen aldýrdým. Ardýndan da gidip dilimden, üretramdan ve anüs çevremden sürüntü verdim. Düþük ve yüksek riskli olmak üzere toplam 18 tipe bakýldý. Dilimden ve üretramdan negatif geldi sonuç, ancak anüs çevremde düþük riskli HPV bulundu. Zaten orada çýkacaðýný biliyordum, buna üzülmedim. Ancak dilimdekiler HPV sonucu çýktýysa ne yaparým diye düþündüm. 40 gündür kendimi yürüyen ölü gibi hissediyorum. Patoloji sonucum da çýktý, doktorum telefon etti hemen. Korkulacak bir þey yok dedi. Ýçinizi rahat ettirin dedi. Kimi doktorlar sadece siðil olduðunda HPV PCR testi sonuç verir diyor. Ancak Doktor Medusa PCR'nin en ufak virüsü dahi bulabileceðini söylüyor ki benim de inanmak istediðim bu cidden. Gel gelelim bir partnerim var ve anal iliþkiye girmesem de oral iliþkiye girdim onunla bir kez. Ona bulaþtýrmýþ olmaktan çok korkuyorum. Beynim ne test sonuçlarýma ne de doktorlara inanmak istiyor. Bir de anlamadýðým bana bulaþtýran kiþiyle oral iliþki de yaþamýþýmdýr kaç kez, aðzýma niye bulaþmýþ olmasýn ki diye düþünüyorum bazen. Ki bu da beni çok korkutuyor. Aðzýmda HPV olup olmadýðýný tam olarak nasýl bilebileceðim
    bunu inan hiç birimiz bilmiyoruz yani cogunlugumuz.burda cogu kiþi kbbye gidip bi kontrol ettirmekten baska biþey yapmamýstýr cünkü doktorlarda agýzda hpv hakkýnda pek fikir sahibi degiller.sana verebilecegim tavsiye siðillerin varken iliþkiye girmemen , siðil varken bulaþ riski maksimum seviyede ,siðillerini yayýlmadan tedavi ettirmelisin.burda en tecrübeli kiþi senmiþsin aslýnda 4 yýl önce siðillerle karsýlasmýssýn

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý hepeve Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bunu inan hiç birimiz bilmiyoruz yani cogunlugumuz.burda cogu kiþi kbbye gidip bi kontrol ettirmekten baska biþey yapmamýstýr cünkü doktorlarda agýzda hpv hakkýnda pek fikir sahibi degiller.sana verebilecegim tavsiye siðillerin varken iliþkiye girmemen , siðil varken bulaþ riski maksimum seviyede ,siðillerini yayýlmadan tedavi ettirmelisin.burda en tecrübeli kiþi senmiþsin aslýnda 4 yýl önce siðillerle karsýlasmýssýn
    Evet, ancak ne yapmam gerektiðine dair en ufak bir fikrim yoktu. Son 1 yýldýr daha bilinçli hale geldim. O yüzden de anal iliþkiden uzak durdum zaten. Aðzýmda olabileceði aklýma dahi gelmemiþti. Ki sonuçlarým ve patolojim de negatif yönde çýktýðý için aðzýmda bu virüsün olmadýðýna inanmak istiyorum gerçekten. Artýk sürekli geçmiþi hatýrlýyorum. En ufak davranaþým bile aklýma geliyor. Mesela kullandýðým ortak el sabunlarý. Çok sýk kullanmam, ancak tahmin ediyorum ki birkaç defa ortak sabun kullanmak durumunda kaldým. Bunlarý aklýmdan çýkaramýyorum

Tecrübe Puaný
    8

ozaman inan çünkü bunu düþünmek en agýr sekilde psikolojini etkiler ,,oda günlük hayatýný etkiler,,ofisteyken yarým saat lavabodaa kalýyordum ilk zamanlar heryerimi kontrol etmekten asýrý kötü durumlardý ,,sonra normale dönmeye basladým ama zamanla............

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý hepeve Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ozaman inan çünkü bunu düþünmek en agýr sekilde psikolojini etkiler ,,oda günlük hayatýný etkiler,,ofisteyken yarým saat lavabodaa kalýyordum ilk zamanlar heryerimi kontrol etmekten asýrý kötü durumlardý ,,sonra normale dönmeye basladým ama zamanla............
    Benim stresten yine çýktý siðillerim. Psikolojim berbat halde zaten. Eve dönmek istiyorum sadece. Bu sefer de evdekilere bulaþtýrýr mýyým korkusu sarýyor. Tensel temas haricinde bulaþmasý neredeyse imkansýz diyorlar, ancak yine de kafama takýlýyor iþte. Mesela ayný çamaþýr makinesini kullanmak sorun yaratýr mý, yani ben ayrý yýkasam çamaþýrlarýmý yine de ortak kullanmak sorun teþkil eder mi? Günlük hayat diye bir þey kalmadý. HPV ile yatýp HPV ile uyanýyorum resmen. Siz nasýl düzelttiniz psikolojinizi, düþünmemeyi nasýl baþardýnýz?

Tecrübe Puaný
    8

Alýntý sammadag Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Benim stresten yine çýktý siðillerim. Psikolojim berbat halde zaten. Eve dönmek istiyorum sadece. Bu sefer de evdekilere bulaþtýrýr mýyým korkusu sarýyor. Tensel temas haricinde bulaþmasý neredeyse imkansýz diyorlar, ancak yine de kafama takýlýyor iþte. Mesela ayný çamaþýr makinesini kullanmak sorun yaratýr mý, yani ben ayrý yýkasam çamaþýrlarýmý yine de ortak kullanmak sorun teþkil eder mi? Günlük hayat diye bir þey kalmadý. HPV ile yatýp HPV ile uyanýyorum resmen. Siz nasýl düzelttiniz psikolojinizi, düþünmemeyi nasýl baþardýnýz?
    þöyleki psikolojik destek alman gerekli bu doktor olsa daha iyidir bunu tercih etmiyorsanda yakýn cevrene yakýn arkadasýn olabilir bu konudan bahset ,,onlar daha düzgün düþünebilir konumdalar suan seni telkin edebilirler moral verebilirler diye düþünüyorum beni yöntemim bu oldu yakýn arkadaslarýmýn söyledikleriyle bunlarý yapmamaya basladým.meslegim de buna destek oldu proje calýsýrken vs bunu dusunmedþm bile kafamý dagaýtacak seyler bulman önemli sürekli düþünmen sana zarar verir

Bu Konu için Etiketler