Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hangi bilgisayarý almalýyým?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Admin Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Hangi bilgisayarý almalýyým?

Arkadaþlar merhaba,

Laptopumu degiþtirmeyi düþünüyorum. Ancak tam olarak ne alacagýmý, hangi bilgisayarýn beklentimi karsýlayacagýný býlemýyorum.

Macbook mu yoksa diðer laptoplar mý diye kararsýzým.

Macbook'u düþünmemin sebebi hafif ve taþýnabilir olmasý, donmamasý ve virüs girmemesi. Ama fiyatý da bir o kadar bence gereksiz pahalý. Ben hafif bir dizüstü istiyorum, video editleme gibi programlar konusunda (adobe premiere/sony vegas pro) donmayacak bir bilgisayar olmalý.

Tavsiye edebileceðiniz bir þeyler var mýdýr?

Fiyat aralýðý 2500ü geçmezse sevinirim

Tecrübeli Üye
    Nereden
    Ýstanbul

Cevap: Hangi bilgisayarý almalýyým?

Ýþ için veya devamlý video edit iþi için kullanacaksan ona uygun iþlemci ve özelliklerde birþey alman gerekir.

Macbook pro veya Microsoft surface book bu iþ için idealdir fakat bütçenin epey üzerinde cihazlar. Grafik iþlerinde laptop'un en önemli parçasý iþlemcidir. Piyasada standart laptoplar genellikle 5200U-6300U-7200U serisi iþlemciye sahiptir. Senin minumum i5-7300HQ serisine bakman lazým. Çünkü ayný saat hýzýnda arada neredeyse iki kat fark oluþur. Onlarýnda fiyatlarý ortalama 3500tl'den baþlýyor. Bütçeni oralara çýkarabilirsen önerilecek güzel modeller var;

- HP Pavilion 15-CB005NT Intel Core i5 7300HQ
    - MSI GV62 CORE Ý5 7300HQ
    - Asus FX553VD-DM310 Intel Core i5 7300HQ

2900 civarýna aþaðýdaki modele bakabilirsin. Freedos olarak (iþletim sistemsiz) gelir, 50tl'ye win10 lisansý satýn alýp kullanabilirsin:
    - Asus X550VX-DM504 Intel Core i7 7700HQ

2600 civarýna da aþaðýdaki modele bakabilirsin;
    - Dell Inspiron 5567 Intel Core i7 7500U

Yok o da fazla diyorsan eline ilk geleni al
    bütün atlar kaybetmeye koþar.

Valla 3000den fazla vereceksem macbook air alirim diye dusunuyorum

Moderatör

Hp almaný hiç önermem ,aynen o fiyatlara mac alýnýr iyi bir bilgisayar suan o fiyatlarda sanýrým

Tecrübeli Üye
    Nereden
    Ýstanbul

macbook air’in tek artýsý 200gr hafif olmasý(air - 1300gr, pro - 1500gr). Pro hem iþlemci hem retina ekranýyla beklentine daha uygun, ki ilk cümlede pro bu iþ için en uygun pc demiþtim. Zaten o paralarý verebileceksen air almak mantýklý deðil, veya ben almazdým diye daha politik bir cümle kurayým.
    bütün atlar kaybetmeye koþar.

Tecrübeli Üye

sahibinden veya letgo da cok citir ikinci el olanlar var bas gec.

Alýntý Jon Snow Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    sahibinden veya letgo da cok citir ikinci el olanlar var bas gec.
    Macbook ikinci el mi?

Kýdemli Üye
    Nereden
    SF

Alýntý Arya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Macbook ikinci el mi?
    arya reis, bak 3. iþ bilgisayarýmdan yazýyorum ve hepsi windows tabanlýydý. ilkini hatýrlamýyorum ama ikincisi hp nin katlanabilen bir modeliydi
    þimdi ki de lenovo yoga, bu da katlanýyo filan ama hiçbiri tam olarak ''iþte bu'' deðil.
    kiþisel bilgisayarým mac pro 13 retina. performansý, kullaným kolaylýðý, görüntünün kalitesi bambaþka.
    çok ekstrem windowsluk bir iþin yoksa (ki ona da windows yüklenebiliyor) alma derim. macbook pahalýdýr ama güzeldir.
    maddiyat olarak þu an zor geliyor ise biraz daha bekle,biriktir ve sonra al derim. %100 tavsiye ediyorum.
    bu lenovo'ya dokunmatik ekranda koymuþlar ama biz alýþtýk herkese streçle dokunmaya açmýyo bunlar.
    sen sen ol mac al. öpüldün sevgiler kib.

Alýntý sfnyc Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arya reis, bak 3. iþ bilgisayarýmdan yazýyorum ve hepsi windows tabanlýydý. ilkini hatýrlamýyorum ama ikincisi hp nin katlanabilen bir modeliydi
    þimdi ki de lenovo yoga, bu da katlanýyo filan ama hiçbiri tam olarak ''iþte bu'' deðil.
    kiþisel bilgisayarým mac pro 13 retina. performansý, kullaným kolaylýðý, görüntünün kalitesi bambaþka.
    çok ekstrem windowsluk bir iþin yoksa (ki ona da windows yüklenebiliyor) alma derim. macbook pahalýdýr ama güzeldir.
    maddiyat olarak þu an zor geliyor ise biraz daha bekle,biriktir ve sonra al derim. %100 tavsiye ediyorum.
    bu lenovo'ya dokunmatik ekranda koymuþlar ama biz alýþtýk herkese streçle dokunmaya açmýyo bunlar.
    sen sen ol mac al. öpüldün sevgiler kib.
    Yaaa sfnyc kuzucugum ben de cok arastýrdým, kesinlikle en iyisi macbook. Hafiflik ve tasýnabilirlik konusu beni cok cezbetti, ekstradan takýlmayan donmayan býr seye de ihtiyacým var, neden oldugunu sen býlýyorsun video programlarý diyeyim anladýn sen yeterli olur, iþte o nedenle.. Valla 4000 tl yazýyor su an teknosanýn sitesinde gördün mü?

Kýdemli Üye
    Nereden
    SF

Alýntý Arya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yaaa sfnyc kuzucugum ben de cok arastýrdým, kesinlikle en iyisi macbook. Hafiflik ve tasýnabilirlik konusu beni cok cezbetti, ekstradan takýlmayan donmayan býr seye de ihtiyacým var, neden oldugunu sen býlýyorsun video programlarý diyeyim anladýn sen yeterli olur, iþte o nedenle.. Valla 4000 tl yazýyor su an teknosanýn sitesinde gördün mü?
    yok gormedim, aynen mac e ozel harika video edit programlari var. nasil tam surum indirecegini de ogretirim sana. ogrenme ve uygulama isi sende. yok gormedim, turkiye fiyatlarina bakmadim hic. kalp krizi sebebi

Bu Konu için Etiketler