Þu konuya net bilgisi olan biri yazabilir mi acaba?
Ailemizle yaþýyoruz. Kendimiz çekiyoz baþkasýna çektirmeyelim.
Arkadaslar bu kadar kolay gecseydi hpv li adam kalmazdi. Bir sürü el sýkýþtýðýnýzi düþünün. Her seyden uzak kalmalisiniz o zaman.
Akýllý doktorlardan birine ben dert yanarken bana þöyle diyerek yardýmcý olmuþtu: hpv nin bulaþmasý için deri yüzeyinde mikro çatlak olmasý gerekir. Yoksa bulaþmaz. Yani elini sürdüðün heryere virüs gidebilir ama yerleþmesi için deriden içeri girmesi gerekiyor.
Bu arada bu hpv denilen þerefsizin laboratuvar ortamýnda üretildiðine neredeyse emin oldum artýk. Sadece genital ve aðýzda çýkmasý ne demek yani? Tanrýnýn laneti...
Arkadaslar ben de sigilleri ciplak elle elledim cunku ne oldugunu anlamadim hem de defalarca elledim netteki sigillere benzemiyor cok karizmatik benimki ben de bi guzel dokundum. Ellerimizi tabiki yikiyoruz ama doktora sordum eldiven tak dedi. Ve sigillere krem surerken kulak copuyle sur dedi temasi onermiyorlar. Hepimiz de elledik yani sanki daha once sigil mi gorduk. Bundan sonra dikkat ederiz zaten.
Arkadaþlar banyodan banyoya yýkarken o bölgelerinizi inceleyin siðillerinize sürekli niye bakýp duruyorsunuz ya da elleme gereði duyuyorsunuz ki anlamadým bu kadar abartmayýn bence de 2 yýl siðillerime müdahale ettirmeden yaþadým banyoda da elimle o bölgelerimi yýkýyorum siðilime temas ediyorum sonrada elimi yýkýyorum elime falan bulaþmadý bu kadar korkmayýn ve kurcalamayýn. Þöyle biþeyide farketmiþ bulunmaktayým eðer bu konu kafanýzý çok kurcalýyorsa mesela elimle temas ediyorum elime geçermi diye ve bundan sonrada elinizi yüzünüzü defalarca yýkama gereði duyuyorsanýz yani kendinizi sürekli virüslü gibi hissediyorsanýz bu aþýrý derecede obsesif olmaya baþladýðýnýzý gösterir ilk yýllarda ciddi anlamda yaþadým bu endiþeyi kafanýzdan atmak için minimum ne gerekiyorsa onu yapýn elinize eldiven takýn öyle bakýn mesela hiç deðilse kafanýz rahat etsin çünkü bu endiþeler sonrasýnda hpv yi düþünmekten kendiniizi alamazsýnýz. Hayatý zehir etmeyin kendinize.