Arkadaþlar merhabagünlerdir uykusuz gecelerim araþtýrmalarým sonucu bu forumu keþfettim ve hepinizin mesajlarý bana umut oldu. Ben haziran 2023de smear sonucumun lsýl gelmesiyle pozitif olduðumu öðrendim. Ýstanbul anadolu/avrupa gitmediðim hastane kalmadý henüz yaþým 23 olduðu için kolposkopi yapmak istemedim doktorlarým da kararsýz kaldý. O yüzden 3 kutu papiloff kullandým toplam 6 kullanacaðým ve önümüzdeki mayýs-haziran gibi smear vereceðim. Tecrübeli arkadaþlarýmdan ablalarýmdan akýl almak istiyorum çünkü bilirsiniz kimseye anlatýlmýyor ve yalnýz yürüyorsunuz bu süreçte. Þu an gidip kolposkopi yaptýrýp duruma göre biyopsi yapmalý mýyým? Yoksa erkenden rahmime dokundurmayýp biraz kendime þans mý vermeliyim? öðrendiðimden beri sigaram yok alkol ara sýra tüketiyorum resveratrol takviyesi alýyorum meyvelerle uyuyup uyanýyorum. Kan deðerlerime ve vitaminlerime baktýrdým her þey normal. Baþka yapabileceðim bir þey var mý? Sonraki smearde sonuç yine cin1 gelirse ahcc baþlamayý düþünüyorum