hepsisosyal
Blog Sitemiz : hpvliyiz.wordpress.com
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    7

Exclamation Hpvden hem kendinizi hemde baþkalarýný korumak için neler yapýyorsunuz !

Hpv nin %90 cinsel yolla bulaþtýðýný artýk kesin olarak biliyoruz bu kalan % 10 luk olarak söylenen wc,banyo,havuz... vs vs. gibi bulaþma yollarý açýsýndan hem kendinizi korumak hemde sizden baþkalarýna bulaþmamasýný saðlamak adýna neler yapýyorsunuz acaba yada neler yapmalýyýz.
    Kendimden örnek vermek gerekirse gittiðim hiçbir yerde klozete oturmadan iþimi hallediyorum veya oturmam gerekirse þu klozet örtülerinden buldum su geçirmez onlarý seriyorum ki hem benden baþkasýna hemde baþkasýndan bana birþey geçmesin. Mesela banyo yaptýktan sonra muhakkak banyoyu çamaþýr suyuyla yýkýyorum gibi. Abartýlý el yýkma gibi obsesif durumlarýnýzý yazmasanýzda olur zira ondan bende fazlasýyla mevcut

Özel Üye
    Tecrübe Puaný
    7

Cevap: Hpvden hem kendinizi hemde baþkalarýný korumak için neler yapýyorsunuz !

-alman bi dermatolog duþtan tuvaletten bulaþmaz belki sizin kullandýðýnýz havlulunun siðile deðmiþ kýsmýnýn onun genital bölgesiyle temasý sonucunda olabilir bi ihtimal dedi.
    -Bi doktor siðilimle oynadýktan sonra prostat muayenesi yaptý yahu bulaþmaz mý dediðimde illa cinsel iliþki siðille temas olmasý gerek dedi.
    -Ýlk koterimi yaptýrdýðým hpv esnafýna bunlarý anlatýnca yok caným hertürlü bulaþý olur defi ve makata baktý dýþarýsý temizse içerde olmaz zaten dedi. Aynýsý üretra içinde sordum yok ucunda yoksa orda olmaz çok zor, eðer baktýrtýrsan içerde virüs yoksa oraya da bulaþý olur dedi.
    -gittiðim baþka bi dermatolog efendiye siðil oluþumu göstermeme ve elinde büyüteçle bakmasýna raðmen(ki ben masanýn önünde ayaktayým o koltuðundan büyüteçle bakýyor) yok biþey deðil dedi peki bölgesel immün için aldara olur mu dedim aynen yazýyorum dediðini" bi b..a yaramaz" Dedi piyasaya yeni çýkmýþ olan molluskum ilacý tavsiye(!) etti.
    -bir diðer ürolog hiç bakmadan test etmeden idrar kültürü bile almadan üretral siðildir o lazerle kesilmesi lazým sistoskopi yapýlmasý lazým dedi-
    -bi diðer op. Dr. Arkadaþ bu baðýþýklýkla alakalý bir virüs deðil bi ton hasta geldi hiç bir iliþkisi olmamýþ ten temasý yaþamamýþ(aðdacýdan kapmýþtýr Diyerek devam etti) gençlerde bile var dedi ve ekledi yakýlýrken bile havaya virüs yayýlýr ve üst solunum yollarýna geçer dedi
    -son olarak bi çok forumda öyle bulaþýr böyle bulaþmaz ýrda olur burda olmaz tarzý binlerce þey okuduktan sonra

Bence hiç birimiz bu konu hakkýnda net biþey bilmiyoruz ve bu bilgi kirliliðinin içinde kendi kafasýna göre teorileri olan harika uzman doktorlarýmýzla bu iþin içinden çýkabileceðimizide zannetmiyorum.

Elimi yýkýyorum, donumu deðiþtiriyorum günlük artýk onun dýþýnda ne yapýlýr ne edilir hepsi havada bilemiyoruz maalesef.

Özel Üye elturco - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    ankara
    Tecrübe Puaný
    7

Alýntý dagon Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    -alman bi dermatolog duþtan tuvaletten bulaþmaz belki sizin kullandýðýnýz havlulunun siðile deðmiþ kýsmýnýn onun genital bölgesiyle temasý sonucunda olabilir bi ihtimal dedi.
    -Bi doktor siðilimle oynadýktan sonra prostat muayenesi yaptý yahu bulaþmaz mý dediðimde illa cinsel iliþki siðille temas olmasý gerek dedi.
    -Ýlk koterimi yaptýrdýðým hpv esnafýna bunlarý anlatýnca yok caným hertürlü bulaþý olur defi ve makata baktý dýþarýsý temizse içerde olmaz zaten dedi. Aynýsý üretra içinde sordum yok ucunda yoksa orda olmaz çok zor, eðer baktýrtýrsan içerde virüs yoksa oraya da bulaþý olur dedi.
    -gittiðim baþka bi dermatolog efendiye siðil oluþumu göstermeme ve elinde büyüteçle bakmasýna raðmen(ki ben masanýn önünde ayaktayým o koltuðundan büyüteçle bakýyor) yok biþey deðil dedi peki bölgesel immün için aldara olur mu dedim aynen yazýyorum dediðini" bi b..a yaramaz" Dedi piyasaya yeni çýkmýþ olan molluskum ilacý tavsiye(!) etti.
    -bir diðer ürolog hiç bakmadan test etmeden idrar kültürü bile almadan üretral siðildir o lazerle kesilmesi lazým sistoskopi yapýlmasý lazým dedi-
    -bi diðer op. Dr. Arkadaþ bu baðýþýklýkla alakalý bir virüs deðil bi ton hasta geldi hiç bir iliþkisi olmamýþ ten temasý yaþamamýþ(aðdacýdan kapmýþtýr Diyerek devam etti) gençlerde bile var dedi ve ekledi yakýlýrken bile havaya virüs yayýlýr ve üst solunum yollarýna geçer dedi
    -son olarak bi çok forumda öyle bulaþýr böyle bulaþmaz ýrda olur burda olmaz tarzý binlerce þey okuduktan sonra

Bence hiç birimiz bu konu hakkýnda net biþey bilmiyoruz ve bu bilgi kirliliðinin içinde kendi kafasýna göre teorileri olan harika uzman doktorlarýmýzla bu iþin içinden çýkabileceðimizide zannetmiyorum.

Elimi yýkýyorum, donumu deðiþtiriyorum günlük artýk onun dýþýnda ne yapýlýr ne edilir hepsi havada bilemiyoruz maalesef.
    Her doktor farklý birþey söylüyor. Benim gittiðim 5 farklý öðretim üyesi ( prof ve doç ) farklý þeyler söyledi. Birisi sendeki siðil hemen geçer bir daha çýkmaz hatta iliþkiyle bulaþmaz dedi ( bayýndýr hastanesi doç dermatolog) . Düþünün artýk vehameti!

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    7

@dagon ve @elturco Malesef çok haklýsýnýz bende bugün bir profla yapýlan röpörtajý okudum hpv virüsünün havuzda ve wc lerde üreyebildiði de ortaya çýktý diyor. Herkes bi kafada arkadaþ nasýl prof. veya doç. oldu bunlar bilmiyorum kusura bakmasýnlar. Hastalýk bence bu bilgi kirliliði ve bilgisizlik yüzünden daha da yayýlýyor. Ama malesef o kadar zor zamanlar yaþadým ki bu lanet yüzünden kimseye benim yüzümden bulaþmasýn istiyorum aileme çocuðuma artýk çamaþýr suyu kullanmaktan, el yýkamaktan kafayý bulacam herhalde.

Moderator hepeve - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    8

Alýntý elturco Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Her doktor farklý birþey söylüyor. Benim gittiðim 5 farklý öðretim üyesi ( prof ve doç ) farklý þeyler söyledi. Birisi sendeki siðil hemen geçer bir daha çýkmaz hatta iliþkiyle bulaþmaz dedi ( bayýndýr hastanesi doç dermatolog) . Düþünün artýk vehameti!
    Hiç bir doktordan böyle biþey duymadým direk cinsel iliþkiyle bulasýr diye yapýstýrdý ,nasýl evlenceksin diyen proflarda oldu yani iliþkiyle bulaþmaz demesi baya ilginç geldi

Kýdemli Üye
    Tecrübe Puaný
    7

Bunlarýn hepsi güncel liteatürü takip etmemekten ve geliþimizlikten kaynaklanýyor. Bir kere cinselliðin bu kadar tabu olduðu bir memlekette, sizi yargýlamadan deðerlendirecek bir doktor bulmak apayrý bir konu. Ýnsanlar bilimi býrakýp, ahlak polisi kesiliyorlar. Cinsel yolla bulaþan bir hastalýða cinsel iliþki ile geçmez demek de bunda son nokta sanýrým @elturco koþarak uzaklaþsaydýn oradan

HPV'nin bulaþý ile ilgili yazýlýp çizilen þeyler maalesef tutarsýz. Kimisine göre ortak kullaným alanlarýndan bulaþabiliyorken, kimisine göre mümkün görünmüyor. Kimisi iç çamaþýrlarýnýn 100 derece üzerinde yýkanmasý gerektiðini söylüyor, havlular dahil. Kimisi oralarda olmaz diyor. Açýkcasý bunlar biraz muallak.

Tecrübe Puaný
    8

Yani bende o yüzden arastýrmýyorum daha neymiþ ne degilmiþ diye yasýyoruz iþte gercekten saldým artýk

Kýdemli Üye
    Tecrübe Puaný
    7

En doðrusu bu. Belirli kurallara göre yaþayýp, sarmalýn içine çok girmemek lazým. Yoksa insan paranoya ve anksiyete bozukluðundan ne yapacaðýný þaþýrýr. Güzelce saðlýklý beslenip, düzgün uyuyup, takviye de alýnýrsa sorun olacaðýný sanmýyorum. Yani bana göre hpv = kanser olayý da büyük abartý ya neyse. Hiç girmiyorum oralara, en güzeli herkesin bir an önce negatif olmasý ki, Kafalar rahat olsun.

Alýntý hepeve Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yani bende o yüzden arastýrmýyorum daha neymiþ ne degilmiþ diye yasýyoruz iþte gercekten saldým artýk

Özel Üye elturco - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    ankara
    Tecrübe Puaný
    7

Alýntý kb86 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    @dagon ve @elturco Malesef çok haklýsýnýz bende bugün bir profla yapýlan röpörtajý okudum hpv virüsünün havuzda ve wc lerde üreyebildiði de ortaya çýktý diyor. Herkes bi kafada arkadaþ nasýl prof. veya doç. oldu bunlar bilmiyorum kusura bakmasýnlar. Hastalýk bence bu bilgi kirliliði ve bilgisizlik yüzünden daha da yayýlýyor. Ama malesef o kadar zor zamanlar yaþadým ki bu lanet yüzünden kimseye benim yüzümden bulaþmasýn istiyorum aileme çocuðuma artýk çamaþýr suyu kullanmaktan, el yýkamaktan kafayý bulacam herhalde.
    Hangi hastane hangi doktor gittiysem çözüm olmadý bu gün baþkent üniv. hastnesinde prof muayenesine gittik. Birde öðrencileri var odada. Buna itiraz edemiyor muyuz? zaten zor bir durum tüm hikayeni anlat birde üstlük donunu indir 5 kiþinin karþýsýnda. Offffffff. çok bunaldým yahu...

El yýkamamý? ben iþerken eldiven takýyorum. yahut tuvalet kaðýdý ile tutuyorum. sonra antibakteriyel sabunla elimi yýkýyorum...kafayý yedim mi ? evet

Tecrübe Puaný
    8

Alýntý elturco Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hangi hastane hangi doktor gittiysem çözüm olmadý bu gün baþkent üniv. hastnesinde prof muayenesine gittik. Birde öðrencileri var odada. Buna itiraz edemiyor muyuz? zaten zor bir durum tüm hikayeni anlat birde üstlük donunu indir 5 kiþinin karþýsýnda. Offffffff. çok bunaldým yahu...

El yýkamamý? ben iþerken eldiven takýyorum. yahut tuvalet kaðýdý ile tutuyorum. sonra antibakteriyel sabunla elimi yýkýyorum...kafayý yedim mi ? evet
    Siðilleri kurcalamadýktan sonra sürekli böyle seylere gerek yok abi ya kendine gel obsesiflipe gitme yani baslarda bizde böyleydikte kaç ay gecmiþ artýk alýsman gerekir buna hpvyle yasamayý ögren yani bu kadar takma artýk

Bu Konu için Etiketler