Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hpvden hem kendinizi hemde baþkalarýný korumak için neler yapýyorsunuz !

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Moderatör

Cevap: Hpvden hem kendinizi hemde baþkalarýný korumak için neler yapýyorsunuz !

Yani bende o yüzden arastýrmýyorum daha neymiþ ne degilmiþ diye yasýyoruz iþte gercekten saldým artýk

Kýdemli Üye

En doðrusu bu. Belirli kurallara göre yaþayýp, sarmalýn içine çok girmemek lazým. Yoksa insan paranoya ve anksiyete bozukluðundan ne yapacaðýný þaþýrýr. Güzelce saðlýklý beslenip, düzgün uyuyup, takviye de alýnýrsa sorun olacaðýný sanmýyorum. Yani bana göre hpv = kanser olayý da büyük abartý ya neyse. Hiç girmiyorum oralara, en güzeli herkesin bir an önce negatif olmasý ki, Kafalar rahat olsun.

Alýntý hepeve Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yani bende o yüzden arastýrmýyorum daha neymiþ ne degilmiþ diye yasýyoruz iþte gercekten saldým artýk

Kýdemli Üye

Alýntý hepeve Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hiç bir doktordan böyle biþey duymadým direk cinsel iliþkiyle bulasýr diye yapýstýrdý ,nasýl evlenceksin diyen proflarda oldu yani iliþkiyle bulaþmaz demesi baya ilginç geldi
    Nasýl evleneceðimi sana mý soracam deseydin. Doktor haddini aþmýþ bence sana karþo

Moderatör

Alýntý alineor Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Nasýl evleneceðimi sana mý soracam deseydin. Doktor haddini aþmýþ bence sana karþo
    Bana öyle biþey diyemez dersede cevabýný alýrdý alineor arkadasýma denmiþ bu

Admin Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Alýntý kb86 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hpv nin %90 cinsel yolla bulaþtýðýný artýk kesin olarak biliyoruz bu kalan % 10 luk olarak söylenen wc,banyo,havuz... vs vs. gibi bulaþma yollarý açýsýndan hem kendinizi korumak hemde sizden baþkalarýna bulaþmamasýný saðlamak adýna neler yapýyorsunuz acaba yada neler yapmalýyýz.
    Kendimden örnek vermek gerekirse gittiðim hiçbir yerde klozete oturmadan iþimi hallediyorum veya oturmam gerekirse þu klozet örtülerinden buldum su geçirmez onlarý seriyorum ki hem benden baþkasýna hemde baþkasýndan bana birþey geçmesin. Mesela banyo yaptýktan sonra muhakkak banyoyu çamaþýr suyuyla yýkýyorum gibi. Abartýlý el yýkma gibi obsesif durumlarýnýzý yazmasanýzda olur zira ondan bende fazlasýyla mevcut
    Yalnýz %90 cinsel iliþkiden, %10 havludan deðildir. Boþuna kendinizi kandýrmayýn. Kandýrýyorsanýz da hobi olarak kendinizi kandýrýn, burada yanlýs bilgiler verilmesin.

%99 cinsel iliþkiden %1 havludan wc'den diyelim ona.

Tecrübeli Üye

Alýntý Arya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yalnýz %90 cinsel iliþkiden, %10 havludan deðildir. Boþuna kendinizi kandýrmayýn. Kandýrýyorsanýz da hobi olarak kendinizi kandýrýn, burada yanlýs bilgiler verilmesin.

%99 cinsel iliþkiden %1 havludan wc'den diyelim ona.
    Yalnýz cevap yazarken sözlerimize biraz daha dikkat edersek sevinirim. Öyle insanlarý kandýrmak gibi yada yaþadýðýmýz olayý anlattýðýmýz ve bundan bir yorum yaptýðýmýzda insanlarý umutsuzluða itmeye çalýþtýðýmýzý söylemek gibi (bu ikinici lafým sana deðil ) ithamlarda bulunmanýzý yanlýþ buluyorum. Ben bu oraný zaten doðru verebilecek bir prof bir araþtýrmacý veya uzman deðilim Ayrýca korunmasýz hpvli biriyle bir kerelik iliþkiden hpv kapma ihtimalinin %60 olduðu doç dr. levent bey tarafýndan daha önce yazýlmýþtý. yani bir sürü oran varken medyada bunca yanlýþ bilgi varken heleki hpv nin dýþ ortamda susuz ne kadar kaldýðý þu sýralar bu forumda yazýlýyorken senin bu orana takýlýp bana Boþuna kendinizi kandýrmayýn. Kandýrýyorsanýz da hobi olarak kendinizi kandýrýn, burada yanlýs bilgiler verilmesin. bu þekilde yazman açýkçasý kýrýcý oluyor Aryacým. Yazdýðýn oraný sen nasýl bu kadar net yazabiliyorsun ozmn onu da sorgulamamýz lazým. zaten benim burda sormak istediðim veya kurcalamak istediðim konu bulaþma oraný deðil bu ihtimaller karþýsýnda ne gibi önlemlerin alýndýðýdýr. Yanlýþ bilgide verebiliriz biraz daha özenli cümleler kullanarak uyarabilirsin.

Yalnýz cevap yazarken sözlerimize biraz daha dikkat edersek sevinirim. Öyle insanlarý kandýrmak gibi yada yaþadýðýmýz olayý anlattýðýmýz ve bundan bir yorum yaptýðýmýzda insanlarý umutsuzluða itmeye çalýþtýðýmýzý söylemek gibi (bu ikinici lafým sana deðil ) ithamlarda bulunmanýzý yanlýþ buluyorum. Ben bu oraný zaten doðru verebilecek bir prof bir araþtýrmacý veya uzman deðilim Ayrýca korunmasýz hpvli biriyle bir kerelik iliþkiden hpv kapma ihtimalinin %60 olduðu doç dr. levent bey tarafýndan daha önce yazýlmýþtý. yani bir sürü oran varken medyada bunca yanlýþ bilgi varken heleki hpv nin dýþ ortamda susuz ne kadar kaldýðý þu sýralar bu forumda yazýlýyorken senin bu orana takýlýp bana Boþuna kendinizi kandýrmayýn. Kandýrýyorsanýz da hobi olarak kendinizi kandýrýn, burada yanlýs bilgiler verilmesin. bu þekilde yazman açýkçasý kýrýcý oluyor Aryacým. Yazdýðýn oraný sen nasýl bu kadar net yazabiliyorsun ozmn onu da sorgulamamýz lazým. zaten benim burda sormak istediðim veya kurcalamak istediðim konu bulaþma oraný deðil bu ihtimaller karþýsýnda ne gibi önlemlerin alýndýðýdýr. Yanlýþ bilgide verebiliriz biraz daha özenli cümleler kullanarak uyarabilirsin.
    Kb86cýðým cinsel iliþkiye nazaran, çok düþük yani söz konusu olamayacak kadar düþük bir ihtimalden geçtiðini düþünmek bana kendini kandýrmak veya pollyannacýlýk gibi geliyor. Kimseyi kýrma gibi bir amacým yok eger kýrdýysam seni kusura bakma lütfen ama gerçekler var.. Herkes hangi gerçeði kabul ediyorsa kendisine ama bu ihitmalin asýrý dusuk oldugunu belirtmeden geçemedim.

Tecrübeli Üye

Alýntý Arya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Kb86cýðým cinsel iliþkiye nazaran, çok düþük yani söz konusu olamayacak kadar düþük bir ihtimalden geçtiðini düþünmek bana kendini kandýrmak veya pollyannacýlýk gibi geliyor. Kimseyi kýrma gibi bir amacým yok eger kýrdýysam seni kusura bakma lütfen ama gerçekler var.. Herkes hangi gerçeði kabul ediyorsa kendisine ama bu ihitmalin asýrý dusuk oldugunu belirtmeden geçemedim.
    Ewet dediðin gibi düþük bir oran burdaki bi çok kiþiden farklý olarak benim küçük bir çocuðum var ve bu konuyu irdeleme sebebim bu benim zaten nasýl kaptýðým aþikar çocuðuma da bulaþtýrmamak için önlemler almaya çalýþýyorum dolayýsýyla birçoðunuzdan daha hassasým ve daha obsesif yaþýyorum. Yüzde 1 veya Yüzde 10 benim için ihtimaldir ve çocuðum için herþeyi düþünmek zorundayým.

Tecrübeli Üye

Ewet dediðin gibi düþük bir oran burdaki bi çok kiþiden farklý olarak benim küçük bir çocuðum var ve bu konuyu irdeleme sebebim bu benim zaten nasýl kaptýðým aþikar çocuðuma da bulaþtýrmamak için önlemler almaya çalýþýyorum dolayýsýyla birçoðunuzdan daha hassasým ve daha obsesif yaþýyorum. Yüzde 1 veya Yüzde 10 benim için ihtimaldir ve çocuðum için herþeyi düþünmek zorundayým.
    çocuðunuz varsa durum gerçekten farklý bir noktaya gidiyor. %1 deðil, %0,01 ihtimal bile varsa dikkatli olmak lazým. ayný WC, banyo kullanýmýndan geçer mi hala kesin olarak bir bilgi yok, her hoca farklý þeyler söylüyor. Bence özellikle ýslak havludan geçme ihtimali gözardý edilmeyecek kadar var, kesinlikle ortak havlu kullanýlmamalý.

biraz paranoyakça olacak ama ortak çamaþýr makinesi kullanýmýnda çok küçük de olsa bir risk var mý? yoksa böyle bir þey imkansýz mý?

Benim yaptýðým tek þey, kendi evim dýþýnda hiçbir tuvalete oturmuyorum. Ekstra baska bir þey de yapmýyorum. Birde havuza girmiyorum ama sebebi hpv bulaþtýrma korkusu deðil, havuzlar pislik yuvalarýdýr ve klor sigiller için filan iyi degildir, olsun ya da olmasýn sigiliniz. Baska bir þeyler kapabilirsiniz mikrop filan.

Bu Konu için Etiketler