Merhabalar,
Öncelikle forumu günlerdir okuyorum burada yazýlanlar olmasa ne yapardým bilmiyorum.
Bende ne siðil var, ne akýntý, ne koku, ne de kaþýntý.
Yaþým 30 olduðu için rutin kontrollere baþlamak istedim. HPV aþýsý diye bir þey duymuþtum yaptýrmak istedim smear de baktýrmak istedim.
Medical park Maltepe hastanesine gittim. Doktor hpv aþýsý yapmadan önce bu virüse maruz kalýp kalmadýðýmý görmek istedi.

Sonuç tehlikeli tipler pozitif çýktý. hpv 33 (+++) hpv 56 (+)
+++: yüksek derece pozitif
+: düþük derece pozitif

Smear : temiz

Dünyam baþýma yýkýldý kanser miyim ne oldu ne olacak diye. Aðlamaktan için çýktýðýnda bu forumu buldum gerçekten kurandan yazana herkesin eline saðlýk. Umarým bende negatife döner ve size müjdeyi veririm. Negatif olur olmaz sizleri terk etmeyeceðime söz veriririm 

Doktor inanýlmaz ilgisiz çýktý sonuç göstemeye gittiðimde iki kere telefonu çaldý onu açtý. Ne oldu ne olacak þimdi ne yapacaðým diyorum. Gardasil 9 lu olan diye yazdý reçeteye elime tutuþturdu. Þimdi iki ay sonra ve 6 ay sonra olmak üzere 3 doz olacaksýn dedi. Ne olacak aþý olunca dedim diðer tiplerden koruyacak dedi ( bu sýrada ayakta tabii odadan kaçma peþinde)

Bir de bana Iside HPV fitil yazdý. Bu ne için dedim bunu da 3 ay kullan dedi. Sonrasýnda kolposkopi yaparýz falan dedi. Ne oluyor korkuyorum lütfen kanser miyim dediðimde ise erken fark etmemiz güzel oldu falan dedi. Böyle bir þaçmalýk olabilir mi?

Ne AHCC den bahsetti ne nasýl cinsel temasta bulunmam gerektiðinden. Bu forum olmasa hiçbir þey hakkýnda bilgi sahibi olamazdým.

Hala kafamda bir sürü soru iþareti var stresten günlerdir boðazým aðrýyor acaba aðzýmda hpv var mý diye panik oluyorum bir yandan vs vs berbat bir süreç oluyor benim için.

Tek güzel yaný bu forumda yazýlanlar. Yeditepe ünv. Hastanesinde forumdan adýný gördüðüm bir doktordan randevu aldým. Eylül ilk haftasý Prof. Dr. Rukset Attar’a gideceðim. Size tüm detaylarý yazacaðým.

Sevgiler,