Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: GARDASIL-9 aþýsý sonrasý HPV 16 pozitif

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Tecrübeli Üye

GARDASIL-9 aþýsý sonrasý HPV 16 pozitif

Arkadaþlar merhaba, inþallah hepimiz bu süreci atlatýrýz.
    2022 eylül ayýnda siðillerim sebebiyle hpv ile tanýþtým. (Siðillerimi ankara bilkent þehir hastanesinde asitle yaktýklarý için keloidler oluþtu ancak bu baþka bir konu olduðu için uzatmamak adýna sonra deðineceðim.) Hpv ve smear testi verdim. Yüksek riskli hpv türleri negatif çýktý, smearim de temiz çýktý. Hemen gardasil 9 aþýsýna baþladým.
    Gardasil 9 aþýsý üçlemesini 2023 mart ayýnda tamamladým. 5 ay sonra, 2023 Aðustos ayýnda temiz çýkmak ümidiyle düþük ve yüksek riskli hpv türlerine bakýlan hpv testi ve smear testi yaptýrdým. Smearim temiz çýktý ancak HPV 16, 42, 61 pozitif çýktý.
    Doktorum hpv 16’nýn pozitif çýkma sebebinin aþý olabileceðini söyledi. Sizler ne düþünüyorsunuz? Böyle bir durumla karþýlaþan var mý?
    Teþekkür ederim.

Tecrübeli Üye

Cevap: GARDASIL-9 aþýsý sonrasý HPV 16 pozitif

Alýntý sprinter Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar merhaba, inþallah hepimiz bu süreci atlatýrýz.
    2022 eylül ayýnda siðillerim sebebiyle hpv ile tanýþtým. (Siðillerimi ankara bilkent þehir hastanesinde asitle yaktýklarý için keloidler oluþtu ancak bu baþka bir konu olduðu için uzatmamak adýna sonra deðineceðim.) Hpv ve smear testi verdim. Yüksek riskli hpv türleri negatif çýktý, smearim de temiz çýktý. Hemen gardasil 9 aþýsýna baþladým.
    Gardasil 9 aþýsý üçlemesini 2023 mart ayýnda tamamladým. 5 ay sonra, 2023 Aðustos ayýnda temiz çýkmak ümidiyle düþük ve yüksek riskli hpv türlerine bakýlan hpv testi ve smear testi yaptýrdým. Smearim temiz çýktý ancak HPV 16, 42, 61 pozitif çýktý.
    Doktorum hpv 16’nýn pozitif çýkma sebebinin aþý olabileceðini söyledi. Sizler ne düþünüyorsunuz? Böyle bir durumla karþýlaþan var mý?
    Teþekkür ederim.
    Bir arkadaþýmýzýn eksik bilgi verdiðim konusunda uyarýsý üzerine, aþý silsilesi devam ederken iliþki yaþadým. Ancak doktorum aþý olduðum ve hpv negatif olduðum için iliþki yaþayabileceðimi söylemiþti

Özel Üye

Hpv asisi 2. Dozdan sonra etki etmeye baslar ancak 15 yas ustu icin bu 3. Dozdur

Tecrübeli Üye

2. Testi de ayný hastanede mi verdiniz ilk testte yanlýþ negatiflik olabilir mi acaba

Tecrübeli Üye

Merhaba þaþkýn ve hpvsavascisi yanýtlarýnýz için teþekkürler ilki þehir hastanesi ikinci test özel hastanede doktor aldý eþimle laboratuvara götürdüm

Tecrübeli Üye

Alýntý sprinter Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba þaþkýn ve hpvsavascisi yanýtlarýnýz için teþekkürler ilki þehir hastanesi ikinci test özel hastanede doktor aldý eþimle laboratuvara götürdüm
    *elimle

Tecrübeli Üye

Çok geçmis olsun sprinter peki iliþki kondomsuz mu oldu ? Bunu soruyorum çünkü ben de þehir hastanesinde test verdim ve öncesinde pozitif olmama raðmen negatif geldi sonucum . Þehir hastanesindeki test yanlýþ negatif olabilir. Yani en baþýndan beri 16 yý taþýyordunuz belki de

Tecrübeli Üye

Ýki þekilde de oldu çünkü ben doktorun da yönlendirmesi ile hpv açýsýndan sýkýntýsýz olduðumu düþünüyordum, evet dediðiniz gibi þehir hastanesinin hatalý sonucundan da böyle olmuþ olabilir inanýn hala anlamadým; kendimi zaten suçluyorum da, bunun dýþýnda yanlýþ test sonucu için þehir hastanesini mi suçlayayým, doktorun bir þey yok diyerek yönlendirmesine mi kýzayým, yoksa acaba ikinci testim mi yanlýþ (inþallah keþke), hala bilmiyorum. Siz de mi Ankara þehir hastanesine gittiniz?

Tecrübeli Üye

Ben de bilkent þehir hastanesinde test verdim. Ya artýk ben prezervatifin gerçekten koruduðuna eminim tinder dan tek gecelik iliþki yaþayan arkadaþým test verdi hem smear hem hpv negatif en azýndan prezervatif rahim aðzýna bulaþmasýný engelliyor diðer yerleri korumasa bile. Buarada ben de bu ay içinde 2. Dozumu olucam aþý ve korunma ile umarým bu hpv hayatýmýzdan çýkacak

Tecrübeli Üye

Arkadaþlar merhaba, doktora gittim kolposkopi için bugün, parça almamýz lazým dayanabilir misin dedi, dayanamam dedim, o zaman genel anestezi altýnda alalým dedi. Sonra kaðýda leep yazdý. Leep farklý bir iþlem deðil mi?

Bu Konu için Etiketler