hepsisosyal
Blog Sitemiz : hpvliyiz.wordpress.com
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Lightbulb ciddi bir baþlangýç öncesi

Hepinize merhabalar. 25 yaþýnda bir erkek olarak HPV yi kýz arkadaþýmdan habersiz olarak aldým. HPV ile tanýþalý yaklaþýk 3 ay oluyor. Ýlk baþta çok küçük birkaç siðil vardý fakat ben bunlarý jilet ile traþ olurken her zaman olabilen kýl kökü kanamasý sandým ve farkýna varmadým. Benim tahminim kanamadan dolayý sayýlarý daha da arttý. Kýz arkadaþýmdaki sayý 4-5 i geçmezken bende 10-12 civarý oldular. Kýz arkadaþým doktora gittiðinde aldara krem önerildi. Ýlk ay aldara krem kullandým fakat hiçbir faydasýný görmedim. Daha sonra siðillerin bazýlarý büyüyordu, sayý olarak belki 1 tane yeni çýkýyordu. Ben de tablo tam oturana kadar aksiyon almama kararý aldým ve 3 ayýn sonunda siðillerin durumu sabitlendi diyebilirim. 10-15 arasý siðilim var ve bunlardan sadece 1 tanesi orta büyüklükte diðer hepsi benim gözümde küçükler. 1 ay sonra tam anlamýyla tedaviye baþlayacaðým, forumdan okuduðum kadarýyla ahcc kullanýmýnýn faydasý çok yüksekmiþ, sigara alkol zaten kullanmýyor ve düzenli spor yapýyorum. Bu HPV den kurtulacaðým kafaya koydum fakat aklýmdaki sorularýn hepsini sormak istiyorum sürece tam anlamýyla net bir kafayla baþlayabilmek için

1- Kýz arkadaþýmla cinsel iliþkiye devam ediyoruz. Kadýn doðum doktoru istediðiniz gibi devam edebilirsiniz dedi fakat forumda cinselliði kesmeye dair bazý yazýlar gördüm. Bu tedavi sürecinde her türlü cinsel iliþki yasak mý ?

2- Siðillerin 2 yýl içerinde yüzde 90 oranýnda kaybolduðu yazýyor ve konuþuluyor. Herhangi bir tedavi uygulamadan beklemek ile siðiller gerçekten kayboluyor mu?

3- Tedavinin daha baþarýlý olmasý için kriyo ile siðillerin temizlenmesinin faydalý olduðunu okudum Arya kullanýcýsýndan. Ben siðillere dokunmadan tedaviye baþlayýp kaybolmalarýný gözlemlemek istiyordum. Kriyo ile temizleyip tedaviye baþlamak daha mý baþarýlý sonuçlar veriyor?

Bu 3 sorunun cevabýný öðrenirsem ve eðer baþka tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum

Özel Üye
    Tecrübe Puaný
    1

Cevap: ciddi bir baþlangýç öncesi

Öncelikle virüs viral yükü sigillerde daha yogundur (saðlam deri de var tabiki) o yüzden beklemek kendize yapacaginiz en buyuk kotuluk olur. Sigil ciktikca gidip dondurabilir ya da yakabilirsiniz. Ne yapiyorsaniz yapin ama hic beklemeden kurtulun. Sigiller yakildiktan sonra yaklasik 3 4 ay cikmaya devam edecek. Burada onemli olan viral yükünüzün fazlalili bagisikliginizin guclulugu. Kimisinde ayda 2 sigil cikarken kimisinde 40 60 sigil olabiliyor. Fark etmez hepsi inatla yakilacak moral bozulmayacak.

Hpv pozitifken sigil olsun ya da olmasin cinsel iliskiye kondomlu ya da kondonsuz girmeniz negatif olmanizi engeller. Deri virusudur ve vucut bagisikligi gelismez. Yani her temas sonrasi tekrar tekrar birbirinizi enfekte ederseniz. Viral yukunuz 5 diyelim devam ettikce 6 7 8 diye ilerleyeme devam eder. (forumda tecrubeleri okuyabilirsiniz 6 yildir pozifit olan iliskiye devam edip ayyy niye kurtulamiyorum diyen cok kisi var) Ayrica sigil varken bulas %80 %90'dir. Benim tavsiyem ikinizde nagatif olana kadar iliskiyi kesmeniz. Ha o kadar bekleyemem diyorsaniz da mutlaka 4 ay falan hic sigil cikmazaa o zaman devam etmeniz.

Sigilden örnek aldirip hpv tipini ogrenmenizde ne kadar yogun sigil cikacagi hakkinda bilgi verebilir. Ozellikle kiz arkadasiniz icin tehlikeli bir virus. Kadinlara etkisi bir tek sigil degil. Kendinizi onemsemiyor olabilirsiniz ama karsinizdaki kisiyi dusunun.

Yasam kosulalriniz zaten düzgun ahcc+ d vitamini ve eksik varsa b12 ile bagisiklik guclendirin. Baska yapacaginiz bir sey yok. Gecmis olsun.

Kýdemli Üye
    Tecrübe Puaný
    1

Çok güzel yazmýþsýn þaþkýnn forumun özeti gibi smear verdin mi deflagyn sona ermiþti diye hatýrlýyorum

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Þaþkýn Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Öncelikle virüs viral yükü sigillerde daha yogundur (saðlam deri de var tabiki) o yüzden beklemek kendize yapacaginiz en buyuk kotuluk olur. Sigil ciktikca gidip dondurabilir ya da yakabilirsiniz. Ne yapiyorsaniz yapin ama hic beklemeden kurtulun. Sigiller yakildiktan sonra yaklasik 3 4 ay cikmaya devam edecek. Burada onemli olan viral yükünüzün fazlalili bagisikliginizin guclulugu. Kimisinde ayda 2 sigil cikarken kimisinde 40 60 sigil olabiliyor. Fark etmez hepsi inatla yakilacak moral bozulmayacak.

Hpv pozitifken sigil olsun ya da olmasin cinsel iliskiye kondomlu ya da kondonsuz girmeniz negatif olmanizi engeller. Deri virusudur ve vucut bagisikligi gelismez. Yani her temas sonrasi tekrar tekrar birbirinizi enfekte ederseniz. Viral yukunuz 5 diyelim devam ettikce 6 7 8 diye ilerleyeme devam eder. (forumda tecrubeleri okuyabilirsiniz 6 yildir pozifit olan iliskiye devam edip ayyy niye kurtulamiyorum diyen cok kisi var) Ayrica sigil varken bulas %80 %90'dir. Benim tavsiyem ikinizde nagatif olana kadar iliskiyi kesmeniz. Ha o kadar bekleyemem diyorsaniz da mutlaka 4 ay falan hic sigil cikmazaa o zaman devam etmeniz.

Sigilden örnek aldirip hpv tipini ogrenmenizde ne kadar yogun sigil cikacagi hakkinda bilgi verebilir. Ozellikle kiz arkadasiniz icin tehlikeli bir virus. Kadinlara etkisi bir tek sigil degil. Kendinizi onemsemiyor olabilirsiniz ama karsinizdaki kisiyi dusunun.

Yasam kosulalriniz zaten düzgun ahcc+ d vitamini ve eksik varsa b12 ile bagisiklik guclendirin. Baska yapacaginiz bir sey yok. Gecmis olsun.
    Ýkiniz de negatif olana kadar demiþsiniz, erkekler negatif olduðunu nasýl anlayabiliyor. kadýnlarda sanýrým serviksten örnek alýnýyor ama erkeklerde durum nasýl

Özel Üye
    Tecrübe Puaný
    1

Alýntý hayatzor Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ýkiniz de negatif olana kadar demiþsiniz, erkekler negatif olduðunu nasýl anlayabiliyor. kadýnlarda sanýrým serviksten örnek alýnýyor ama erkeklerde durum nasýl
    Erkekten test alan labaratuvarlar var ama hem test sonucunun negatif cikmasina hemde en az 4 5 ay sigil cikarmamaya sahit olmak negatif olma konusunda isaret diyebiliriz.

Özel Üye
    Tecrübe Puaný
    1

Alýntý Cilekkiz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Çok güzel yazmýþsýn þaþkýnn forumun özeti gibi smear verdin mi deflagyn sona ermiþti diye hatýrlýyorum
    Hahah teþekkür ederim. Biri iliskiye devam ediyoruz ya da sigili gozlemleyecegim diyince ozellikle uzerine basarak anlatmak istiyorum ki kimse bu hastaligi daha fazla hayatinda tutmasin.
    Ben smear icin 6 ay dolmasini bekleyecegim hem smear hemde hpv testi verecegim. Deflagyn bittikten hemen sonra test vermek yalanci negatiflik verebiliyor deniyor. 1 ay bekleyin diyorlar ben 6 ay dolsun hpv de yaptirayim diye 2 ay bekleyecegim. 20 temmuz gibi doktora gidecegim

Kýdemli Üye
    Tecrübe Puaný
    1

Alýntý Þaþkýn Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hahah teþekkür ederim. Biri iliskiye devam ediyoruz ya da sigili gozlemleyecegim diyince ozellikle uzerine basarak anlatmak istiyorum ki kimse bu hastaligi daha fazla hayatinda tutmasin.
    Ben smear icin 6 ay dolmasini bekleyecegim hem smear hemde hpv testi verecegim. Deflagyn bittikten hemen sonra test vermek yalanci negatiflik verebiliyor deniyor. 1 ay bekleyin diyorlar ben 6 ay dolsun hpv de yaptirayim diye 2 ay bekleyecegim. 20 temmuz gibi doktora gidecegim
    Hmm evet mantýklý beklemek. Smear icin beklenilir mi emin olamadým ben heycandan bekleyemezdim heralde. hpv testi için benim de temmuzda 6 ay doluyo tedaviye baþlayalý, ama test vermicem seneye vermeyi düþünüyorum. 30mayýsta da gecenki kolpoda smear alýnmýþtj onun sonucunu alcam bakalým nasý gelcek heycanlýyým. Az kaldý þaþkýn 2 aya kurtulmuþ oluruz belki

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Peki ben þimdi siðilleri aldýrarak sürece baþlayacaðým anladýðým kadarýyla. Koterizasyon mu yoksa kriyo mu daha etkili ve estetik olarak baþarýlý oluyor?

Kýdemli Üye
    Tecrübe Puaný
    1

Koterizasyon daha güclü çözüm kökten yakýyolar tek seans. Çýktýkça yaktýrýrsýnýz. Ama kriyo meþakkatli cünkü tek seansta düþmüyo uðraþýyosun 5-6 seans. Ben koter oldum iz kalmadý

Özel Üye
    Tecrübe Puaný
    1

Alýntý Cilekkiz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hmm evet mantýklý beklemek. Smear icin beklenilir mi emin olamadým ben heycandan bekleyemezdim heralde. hpv testi için benim de temmuzda 6 ay doluyo tedaviye baþlayalý, ama test vermicem seneye vermeyi düþünüyorum. 30mayýsta da gecenki kolpoda smear alýnmýþtj onun sonucunu alcam bakalým nasý gelcek heycanlýyým. Az kaldý þaþkýn 2 aya kurtulmuþ oluruz belki
    Tek temennim bu. Bir tek dert hpv degil cunku eminimki herkesin hayatinda fazlasi vardir ama genel olarak da zor bir dönemime denk geldi. Kurtulup adýný bile unutmak icin cok cabaliyorum ciddi de butce ayiriyoruz zorunlu olarak. Herkes sifa bulsun🙏 Bende umut olabileyim