Hepinize merhabalar. 25 yaþýnda bir erkek olarak HPV yi kýz arkadaþýmdan habersiz olarak aldým. HPV ile tanýþalý yaklaþýk 3 ay oluyor. Ýlk baþta çok küçük birkaç siðil vardý fakat ben bunlarý jilet ile traþ olurken her zaman olabilen kýl kökü kanamasý sandým ve farkýna varmadým. Benim tahminim kanamadan dolayý sayýlarý daha da arttý. Kýz arkadaþýmdaki sayý 4-5 i geçmezken bende 10-12 civarý oldular. Kýz arkadaþým doktora gittiðinde aldara krem önerildi. Ýlk ay aldara krem kullandým fakat hiçbir faydasýný görmedim. Daha sonra siðillerin bazýlarý büyüyordu, sayý olarak belki 1 tane yeni çýkýyordu. Ben de tablo tam oturana kadar aksiyon almama kararý aldým ve 3 ayýn sonunda siðillerin durumu sabitlendi diyebilirim. 10-15 arasý siðilim var ve bunlardan sadece 1 tanesi orta büyüklükte diðer hepsi benim gözümde küçükler. 1 ay sonra tam anlamýyla tedaviye baþlayacaðým, forumdan okuduðum kadarýyla ahcc kullanýmýnýn faydasý çok yüksekmiþ, sigara alkol zaten kullanmýyor ve düzenli spor yapýyorum. Bu HPV den kurtulacaðým kafaya koydum fakat aklýmdaki sorularýn hepsini sormak istiyorum sürece tam anlamýyla net bir kafayla baþlayabilmek için
1- Kýz arkadaþýmla cinsel iliþkiye devam ediyoruz. Kadýn doðum doktoru istediðiniz gibi devam edebilirsiniz dedi fakat forumda cinselliði kesmeye dair bazý yazýlar gördüm. Bu tedavi sürecinde her türlü cinsel iliþki yasak mý ?
2- Siðillerin 2 yýl içerinde yüzde 90 oranýnda kaybolduðu yazýyor ve konuþuluyor. Herhangi bir tedavi uygulamadan beklemek ile siðiller gerçekten kayboluyor mu?
3- Tedavinin daha baþarýlý olmasý için kriyo ile siðillerin temizlenmesinin faydalý olduðunu okudum Arya kullanýcýsýndan. Ben siðillere dokunmadan tedaviye baþlayýp kaybolmalarýný gözlemlemek istiyordum. Kriyo ile temizleyip tedaviye baþlamak daha mý baþarýlý sonuçlar veriyor?
Bu 3 sorunun cevabýný öðrenirsem ve eðer baþka tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum