5 aydýr siðil çýkarmýyorum varolanlarý yaktýrdýgýmdan beri belki de ben görmüyorum varlar? 30 mayýsta dermatolojiye gidicem mercek satýn almayý düþünüyorum sizce gerek var mý? Görebilirler mi kücük siðil varsa da? Test yaptýramam maddi durumum yok.
Bu arada negatif olsak da hücre bozulmalarý oldugu giib kalýr mý yoksa o da gidiyo mu otomatik? Biraz karýþýk sorular oldu umarým arya konu açtýgýma kýzmaz ama biraz konuþalým istiyorum havalardan dolayý depresif hissediyorum. Siðil çýkarmayan arkadaþlar var mý? Ne durumdasýnýz? Cin hücre sorusu saçma oldu bence ama bilmiyorum konuþalým biraz. Nasý hissediyosunuz? Bitsin artýk istiyorum bu süreç sanýrým aryanýn dediði gibi 1 seneyi gozden cikaricaz.
Negatife dönünce bence hpv kaynaklý lezyonlar olduðu noktada kalýr daða fazla ilerlemez çünkü hpv yok ki hücre bozulmasý devam etmez o zarar gören bölge de tedavi olursa sorun çözülür ( benim tahminimce tabii ki...)
Sercan aslýnda sana katýlýyorum bir çok araþtýrmam sonucunda siðiller olsa da insanlarýn iyileþtiklerini okudum en azýndan kaynak olarak redditdeki bir çok insaný gösterebilirim. Redditdeki insanlarýn arasýnda HIV+ bireylerde mevcut ve onlar bile iyileþebiliyor en azýndan bir çoðu baþarý öyküsünü yazmýþ. Redditdeki insanlardan öðrendiðim baþka bir olgu ise AHCC den ziyade günlük oral veya topikal çinko kullandýklarý ve yýkýcý tedavilerine genelde inosine pranobex eklemeleri. Bu forum da ahcc ne ise redditdeki 15.000 grupta ise inosine pronebex ve çinkoda odur. Ýþin garip tarafý ise yýkýcý tedavilerden sonra inosine pranobex kullanýp ayrýca aldara ile de bölgesel baðýþýklýðý uyarýp daha hýzlý bir sonuç olmalarý içeriden ve dýþarýdan direkt olarak baðýþýklýk sistemini koterizasyon veya kriyo + inosinepranobex + aldara ile oraya yönlendiriyorlar ve aldýklarý sonuç gayet olumlu. Ben de inosine pranobex kullanýyorum fakat benim siðillerim anal kanalýn içinde olduðu için oraya aldara süremiyorum ama bence dýþ genital siðili olanlar için denemeye deðer.
Hiç önermemekle beraber, jilet kullandým artýk çýkcak mý diye test etmek icin siðiller. Çýkmýyo Allah’a þükür ya da ben görmüyorum çýkýyosa da.
Evet arya önceden çýkarmýþtým ama ne zaman oldugunu bilmiyorum tahminimce en az 2 senedir benimleydi 5 ay önce yaktýrdýðým siðillerim.
Evet olabilir stabil de kalabilir niye ilerlesin virüs yok yükü yok hiçbi sekilde.
Siðil çýkarmadýgýma güvenerek negatf oldugumu varsayýyorum ama kýsa bi süre umutlanmamak da lazým. Beynimi kandýrýp iyi enerji yollarým en azýndanndiyorum. Ýnanmak baþarmanýn yarýsýdýr dhdjd
@ekinegemen makalelerde de zaten hiv+ bireylerin deðil Aids aþamasýna gelen insanlar için sorun doðurduðu yazýyor. Bu bir deri virüsü olduðu için kan baðýþýklýðý yardýmcý bir faktör sadece. Virüsün atýlmasýný derimizin baðýþýklýk hücreleri halledip sadece kanda yer alan NK larýn bir önem arz ettiðini düþünüyorlar.
@Dayettine zaten ayný durumdan bahsediyoruz? Hiv+ aþamasýnda zaten baðýþýklýk sistemi yavaþ yavaþ çökmeye baþlýyor. Aids aþamasýndaki insaný zaten Allahtan baþkasý kurtaramaz þu zamanda. Bu durumda bizi ilgilendiren bir konu varsa hiv+ olmalý. Günümüzde hiv+ kronik bir hastalýktýr. Bu yüzden onlarýn iyileþmesi biz insanlara göre daha zor.
Ayrýca þunu hiçbir zaman unutmayýn hpv'nin tedavisi asla bulunmayacak. Bulunursa doktorlar, ilaç sektörleri, eczaneler hepsi kaybeder.
Ben 30 yaþýnda kapmýþ olmalýyým. Yaklaþýk 32 yaþlarýnda sigilim nuksetti. 2 adet, önceleri çok korktum. Ne yapacaðým diye, özel hastanelere Bi ton para verdim. Kriyo yapýp yolladýlar. Sonra farkettim ki devlet hastaneleri de ayný iþi yapýyor hemde ücret vermeden yaklaþýk 20 30 kere gitmisimdir. En ufak birsey bile gözüme takýlsa gidip dondurturdum. Yaklaþýk 2 senedir hiç sigilim çýkmadý. Ama bu seferde penis baþýnda ve alt birleþme yerinde benekler oluþtu. 2 kere doktora gittim. Bunlarýn egzama olduðunu söyledi. Kreme baðýmlý olarak yaþýyorum diyebilirim. Ama hiç sigilim çýkmadý. Küçük varsa þimdiye kadar yok olmuþtur sanýrým. 37 yaþýna gireceðim. E tabi bu süre zarfýnda hiç cansel iliþkiye girmedim. Ve 17 yýldýr sigara içerken bu meret sayesinde 1 günde býraktým. Yeter ki kurtulayým diye. 4 senedir de sigara içmiyorum. Sanýrým kurtuldum bu meretten ama egzama baþýma bela oldu. Bi yerde okumuþtum. Hpv egzama oluþumunu tetikliyormus diye