hepsisosyal
Blog Sitemiz : hpvliyiz.wordpress.com
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Post HPV hakkýnda yaþadýklarým

Arkadaþlar merhaba 23 yaþýnda bir erkek bireyim ve bundan 3 ay önce genel cerraha gittiðimde hpv olduðumu öðrendim ama benim siðillerim küçüktü ve 3 taneydi. Doktorum kesinlikle ve kesinlikle damla, krem önermiyorum dedi benim meslek hayatýma güven diyerek cok önemsiz biþeymiþ gibi elektrokoterle yaktý. Hiç bir þekilde acý duymuyorsunuz ve 10 saniye filan sürdü diyebilirim. Hastaneden çýktýktan sonra tabi ister istemez bu neymiþ diye internete düþtüm ve hpv olduðumu öðrendim. Okudukça intihar edesim geldi . Doktor yine çýkabilir çünkü gelmeden önce jiletle temizlenmiþsin dedi sýçramýþ olabilir eðer çýkarsa direk geleceksin diye uyardý. 2 gün sonra cok küçük bi siðil daha fark ettim ve ayný gün doktora gittim. Baþladým soru yaðmuruna ve bana gülerek interneti mi okudun dedi. Aynen onun cümlelerini yazýyorum. HPV kadýnlarda erkeklere göre daha tehlike . Saðlýklý bir kadýnýn rahim kanseri olmasý %2 dir hpv olduktan sonra bu %4 de çýkýyor. HPV insanlar gitmemesinin sebebi kremler damlalar kullanmasý ve jiletleyerek siðili yaymasý. Kremler ve damlalar tahriþ ediyor ve geçirme þansý yarý yarýya oluyor kesin çözüm en küçükken bile yakýlmasý yakýldýðý yerde enfeksiyon tamamen yok oluyor. HPV bir ucuk virüsü cok siðil çýkaran virüsten korkmamak lazým internette insanlarý korkutuyorlar ve para tuzaðý olarak görüyorum dedi sýgarayý sorduðumda býrakmanýn bi faydasý yok hpv açýsýndan ,vücuduna iyilik yaparsýn dedi . Dýþarda özel kliniklerde 1 tanesinin yakýlma fiyatýný duyunca inanamamýþtým gerçekten çok pahalýydý çünkü ben tedavime hiç bir para harcamamýþtým özel saðlýk sigortasý sebebiyle acýkcasý yaðdýysanýz özel sigorta yaptýrmanýzda fayda var bence. Bu siteden gördüðüm AHCC yi sorduðumda hiç bir etkisi yok gene para tuzaðý olarak görüyorum diye ekledi. Bulaþýcýlýðýn geçmemesi içinde yakýldýðý anda bulaþýcýlýðýn geçiyor küçük siðillerin bulaþýcýlýðý olmaz jiletle bile kesemezsin büyüdükten sonra bulaþýcý olursun pinpon etkisi yoksa vücudundan temizlenir erkek olarak vücudunda olsa bile siðilin çýkmazsa gene bulaþýcý olmazsýn dedi belirli süre çýkmazsa bi daha da çýkmaz çünkü baðýþýklýðýn düþtüðünde olanlar çýkmýþ dedi . Son 1 taneyi yaktýrdýktan sonra baþka bir hastaneye 2 ay sonra üroloji doktoruna giderek kültür testi vermeye gittim doktorumun dediði þeylerin kesinlikle aynýsýný söyledi AHCC ve geçmiyor içinde hepsi traþ dedi önemli olan kesmemek temizlenmeni makasla yap dedi . Kültür testim negatif çýktý doktoruma hocam pozitif olsa bile gözükmeme ihtimali var mý diye sorduðumda alýnan örnekle alakalý ve güzel bir örnek aldým kesinlikle cýkar dedi . Erkek olarak bence kesinlikle genel cerraha gidin çünkü onlar bence kesmeyi biçmeyi seviyorlar ve direk kesin çözüme gidiyorlar cildiye, üroloji bölümleri krem damla veriyor. Arkadaþlarýmdan gördüðüm kadarýyla Allah’ýma þükür hiç þekilde siðil çýkarmýyorum ben doktorlarýn yalancýsýyým korkmayýn ve kesinlikle damla krem kullanmayýn kesinlikle elektrokoter ile yaktýrýn kesinlikle hissetmiyorsunuz 1 hafta sadece pansuman yapýyorsunuz ve kimseye güvenmeyin kesinlikle korunun ben bi hayat kadýnýyla filan birlikte olmadým üniversitedeki kýz arkadaþlarýmdan yakalandým. Pinpon etkisinden uzak durun Allah yardýmcýsýnýz olsun ve moralinizi yüksek tutun hayatýnýzdan ödün vermeyin Allah beterlerinden korusun 🙏

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Cevap: HPV hakkýnda yaþadýklarým

Nasýl kral ya ? Bildiðimiz her þeyi yerle bir ettin þimdi? AHCC iþe yaramýyor, kremler vs iþe yaramýyor sen sadece körlerle yaktýrdýn ve negatif mi oldun ? Sigara hpv ile alakasýz ? E hani bu virüs baðýþýklýk güçlenince giderdi hani sigara baðýþýklýðýn en kötü düþmanýydý ? E yakmýyorlar abi adamlar kriyo yapýyor bize özelde devlet zaten sallamýyor

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Valla bana doktorlarýn dediði kana karýþmadýðý icin etkili olan biþey deðil AHCC tabikide baðýþýklýðýný yükseltiyordur sýgara vücuda komple zarar býrakman her þey için en iyisi ben acýkcasý öyle demesine raðmen býraktým kesinlikle ama zaten baðýþýklýðýn düþtüðün de olan siðili çýkarmaya baþlýyorsun diyor ben sýgara dediðimde hatta güldü ve iþe yaramýþ dedi ( sýgara býrakmaya davet gibi ) ben tedavimi hep özelde yaptýrdým devlet sýkýntýlý biliyorum. adam gitmez de demiyor internet de yazýlanlar insanlarý korkutuyor ve bu yüzden para tuzaðý olarak görüyorum dedi özel klinikleri varmýþ tedavi merkezi olarak ben o kadar çok taktým ki herþeye baktýrdým HIV gnore ureaplasma bilmediðim bissürü cinsel hastalýklar ýsrarla sordum vitamin bile kullanayým mý diye kan testi yapýp sadece b12 düþük çýktýðý icin b12 verdi kullanman gereken biþey yok dedi hpv herkesin vücudun olan biþey dedi tabi genitial türü olarak deðil o anlamda nasýl gitmiyor muþ bitmiyormuþ dedi yaktýrdýktan sonra bi daha temas etmediðin sürece zaman içinde temizleniyor diyor adam zaten ayrýca kremin tabikide etkisi var adam bunu inkar etmiyor ama önermiyorum dedi %50 diyor ve saðlýklý derine de zarar verirsin diyor. Yaktýrdýktan sonra yara baðlamasý ve yeni deri gelmesi 1.5 hafta sürüyor kremle daha uzun olabilir diye de düþünüyorum acýkcasý koter nokta atýþý dedi Ben onlarýn yalancýsýyým týpla alakam yok acýkcasý sadece temizlenmene dikkat et varsa kesme gel yakalýmýn üstüne basa basa sürekli söyledi. Önemli olan yaymamak yani kesmemek ve pinpon etkisi hatta þöyle dedi bi kamyon düþün papatya taþýyor ve 1 tane papatya düþürüyor ve cok alakasýz bir yerde toprakta papatya çýkýyor rüzgar yedikçe polenleniyor ve papatya bahçesi oluþuyor önemli olan polenleri yaymamak. Ben acýkcasý Ümit vermek motivasyon amacýyla yazdým yanlýþ biþey yazdýysam özür dilerim.

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

dostum yazýn için teþekkürler yaklaþýk 3 senedir hpvye sahip bir erkek olarak doktorun dediklerine katýlýyorum neyin ne olduðunu deneyimleyerek zaman içerisinde de anlýyor insan. Önemli olan nokta ilk andan itibaren düzenli bir þekilde yakýlmasý. Ben maalesef gerek pandemi gerekse kiþisel sebeplerle birkaç defa yaktýrdýktan sonra 1.5 sene kadar pek gidemedim gittiðimde de var olan siðili teþhis edemedi bir iþ bilmez doktor. Daha sonra baþka bir þehire gidince iyi olduðunu düþündüðüm bir doktora gittim ve 1 senedir aþkýn 2-3 ayda bir giderek yaktýrýyorum. Hep 3-5 tane 3-5 tane neredeyse gözle görünemeyecek þekilde benzer noktalarda çýkýyor. Bu kadar süredir hala ufak ufak çýkýyor olmasý bana mantýklý gelmiyor(bu arada cilt korumalý 0.5 cm týraþ makinesi kullanýyorum öncesinde de makas kullanýyordum ama daha beter hale getiriyordu). Acaba doktorun uyguladýðý radyofrekans tedavisi nüks konusunda çok baþarýlý deðil mi diye düþünmeye baþladým ama artýk yeni bir doktor da deðiþtirip süreci baþtan baþlatmak çok zor geliyor. Daha hastalýðýn baþýnda olup 1 sene nasýl bekleyeceðim diyenleri anlýyorum ama bir yandan da gülüyorum çünkü 3 sene geçince o 1 sene hiçbir þey gibi geliyor. Neyse sen bu konuda ne düþünürsün sence ne yapmalýyým? Gittiðin doktor hangi þehirde ve kim onu da iletirsen sevinirim

Administrator Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Þahsi görüþüm; her doktorun söylediðine inanacak olsaydýk ve hpv'nin çoðumuzda farklý etkilerini bilmiyor olsaydýk inanýrdým ama þahsen beni etkileyen bir konuþma deðil bu
    Madem sadece koterle yaktýrma ile geçiyor, deneyin geçsin o zaman.... 1 yýl sonunda hala siðil çýkýyor diye forumda çok yazan oldu. 6 yýldýr bu forumdayým. Az buçuk görmüþ geçirmiþliðim de olsun madem. Ahcc konusunda doktorun dediðini dikkate bile almýyorum onu net söyliyim de, tabi herkesin aklý fikri var, herkes kendi tercihine göre hareket eder.

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Peki arya AHCC yi sana doktorun mu önerdi yoksa sen dýþardan kendin mi buldun . 2 doktorda AHCC icin ayný þeyi söyledi ama bunun vucud icin önemli etkisi vardýr sma hpv icin etkisi yoktur onu bilmem. Mantýk açýsýndan da þöyle düþünüyorum Burda çoðu insanýn hayatýnda hpv olduðu nu biliyoruz ve zamanla temizleniyor . Bunlar AHCC mi kullanýyor . AHCC nin fiyatlarýna bakýnca gerçekten güzel fiyatlar . Burda önemli olan bizim siðil yapan tipine yakalanmamýz . Doktorun bana zaten cýkartmýcaksýn diye bi kelime kullanmadý önemli olan yaymamak dedi virüs temas ettiyse orda cýkýcak diye üsten basa basa söyledi. Ondan direk yakýlmasý gerektiðini söyledi yaymamak icin . Ýnsanlarýn hatasý ilk baþta çýktýðý zaman fark etmemeleri ve sürekli temizlenmeleri virüs yayýldýktan sonra bize gelmeleri dedi. Erkeklerde genelde korunmadýysa sünnet derisi korunduysa yaymadýysa ilk baþta penis kökü ve etrafýnda çýkar dedi sonradan orda çýkmasýnýn sebebi orayý temizlediðimiz icin kasýk ve makata doðru ilerler dedi. Ben doktora itibar ediyorum ve acýkcasý kafama yatýyor söyledikleri yaymamak en önemlisi bence de. Psikolojik olarak yukarda tutmak hayatýna devam etmek 2 en önemli tedavin. yes01 kral ben teþekkür ederim aslýnda benim siðillerimde küçüktü ve gözle pek gözükmüyordu ben el kontrolü ile fark ettim hafiften böyle hissediyorsun orda biþey olduðunu ama yüksek ýþýkta bakýldý mý gayet net gözüküyorlardý.Daha gözükmeyenler Doktorum küçük olduðu icin bekliceksin büyütüceksin belli oldu mu yakýlýcak dedi bende korktum acýkcasý hocam sürekli siðil mi çýkartýcam kesmedðin sürece problem yok siðil çýkmasý orda virüs var anlamýna gelir ve oradaki virüsü temizlemiþ oluruz dedi zamanla azaldýðýný göreceksin dedi iþallah senin de biter traþ makinasý icin yumuþak deri olduðu icin kaptýrabilir sin dedi bilmiyorum kullanacaksan da uzun býrakan baþlýklarý ile kullan pinpon etkisi de yok kesinlikle . Burda doktorun biraz da kendin olucaksýn ve siðilleri kendin bulacaksýn ben dahala kontrol ediyorum sadece zaman uzuyor ilk yakalandýðýmda sabah akþam þimdi 2 hafta da bir gibi. Ben sadece insanlara kremle Damla’yla uðraþmayýn çünkü geciredebilir zarar da verebilir diye kesin cözüme gidin korkmayýn amacýyla yazdým 1 tane bile olsa yaktýrýn demek icin yazdým yanlýþ anlaþýldýysam özür dilerim . Ýlk hpv olduðumda bende bu siteyi keþfettim ve çýkýyor çýkýyor mesajlarýyla kafayý yedim ve doktorun dedikleriyle de örtüþüyor acýkcasý.

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    1

Hocam ilk olarak týbben söylüyorum bunlarý, doðru dediði þey çýkýnca yaktýrýlmasý gerektiði, krem ve solüsyonlarýn bunu kökten almadýðý taktirde tekrardan oluþmasýndan dolayý önermediði ve vücuttan yeni bulaþ olmadýkça daha rahat atýldýðý. Kana karýþmadýðý için hpv, deri yani noktasal baðýþýklýk ile atýldýðý. Aðýzdan alýnan ürünlerin hemen hemen hepsi iþlevsiz kalýyor. Tek makaleler, az kiþi ile çalýþýlmýþ ve faz 2 deneyleri içeren Ahcc, gene eden vir ve novirin.Bunlarýn da hiç biri virüse doðrudan etki etmez. Bu supplementler de anlamlý olarak sadece doðal baðýþýklýk sisteminin hýzlanmasýný saðlýyor, baðýþýklýk hücrelerini arttýrmaktan ziyade fakat insan deneyi ile baþlayýp lab. kutularýyla yapýlan sonuçlarla faz 2 aþamasýna ilerleyen araþtýrmalar bunlar. Ben kullanýyorum mesela ama %100 etkili diyemez kimse sana, maddi durumun varsa ve kullanýnca rahat edeceksen kullan. Sigara ise bambaþka bir boyut. Deri baðýþýklýk hücrelerini yavaþlatadabiliyor, hareketsiz de kýlabiliyor tamamen bünye ile alakalý. Yapacaðýn en iyi þey bulaþ yollarýný kapatýp yada minimale indirip sigaradan uzak durup bünyene güvenmen. Takviyeler ise þu anlamda önemli (vitaminler), ne kadar az ise vücudundaki sorunlar, vücudun kalan sorunlara daha yüksek odakla ve daha hýzlý bir þekilde odaklanýr.

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Benim amacým sadece benim gibi kendinizi yiyip bitirmemeniz eþi olanlar icin tabiki daha zor bir süreç olabilir ben bekarým ve cinsel iliþkiden uzak durmak benim icin daha kolay diye düþünüyorum ayný zamanda eþime bulaþtýrma gibi bir düþüncem yok . Yaktýrýn kendinize Damla’yla kremle eziyet etmeyin düþündüðüm kadarýyla kremlerin ve damlalarýn da yakma etkisi var. Lokal anesteziyle hemen yaktýrýn siðilleriniz küçükse ve azsa acýkcasý anesteziye bile gerek yok ben son yaktýrdýðýmda yaptýrmadým açýda duymadým. Sadece o koterden çýkan ses insanýn sinirini bozuyor kaynak atýyormuþ gibi o kadar herkese cok ama cok gecmiþ olsun güzel günler mutlu günler görmek dileðiyle yanlýþ biþey dediysem af ola ve hpv aþýsý vurulmakta fayda var.

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Þaban'ýn dediklerine kýsmen katýlýyorum. Týp dünyasýnýn bu iþi biraz istismar ettiðini düþünüyorum bende. Ancak ahcc bilimsel olarak kanýtlanmýþ, bilemiyorum.
    Ayrýca bende özel hastanede oldum elektro koterimi ve doktorum o kadar iyi bir insan ki hiç bu durumu istismar etmedi. Telefon numarasýný verdi ve her yeni siðil oluþumunda ona yazýyorum ücretsiz bir þekilde yakýyor. Allah hepinizi iyi insanlarla karþýlaþtýrsýn. Çünkü görüyoruz bazý doktorlar her seferinde muayene ücreti ve iþlem ücreti talep ediyorlar, beðenmiyorsan devlete git diyorlar ama devlet hastanelerinin de durumu belli. Özel sektörde çalýþanlar olarak haklý olabilirler tabii kendilerince ama benim doktorum gibi idealist ve iyi insanlar da var onlarý tenzih ederim.

Administrator Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý Þaban Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Peki arya AHCC yi sana doktorun mu önerdi yoksa sen dýþardan kendin mi buldun . 2 doktorda AHCC icin ayný þeyi söyledi ama bunun vucud icin önemli etkisi vardýr sma hpv icin etkisi yoktur onu bilmem. Mantýk açýsýndan da þöyle düþünüyorum Burda çoðu insanýn hayatýnda hpv olduðu nu biliyoruz ve zamanla temizleniyor . Bunlar AHCC mi kullanýyor . AHCC nin fiyatlarýna bakýnca gerçekten güzel fiyatlar . Burda önemli olan bizim siðil yapan tipine yakalanmamýz . Doktorun bana zaten cýkartmýcaksýn diye bi kelime kullanmadý önemli olan yaymamak dedi virüs temas ettiyse orda cýkýcak diye üsten basa basa söyledi. Ondan direk yakýlmasý gerektiðini söyledi yaymamak icin . Ýnsanlarýn hatasý ilk baþta çýktýðý zaman fark etmemeleri ve sürekli temizlenmeleri virüs yayýldýktan sonra bize gelmeleri dedi. Erkeklerde genelde korunmadýysa sünnet derisi korunduysa yaymadýysa ilk baþta penis kökü ve etrafýnda çýkar dedi sonradan orda çýkmasýnýn sebebi orayý temizlediðimiz icin kasýk ve makata doðru ilerler dedi. Ben doktora itibar ediyorum ve acýkcasý kafama yatýyor söyledikleri yaymamak en önemlisi bence de. Psikolojik olarak yukarda tutmak hayatýna devam etmek 2 en önemli tedavin. yes01 kral ben teþekkür ederim aslýnda benim siðillerimde küçüktü ve gözle pek gözükmüyordu ben el kontrolü ile fark ettim hafiften böyle hissediyorsun orda biþey olduðunu ama yüksek ýþýkta bakýldý mý gayet net gözüküyorlardý.Daha gözükmeyenler Doktorum küçük olduðu icin bekliceksin büyütüceksin belli oldu mu yakýlýcak dedi bende korktum acýkcasý hocam sürekli siðil mi çýkartýcam kesmedðin sürece problem yok siðil çýkmasý orda virüs var anlamýna gelir ve oradaki virüsü temizlemiþ oluruz dedi zamanla azaldýðýný göreceksin dedi iþallah senin de biter traþ makinasý icin yumuþak deri olduðu icin kaptýrabilir sin dedi bilmiyorum kullanacaksan da uzun býrakan baþlýklarý ile kullan pinpon etkisi de yok kesinlikle . Burda doktorun biraz da kendin olucaksýn ve siðilleri kendin bulacaksýn ben dahala kontrol ediyorum sadece zaman uzuyor ilk yakalandýðýmda sabah akþam þimdi 2 hafta da bir gibi. Ben sadece insanlara kremle Damla’yla uðraþmayýn çünkü geciredebilir zarar da verebilir diye kesin cözüme gidin korkmayýn amacýyla yazdým 1 tane bile olsa yaktýrýn demek icin yazdým yanlýþ anlaþýldýysam özür dilerim . Ýlk hpv olduðumda bende bu siteyi keþfettim ve çýkýyor çýkýyor mesajlarýyla kafayý yedim ve doktorun dedikleriyle de örtüþüyor acýkcasý.
    Burda ahcc'nin fiyatýna bakacaðýn bir þey yok ki? Ahcc ülkeye döviz ile geliyor. Ülkedeki enflasyonun ve pahalýlýðýn farkýndaysan konunun bu yönüyle hiç alakasý yok. Çünkü ben mesela 6 yýl önce kullandým ahcc'yi. Yine ucuz bir takviye deðildi, ama þu anki fiyatlara bakarsan önce dolarýn, sterlinin, euronun ülkemizdeki durumuna bakman lazým.

Ahcc normalde bir supplement öyle düþün. Ama hpv'ye nasýl etki ediyor? :
    Baðýþýklýðý güçlendiriyor. Hpv ancak güçlü bir baðýþýklýk sistemi ile ekarte oluyor, vücuttan atýlabiliyor ve ahcc kullanýmý bu süreci genelde çok olumlu etkiliyor.
    Her zaman söylerim; Kiþi normalde tek tip taþýyorsa, virüs 1-2 yýl vücutta kalabiliyor, kiþinin kendi bünyesine bakmasý ve yapýlmamasý gerekenleri yapmamasý ile de alakalý. Örneðin sigara içiyorsa, cinselliðe devam ediyorsa o hpv vücutta kalmaya devam eder. Ama mesela bunlarý yapmýyorsa, iyi besleniyorsa tabii ki olumlu etkiler. Bu olumlu etkiye ahcc süre kýsaltmasý olarak etki eder. Normalde 1-2 yýlda aþýlabilecek süreci, gereken noktalara dikkat ederek ve baðýþýklýðýn da güçlenmesi ile daha kolay bünyeden atýlabiliyor, genelde kendine dikkat edildiðinde ve ahcc kullanýldýðýnda 9 ayda olumlu etki verdiðini üyelerden dolayý fark ediyorum. Tabii kaç tip taþýndýðý da önemli. 1 tip taþýyanla, 3 tip taþýyan bir deðil.. Bu ve bunun gibi pek çok deðiþken etken var. Forumda ahcc kullananlar bölümümüz var, bak orayý okuyabilirsin, aramýzda çoðu kiþi bunu kullanarak negatif olduk, ama bizler hiç negatif olamayacaðýmýz için deðil, en kýsa sürede nasýl negatif olabiliriz diye kullandýk. Hpv vücuttan er ya da geç gidecek çünkü ama bu bize de baðlý. Sigara, alkol, jilet kullanýmý, cinsellik yaþamak vücuttan gitmesine engel oluyor. Mesela bunlarýn da yapýlmamasý lazým gibi gibi... Bunlar yapýlýp, ahcc kullanýlsa o da fayda etmez, sürekli hpv'yi perçinleyen bir þey var çünkü orda.

Çünkü sistem þu: HPV VÜCUTTAN NASIL ATILIR ? - GÜÇLÜ BÝR BAÐIÞIKLIK SÝSTEMÝ VE YAPILMAMASI GEREKENLERÝ YAPMAYARAK - AHCC'NÝN GÖREVÝ NEDÝR? - BAÐIÞIKLIÐI ÝYÝ DERECEDE YÜKSELTMEK. Gördüðün gibi bu bir zincir.

Bu arada beni yanlýþ anlamayýn, ister kullanýrsýnýz ister kullanmazsýnýz. Ben sadece bilinçlendirmeye çalýþýyorum. Sizin doktorunuzun araþtýrmamýþ çünkü. ''hiçbir etkisi yok, para tuzaðý olarak görüyorum'' demesine ben üzüldüm. Doktorunuz öyle görmeye devam edebilir, bizler de sayesinde negatif oluyoruz. Benim derdim, bir þeyi araþtýrmadan bizim bir virüs üzerinde etkin olduðunu düþündüðümüz bir þeyi karalamasý. Çünkü hpv'nin þu an týbbi bir çözümü yok ve elimizdeki birkaç tedavi seçeneðinden biri bu. Hiçbir etkisi yok demesi, araþtýrmadýðýný gösteriyor. Dolaylý olarak o kadar çok etkisi var ki. Neyse ben sadece doktorun söylemlerini doðru bulmadým, belli ki sen de iþin para kýsmýna (ki burda takýlman gereken þey ülkedeki dövizin durumu ve ne halde olduðumuz) ve tuzak olduðuna takýlmýþsýn, herkesin kendi kararý