Notproblem Nickli Üyeden Alýntý
Herkese merhaba;
Öncelikle bu forum sayesinde bir nebze olsun içimi boþaltabiliyorum diyerek baþlayayým. Burada okuduklarýmdan ve açýk sözlü olup HPV taþýdýðýmý utanmadan ve çekinmeden söyleyebildiðimden dolayý bir kaç konuda fikrimi belirtmek isterim.
Deðerli HPV taþýyýcýsý dostum eðer bu hastalýðý kapmýþ ve yadýrganmamak için söylemekten çekiniyor ama içten içe kendini yiyip bitiriyorsan bunu yapma. Söyle gitsin. Maalesef toplumumuzda bir dedikodu ve linç kültürü var malum. Özellikle zührevi(cinsel) yolla bulaþan bir hastalýk duyulduðunda bunu namustan tut birçok þeye yorabiliyorlar. Ancak kimsenin masum olmadýðýný hepimiz biliyoruz. Ýþim gereði toplumsal çalýþmalarda bulundum, bulunuyorum. Televizyonlarda yayýnlanan programlarý izlerseniz eðer son derece ahlaklý görünen insanlarýn saman altýndan ne türlü ahlaksýzlýklar yaptýðýný görebilirsiniz. Bu sebeple, HPV kaptýnýz diye kendinizi mikrop gibi hissetmeyin. Biliyorsunuz toplumumuzda gizli olarak her þeyi yapmak serbest. Bu kulaklar neler iþitti bir bilseniz...
Deðerli kadýnlar; toplumumuzda bir tabu haline gelmiþ cinsellik konusu yavaþ yavaþ yýkýlýyor. Ancak görüyorum ki bir çoðunuz -özellikle yaþý küçük kardeþlerim- bu hastalýðý kaptýðýný söylemeye çekiniyor. Çekinmeyin, içiniz rahat olsun. En azýndan siz dürüstsünüz. Kadýn ve erkek üyelerimizin bazen bu konuyu partnerlerine nasýl söyleyeceklerini düþündüklerini görüyorum. Kendinizi strese sokmayýn. Emin olun partnerinizde sizden önce bir þeyler yaþadý. Günah keçisi siz olmayýn þöyle düþünün o bu virüsü kapmadýysa sadece daha þanslý. Kimsenin sizi yadýrgamasýna izin vermeyin arkadaþlar. Hele ki saman altýndan su yürütüp size ahlak dersi vermeye çalýþan tipleri hayatýnýzdan çýkartýn. Dürüstlüðünüz ve cesaretinizden ötürü sizden ayrýlan partneriniz varsa ona da yolun açýk olsun deyin.
Bu virüsü ilk kaptýðýmda ilk olarak kýz arkadaþýmý bilgilendirdim daha sonra ise aile üyelerimdeki herkese açýk yüreklilikle söyledim. Korunmalarý gerektiðini, bu virüsün çok yaygýn olduðunu özellikle kendimden yaþça küçüklere açýkladým. Doktorumun ilk söylediði þuydu; herkes bu hassaslýkta olsa virüs bu kadar yaygýn olmaz. Görüyorum ki sizlerden de söylemek isteyen ancak söyleyemeyip kendisini izole eden arkadaþlar var. Yapmayýn bunu. Herkes bir sürü vitamin, sigara vs'den bahsediyor ancak þunu bilin ki baðýþýklýðýn en büyük düþmanlarýndan birisi de strestir. Kendinize iyi bakýn.