Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hpv ve kendini ötekileþtirmek

Yeni Üye

Hpv ve kendini ötekileþtirmek

Beni anlayanlar illahi çýkacaktýr aranýzdan, hoþ çoðumuz birbirinin kalbine dokunuyoruz bu sitede zaten. 21 yaþýndayým bu hastalýkla tanýþtýðýmda 20 yaþýndaydým ve ciddiyetini henüz yeni yeni anlayabiliyorum. Kaptýðým kiþiyi biliyorum fakat bu onun suçu deðil demek ki böyle olmasý gerekiyormuþ, gerçekten saðlýðýmýn deðerini belki bu illet olmasaydý anlayamayacaktom. Sporu sadece zayýf olmak için görecektim dengeli ve saðlýklý beslenmeyi sadece instagramda göstermelik yapacaktým belki de, bitmeyen partilerde sürüklenecektim. Fakat bu hastalýk bana bir durmam gerektiðini hatýrlattý, hayatýn anlamýný anlamam kendi deðerimi, saðlýðýmýn ve sevdiklerimin deðerini tekrar deðerlendirmem gerektiðini hatýrlattý. Bu sitedekiler genel olarak benden yaþça büyük fakat illa ki aranýzda býcýr býcýr gençlik yýllarý geçirmiþ olanlar vardýr eminim ki beni anlayan çýkacaktýr. Üzgünmüyüm evet, doktor randevularý beni korkutuyor, sonuç beklemek beni korkutuyor, sonuçlarý almak beni korkutuyor, sonuçlarý göstermek korkutuyor, siðillerimi görmek beni korkutuyor, ailemi görmek bile beni korkutuyor çünkü sanki onlara ihanet iþlemiþim gibi hissediyorum. Kirpiðime bir þey olsun istemeyen ailem bunlarla uðraþtýðýmý duysa ne kadar üzülürler tahmin bile edemiyorum. Sinirli deðilim sadece gerçekten çok incinmiþ durumdayým bu süreci atlatmak için hayatýmda daha temelli deðiþiklikler yapmam gerektiðini de anladým fakat arkadaþlarýma katýlamamak artýk onlarla hayata ayný perdeden bakamamak bana kendimi çok yalnýz hissettiriyor. Kendimi izole ettim, evet mantýklý deðil ama etrafýmda tetiklendiðim çok faktör var. Kimseyle konuþamýyorum bir terapiste bile gidemiyorum belki biraz konuþsam rahatlarým. Korkuyorum ama kendim için deðil etrafýmdakilerin üzülmesinden korkuyorum. Evet þu an düzenli doktora gidiyorum fakat sürekli belirsizlikler beni yýpratýyor 21 yaþýnda olduðým için kolposkopi veya daha ileri bir tetkike sýcak bakmýyor doktorlar, bende böyle olunca kurdukça kuruyorum evde 2 saat salya sümük aðlýyorum sonra kendimi motive ediyorum tekrar baþlýyorum spor yapmaya bir þeyler yapmaya. Ama bu bir döngü gibi bu dçngüyü nasýl kýrabilirim? Bu psikolojik savaþta bana verilebilecek kesin bir taný beni rahatlatýr gibi hissediyorum ama sadece his e takýntýlý da bir insaným kesin taný da belki beni rahatlatmaz bilmiyorum. Öyle konuþmak istedim biraz konudan uzaklaþtýö mý onu da anlamadým. Kýsaca uzaklaþtým, hayatý bir yandan çok seviyorum bir yandan da katýlmakta güçlük çekiyorum kendime vebalý muamelesi yapýyorum ki bunu haketmediðimi biliyorum. Kalktýðým tuvaletleri on defa siliyorum benden sonra birine geçmesin diye ki tuvaletten bulaþ neredeyse olmasa bile arkadaþlarýmla, ailemle vakit geçirmeyi kendime hak olarak bile görmüyorum. Kendimle baþ baþa kalmakta tam bir felakete dönüþebiliyor bazen… Çocukluðundan beri okb bozukluðu olan birisi için tahmin edebileceðiniz gibi bu durum bende hastalýk takýntýsýný da tetikledi, bu hastalýðý düþünmesem baþka bir þey düþünür oldum hoþ farkýndayým da takýntý olduðunun ama bazen çok kaptýrýyorum. Tanýsanýz beni býcýr býcýr bir kýzdým, giyinmeyi çok sever 7/24 dans eder, þarký söyler, resim çizer, takým sporlarýna katýlýr, konuþmayý çok seven bir insandým. Hala öyleyim ama askýya aldým sanki kendimi bomboþ bakýyorum duvara geçsin diye bekliyorum, hayata katýlmayý zorlaþtýrýyor bu hpv bana evet kafamda yaratýyorum bu hapishaneyi ama ne yapýyoým ürküyorum, çocuk ruhlu bir insaným ve gerçekten bir çocuk gibi korkuyorum, hatýrlar mýsýnýz çocukken korkunca annenize babanýza gitmeyi orada iyi hissetmeyi tek yapmak istediðim bu ama bunu da yapamýyorum. Üzgünüm, en çokta üzülmemin sebebi bu hastalýk deðil, kendime böyle davranýyor oluþum… Sevgili kendim özür dilerim, iyi olacaðýz… Hem mental, hem fiziksel her yönden söz veriyorum çok iyi olacaðýz…

Yeni Üye

Cevap: Hpv ve kendini ötekileþtirmek

Ýnsan neye uðradýðýný ne düþüneceðini þaþýrýyor gerçekten..18 martta bende bu virüsün olduðunu öðrendim. Ýnsan ilk baþta bir þok etkisi yaþýyor. Ýlk öðrendiðimde inanamamýþtým. Depresyon hissi cinsel piþmanlýk yaþýyorsun. Ben de ilahi bir güç beni cezalandýrdý diye düþünmüþtüm. Þöyle bir dönüp baktýðýnda aslýnda çoðu kadýnda ve erkekte olduðunu fakat çoðu kiþinin bunu bilmediðini ve vücuttan kendi kendine atýldýðýný söylüyorlar. Kýrgýnlýðýný anlýyorum. Bu kadar kapalý ve cinselliðin okullarda öðretilmediði bir yerde keþke daha önce bilgilendirilseydik diye düþünüyorum ben de. Yaþýn çok genç. Hayatýnýn sonu deðil. Burada atlatan negatif olan çok insan var. Okuduklarým bana umut oluyor. Umutsuzluk ve içine kapanýp kendini soyutlamak, kendine yapacaðýn en kötü davranýþtýr. Boðulmamak gerek düþüncelere kapýlýp. Seni mutlu edecek aktiviteler yapmayý dene. Hiç bilmemektense kontrolü eline almak daha iyidir. Kendine haksýzlýk etme. Hayatý zindan etme. Eninde sonunda bu illetten kurtulacaðýz. Ben inanýyorum.

Tecrübeli Üye

Merhaba Beril, umarým þu an iyisindir. Ben de 21 yaþýnda senin tabirinle býcýr býcýr hayat dolu bir insandým, hpv nedir öðreneli henüz birkaç ay oldu fakat çabamdan ödün vermedim her geçen gün iyi olacaðým, olacaðýz diye diye tutundum umuduma çünkü umut her þeydir. Yazdýklarýný okudukça gözlerim doldu çünkü sen hastalýðý öðrendiðim ilk ayki beni anlatmýþsýn. Gün geçtikçe daha iyi olacaksýn merak etme, bu hastalýk sana grip gibi gelmeye baþladýðý an güçlü olduðunun farkýna varacaksýn. Ben de sana yeneceðimize dair söz veriyorum, o deli virüs mü güçlü biz mi güçlüyüz kýzzzzz🤪 tekrar 7/24 dans edeceksin, þarkýlar söyleyip resimler çizeceksin inan bana. Daha hayatta nelerle karþýlaþýp yeneceðiz ulen bu virüs kiiiimmm! 🤍 hayatý dolu dolu yaþa.

Kýdemli Üye

selam beril, yazdýgýn her cumleyi hpv pozýtýf oldugum ilk 2-3 ay yasadým birebir. toplumda yeterince farkýndalýk yaratýlmamasýndan kaynaklý hicbirimiz bu illetten haberdar degildik. bilincsizce basýmýza geldigi icin korkudan telastan psikolojimizi bozduk. ama emin ol tum bunlar bizi olgunlastýrýyor. ben de sen gibi nese dolu kýpýr kýpýr bi kýzdým. her haftasonu süslenir püslenir yeni nesil meyhanelere giderdim ama o zamanlar yani hpvyi ogrendigim zamanlar kahve icmeyi bile kendime layýk gormuyordum. aylarca dýsarý cýkmadým. cok dehset bi sey ya. ne yapýyorsak kendimize biz yapýyoruz. ama simdi 6 ay gecti dýsardakilere gore daha bilincli daha olgunuz ve daha durgunuz evet. kimle bulussam eski enerjin yok diyorlar evet yok. cunku biz sizlere gore daha erken buyuduk. herkese anlatamýyorsun da ki asla onermem. ben su an calýstýgým icin zaman bir sekilde geciyor ve kendimi hayatýn akýsýna býrakýyorum. zamanla her seyin duzelecegine eskiye donecegine inancým var daha dogrusu boyle dusundukce bunu cekeriz diye dusunuyorum. sana da tavsiyem bi ugras bulman. ogrenci oldugun icin vaktinin cogu bos muhtemelen bu vakýtlerini mutlaka doldur. hpv dusunme. bu cok etkiliyor.

Yeni Üye

Alýntý Evhamli Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ýnsan neye uðradýðýný ne düþüneceðini þaþýrýyor gerçekten..18 martta bende bu virüsün olduðunu öðrendim. Ýnsan ilk baþta bir þok etkisi yaþýyor. Ýlk öðrendiðimde inanamamýþtým. Depresyon hissi cinsel piþmanlýk yaþýyorsun. Ben de ilahi bir güç beni cezalandýrdý diye düþünmüþtüm. Þöyle bir dönüp baktýðýnda aslýnda çoðu kadýnda ve erkekte olduðunu fakat çoðu kiþinin bunu bilmediðini ve vücuttan kendi kendine atýldýðýný söylüyorlar. Kýrgýnlýðýný anlýyorum. Bu kadar kapalý ve cinselliðin okullarda öðretilmediði bir yerde keþke daha önce bilgilendirilseydik diye düþünüyorum ben de. Yaþýn çok genç. Hayatýnýn sonu deðil. Burada atlatan negatif olan çok insan var. Okuduklarým bana umut oluyor. Umutsuzluk ve içine kapanýp kendini soyutlamak, kendine yapacaðýn en kötü davranýþtýr. Boðulmamak gerek düþüncelere kapýlýp. Seni mutlu edecek aktiviteler yapmayý dene. Hiç bilmemektense kontrolü eline almak daha iyidir. Kendine haksýzlýk etme. Hayatý zindan etme. Eninde sonunda bu illetten kurtulacaðýz. Ben inanýyorum.
    Haklýsýn, bazen insan unutuveriyor hastaneye iyi olmak için gittiðini… En azýndan durumun farkýndayýz evet, çok teþekkür ederim. Ýnsanlarla konuþmak gerçekten iyi geliyor❤

Yeni Üye

Alýntý nedesembilemedim Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba Beril, umarým þu an iyisindir. Ben de 21 yaþýnda senin tabirinle býcýr býcýr hayat dolu bir insandým, hpv nedir öðreneli henüz birkaç ay oldu fakat çabamdan ödün vermedim her geçen gün iyi olacaðým, olacaðýz diye diye tutundum umuduma çünkü umut her þeydir. Yazdýklarýný okudukça gözlerim doldu çünkü sen hastalýðý öðrendiðim ilk ayki beni anlatmýþsýn. Gün geçtikçe daha iyi olacaksýn merak etme, bu hastalýk sana grip gibi gelmeye baþladýðý an güçlü olduðunun farkýna varacaksýn. Ben de sana yeneceðimize dair söz veriyorum, o deli virüs mü güçlü biz mi güçlüyüz kýzzzzz🤪 tekrar 7/24 dans edeceksin, þarkýlar söyleyip resimler çizeceksin inan bana. Daha hayatta nelerle karþýlaþýp yeneceðiz ulen bu virüs kiiiimmm! 🤍 hayatý dolu dolu yaþa.
    Yaaa mesajýn o kadar iyi geldi ki gözlerim doldu, kimseye anlatamayýnca da insan þiþebiliyor, iyi ki var bu site ve yalnýz olmadýðýmý hissetmek çok güzel. Teþekkür ederim❤

Yeni Üye

Alýntý ruya111 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    selam beril, yazdýgýn her cumleyi hpv pozýtýf oldugum ilk 2-3 ay yasadým birebir. toplumda yeterince farkýndalýk yaratýlmamasýndan kaynaklý hicbirimiz bu illetten haberdar degildik. bilincsizce basýmýza geldigi icin korkudan telastan psikolojimizi bozduk. ama emin ol tum bunlar bizi olgunlastýrýyor. ben de sen gibi nese dolu kýpýr kýpýr bi kýzdým. her haftasonu süslenir püslenir yeni nesil meyhanelere giderdim ama o zamanlar yani hpvyi ogrendigim zamanlar kahve icmeyi bile kendime layýk gormuyordum. aylarca dýsarý cýkmadým. cok dehset bi sey ya. ne yapýyorsak kendimize biz yapýyoruz. ama simdi 6 ay gecti dýsardakilere gore daha bilincli daha olgunuz ve daha durgunuz evet. kimle bulussam eski enerjin yok diyorlar evet yok. cunku biz sizlere gore daha erken buyuduk. herkese anlatamýyorsun da ki asla onermem. ben su an calýstýgým icin zaman bir sekilde geciyor ve kendimi hayatýn akýsýna býrakýyorum. zamanla her seyin duzelecegine eskiye donecegine inancým var daha dogrusu boyle dusundukce bunu cekeriz diye dusunuyorum. sana da tavsiyem bi ugras bulman. ogrenci oldugun icin vaktinin cogu bos muhtemelen bu vakýtlerini mutlaka doldur. hpv dusunme. bu cok etkiliyor.
    Kesinlikle haklýsýn çok teþekkür ederim. Evet bu hpv bende çok büyük deðiþimler yaptý biliyorum geçecek ama insan dediðin gibi boþ kalýnca senaryolara boðuluyor… Tavsiyeni dinleyeceðim❤

Yeni Üye

Ben de Deprem olduðu günden beri fark ettim siðillerimi erkeðim ve ayný psikolojik sýkýntýlar baþ gösteriyor maalesef. Siz kadýn dostlarýma da þifalar diliyorum. Kýz arkadaþýmda lezyon yok sadece bende var 3 kere kriyoterapi yaptýrdým ama hala çýkmaya devam ediyor. Evlenmeyi düþünüyordum kendimi bu virüs yüzünden yetersiz hissediyorum cinsellik yaþayamamak bulaþtýrýcý gibi görünmek vs çok üzücü tecrübeler. Ahcc çok pahalý alacak maddi gücüm yok. Beta glukan, zerdeçal, vitamin takviyeleri ve temiz hayat uygulamayý düþünüyorum. Alkol arada kullanýrken sigara da yakýyordum bir iki. Ama onu da býraktým tamamen içmeyeceðim. Erkeklerle de bir zihin fýrtýnasý yapmak isterim bu hpv yi yenen arkadaþlar arasýndan çok mutlu olurum. Kendinize iyi bakýn

Tecrübeli Üye

Beril çok selamm, ben de 21 yaþýndayým ve yazdýklarýný okurken sanki ben yazmýþým gibi hissettim. Cývýl cývýl birisi, hep akýþta kalmayý tercih eden birisiyim. Öðreneli 1 hafta oluyor daha hastaneye adým atma cesaretimi toplayamadým ve belirsizlik þuan beni her saniye paranoyaklaþtýrýyor. Sporcuyum ve beslenmeme, sporuma dikkat ediyordum ama bundan sonra çok daha severek sektirmeden yaþam tarzým halinde olacak. Öðrendiðim gün sigara paketini çöpe attým, alkolden de vazgeçmek zorundayým. Bu süreçte istersen birbirimize yardýmcý olur birbirimizi beslenme, takviye ve spor için gazlayabiliriz. Çünkü ben de kimseye bahsedemedim ve kendimi o kadar yalnýz hissediyorum ki. Çevremde onca kalabalýk ama bu konudan bir kiþiye bile bahsedemiyor oluþum beni çok kötü hissettiriyor. Buradaki herkesin varlýðýna teþekkürler. Bundan belki 6 ay sonra artýk saðlýklýyým mesajlarý yazacaðýzzz. Her þey çok güzel olacak sadece sabýr ve zaman. Negatif çýktýðýnda kutlama için birer þampanya kaldýrýrýz!🤘🏻🌸💖

Bu Konu için Etiketler