Beni anlayanlar illahi çýkacaktýr aranýzdan, hoþ çoðumuz birbirinin kalbine dokunuyoruz bu sitede zaten. 21 yaþýndayým bu hastalýkla tanýþtýðýmda 20 yaþýndaydým ve ciddiyetini henüz yeni yeni anlayabiliyorum. Kaptýðým kiþiyi biliyorum fakat bu onun suçu deðil demek ki böyle olmasý gerekiyormuþ, gerçekten saðlýðýmýn deðerini belki bu illet olmasaydý anlayamayacaktom. Sporu sadece zayýf olmak için görecektim dengeli ve saðlýklý beslenmeyi sadece instagramda göstermelik yapacaktým belki de, bitmeyen partilerde sürüklenecektim. Fakat bu hastalýk bana bir durmam gerektiðini hatýrlattý, hayatýn anlamýný anlamam kendi deðerimi, saðlýðýmýn ve sevdiklerimin deðerini tekrar deðerlendirmem gerektiðini hatýrlattý. Bu sitedekiler genel olarak benden yaþça büyük fakat illa ki aranýzda býcýr býcýr gençlik yýllarý geçirmiþ olanlar vardýr eminim ki beni anlayan çýkacaktýr. Üzgünmüyüm evet, doktor randevularý beni korkutuyor, sonuç beklemek beni korkutuyor, sonuçlarý almak beni korkutuyor, sonuçlarý göstermek korkutuyor, siðillerimi görmek beni korkutuyor, ailemi görmek bile beni korkutuyor çünkü sanki onlara ihanet iþlemiþim gibi hissediyorum. Kirpiðime bir þey olsun istemeyen ailem bunlarla uðraþtýðýmý duysa ne kadar üzülürler tahmin bile edemiyorum. Sinirli deðilim sadece gerçekten çok incinmiþ durumdayým bu süreci atlatmak için hayatýmda daha temelli deðiþiklikler yapmam gerektiðini de anladým fakat arkadaþlarýma katýlamamak artýk onlarla hayata ayný perdeden bakamamak bana kendimi çok yalnýz hissettiriyor. Kendimi izole ettim, evet mantýklý deðil ama etrafýmda tetiklendiðim çok faktör var. Kimseyle konuþamýyorum bir terapiste bile gidemiyorum belki biraz konuþsam rahatlarým. Korkuyorum ama kendim için deðil etrafýmdakilerin üzülmesinden korkuyorum. Evet þu an düzenli doktora gidiyorum fakat sürekli belirsizlikler beni yýpratýyor 21 yaþýnda olduðým için kolposkopi veya daha ileri bir tetkike sýcak bakmýyor doktorlar, bende böyle olunca kurdukça kuruyorum evde 2 saat salya sümük aðlýyorum sonra kendimi motive ediyorum tekrar baþlýyorum spor yapmaya bir þeyler yapmaya. Ama bu bir döngü gibi bu dçngüyü nasýl kýrabilirim? Bu psikolojik savaþta bana verilebilecek kesin bir taný beni rahatlatýr gibi hissediyorum ama sadece his e takýntýlý da bir insaným kesin taný da belki beni rahatlatmaz bilmiyorum. Öyle konuþmak istedim biraz konudan uzaklaþtýö mý onu da anlamadým. Kýsaca uzaklaþtým, hayatý bir yandan çok seviyorum bir yandan da katýlmakta güçlük çekiyorum kendime vebalý muamelesi yapýyorum ki bunu haketmediðimi biliyorum. Kalktýðým tuvaletleri on defa siliyorum benden sonra birine geçmesin diye ki tuvaletten bulaþ neredeyse olmasa bile arkadaþlarýmla, ailemle vakit geçirmeyi kendime hak olarak bile görmüyorum. Kendimle baþ baþa kalmakta tam bir felakete dönüþebiliyor bazen… Çocukluðundan beri okb bozukluðu olan birisi için tahmin edebileceðiniz gibi bu durum bende hastalýk takýntýsýný da tetikledi, bu hastalýðý düþünmesem baþka bir þey düþünür oldum hoþ farkýndayým da takýntý olduðunun ama bazen çok kaptýrýyorum. Tanýsanýz beni býcýr býcýr bir kýzdým, giyinmeyi çok sever 7/24 dans eder, þarký söyler, resim çizer, takým sporlarýna katýlýr, konuþmayý çok seven bir insandým. Hala öyleyim ama askýya aldým sanki kendimi bomboþ bakýyorum duvara geçsin diye bekliyorum, hayata katýlmayý zorlaþtýrýyor bu hpv bana evet kafamda yaratýyorum bu hapishaneyi ama ne yapýyoým ürküyorum, çocuk ruhlu bir insaným ve gerçekten bir çocuk gibi korkuyorum, hatýrlar mýsýnýz çocukken korkunca annenize babanýza gitmeyi orada iyi hissetmeyi tek yapmak istediðim bu ama bunu da yapamýyorum. Üzgünüm, en çokta üzülmemin sebebi bu hastalýk deðil, kendime böyle davranýyor oluþum… Sevgili kendim özür dilerim, iyi olacaðýz… Hem mental, hem fiziksel her yönden söz veriyorum çok iyi olacaðýz…