-
9 Ayda Gerileyen Cin1 Lezyonu
Merhaba arkadaþlar. Ben yaklaþýk 9 ay önce Hpv taþýdýðýmý öðrendim üstelik 4 tip. 18,59,73,84 ikisi yüksek ikisi düþük riskli olmak üzere. Smear sonucum Lsil gelmiþti. Sonrasýnda hemen kolpokopi ve biyopsi yaptýrdým ve Cin1 lezyonu olduðu doðrulandý ve doktorum takip etmemizi önerdi. Ýlk baþta Ahcc'ye baþlamamýþtým beklemeye býrakmýþtým ama 2 ay sonra iç kýsýmlarda siðillerimin çýktýðýný farkedince hemen Ahcc kullanmaya baþladým. Sonra 3 aylýk deflagyn jel kullandým. Yaklaþýk 6 aydýr Ahcc kullanýyorum ve geçen ay deflagyni de bitirince hemen smear yaptýrdým.(Bu arada doktora giderken dýþ kýsýmda 2 adet daha siðilim çýkmýþtý lazerle yakýldý.) Ama smear sonucum temiz geldi. Dýþarda 2 adet siðil olmasýna raðmen iç kýsýmda hiç siðil görmediðini söyledi doktorum. Smearin temiz gelmesine çok sevindim tabiki ama siðil çýktýðýna göre henüz negatif olmamýþýmdýr zaten 4 tane de tip taþýdýðým düþünülürse sürecin biraz daha uzun olacaðý gerçeðine zaten kendimi alýþtýrmýþtým. Ancak smear sonucu tam olarak ne anlama geliyor yani virüsten kaynaklý lezyonlarýn normale dönmesi demek deðil mi peki ilerde tekrar Cin oluþma durumu oluyor mu ki? Doktorum tam 1 sene dolmadýðý için þu an hpv testi yaptýrma senesi dolunca yaparýz dedi. Sonucu da telefonda söylemiþti dýþardaydým yanýmda birisi vardý çok rahat konuþamadým o yüzden. Bu konu hakkýnda fikri olan var mý?