-
Koterizasyon sonrasý 1 ay içinde sizi tekrarlanmasý (Tip6)
Merhabalar. Bende 01.09.2022 tarihinde koterizasyon ile tip6 siðil yaktýrdým Bugün itibari ile (28.09.2022) dr kontrolünde 4 adet yeni lezyon görüldü. Dr haftaya tekrar koter yapmamýzý önerdi. ACHH sipariþi verdim bugün ilk doz aþýmý olacaðým ve ImuneksPlus kullanýyorum. Bu kadar kýsa süre içerisinde tekrarlamasý normal midir? Bu durumu yaþayan var mý ? Yardýmcý olabilirseniz ve öneride bulunursanýz çok sevinirim.
-
Admin
Cevap: Koterizasyon sonrasý 1 ay içinde sizi tekrarlanmasý (Tip6)
Evet ilk baþlarda çok normaldir. Siðiller zamanla azalýr ama genelde ilk baslarda her ay mutlaka cýkar. Zamanla ayda tek tük çýkmaya baþlar, veya 2 ayda bir çýkar ve sonra senin de desteðin ve çaban olursa nüks süresi uzar, belki de negatif olursun. Ama tabi böyle yazýnca kolay oldu, pratikte çaba gösteriyorsun
-
Admin
Bu arada kriyoterapi gibi bir seçenegi de düsünebilirsin. Her seferinde koter zorlayýcý olabilir. Kriyoterapiyi dermatologlar yapar, bir araþtýr istersen. çok daha basit, anestezi gerektirmeyen, iyileþme süresi koterden cok daha kýsa bir iþlem
-
Teþekkür ederim yanýtýnýz için. Umarým çok sýk tekrarlamaz can sýkýcý bir olay. Bugün ilk doz aþýmý oldum doktorumun tavsiyesi üzerine. Yayýlmayý yavaþlattýðýný söyledi. Baðýþýklýk için ÝmuneksPlus kullanýyorum ACHH sipariþ ettim gelince onada baþlayacaðým ve ayný zamanda Aldara Krem kullanýyorum. Umarým en kýsa zamanda negatife döneceðim.
-
Admin
Bu arada ismi ACHH deðil, büyük harflerle vurguladýðýn için cevap veriyorum ''AHCC'' olacak.
Umarým bir gün negatif olacaksýn, sabret ve yapman gerekenleri yapmaktan vazgeçme, bu hastalýk biraz taviz biraz çaba ve sabýr istiyor
-
Hpv ve özellikle genital Hpv tedavisindeki önemli noktalardan biri:
- Hpv virüsünün dokudaki yoðunluðu ve siðil sayýsýnýn çokluðu iþe beraber , kuluçka süresinin 2 hafta -8 ay arasýnda olduðunu unutmamak ve son siðil kayboluncaya dek gerekirse ( siðil sayýsýna göre ) 1-1.5 aylýk aralarla yada birey siðili fark ettiðinde yeniden tedaviye gitmektir
En etkili yöntem maalesef can yakýcý da olsa elektokoterizasyondur