Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: hikayem ve smear

Yeni Üye

hikayem ve smear

merhabalar öncelikle site sahibine çok teþekkür ederim çok faydalý ve kendimizi inanýlmaz yalnýz hissettiðimiz bu süreçte ilaç gibi.
    ben 24 yaþýndayým ve aralýk ayýnda ilk ve son kez cinsel deneyimim oldu.keþke diyorum o gün deprem falan olsaymýþ da yaþanmasaymýþ o kadar piþmaným ki o dönem zaten benim için travmaydý üstüne bu çarþamba hpv olduðumu öðrendim.vajinamýn içinde sivilce gibi bir þey vardý ve ben onu hiç bakmadan kýl dönmesi zannediyordum.bir gün duþta bakmamla araþtýrýp dünyamýn baþýma yýkýlmasý bir oldu.hemen özel hastaneden randevu aldým.aileme kesinlikle söyleyemem.zaten þubat ayýnda annemin kanser olduðunu öðrenmemle beraber çok kötü zamanlar geçirdim hiç kendime bakamadým corona atlattým paket paket sigara içtim sürekli hastalandým baðýþýklýðým genel olarak düþüktür zaten.
    devlet hastanesine kesinlikle gidemem e nabýzda gözükme ihtimali olduðu için çünkü ailemde iki saðlýkçý var ve biri aile hekimim.
    özel hastaneden aldýðým randevumda doktor görür görmez hpv dedi aldara yazdý ve aþý olmamý önerdi.smear ve hpv testini 30 yaþtan önce yapmýyoruz pek istersen yaparýz falan dedi.tabi ben eve geldim hala çok stresliyim ve araþtýrmaya devam ettim.küçük bir þehirde yaþýyorum burada herkes herkesi tanýr bende burada duyulmasý riskini alamayýp yakýnýmdaki þehire bir doktordan randevu aldým.bu süreç beni psikolojik olarak çok yýprattý.kuzenim ve en yakýn arkadaþýma anlattým.tabi ben yeni mezunum iþim yok param yok masraflarým için arkadaþýmdan borç aldýmiyi bir doktora gittim ve karþýsýna geçer geçmez aðladým dayanamadým.allah razý olsun ondan çok iyi bir adamdý beni telkin etti.sonra muayene etti alttan muayene oldum vajinal ultrasonla baktý ve bir þey yok temiz dedi.smear testi yaptý.siðilim için aldara kullan çoðalýrsa yakarýz dedi.aþý olmamý önerdi.ve muayene ücreti almadý sadece smear ücreti aldý o kadar iyi biriydi ki gerçekten.
    smear testimi bekliyorum stresle ne çýkar olumsuz çýkarsa naparým nasýl operasyon olurum ailemden gizli þehir dýþýnda ne yalan söylerim her þeyden öte nasýl karþýlarým ücreti diye düþünmekten kendimi yiyip bitiriyorum.
    vitamin olarak imutor kompleks kullanýyorum ahcc ye falan durumum yetmez zaten bunun dýþýnda sigarayý býraktým alkol zaten yok evde ne piþerse onu yiyorum.caným o kadar sýkkýn ki burada yalnýz olmadýðýmý bilmek güzel
    bende bir de inanýlmaz kaþýntý oluyor iliþki yaþadýðýmdan beri olan bir þey sürekli bir kaþýntý bu kaþýntýyý yaþayan varsa kesmek için neler yapýyorsunuz?
    burada smear testim gelinceye paylaþacaðým inþallah güzel gelir inþallah herkes en kýsa sürede þifalanýr ve güzel haberler alýr herkes için dua ediyorum...

Admin Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Cevap: hikayem ve smear

Öncelikle madem bu süreci ailene söylememeye kararlýsýn, hemen bir iþe gir, laf olsun diye bir iþ de olabilir ve bu iþte sadece para biriktirmeyi hedefle. Çünkü hpv sürecinde para gerekecek gerçekten ve sürekli borç alarak bu iþ yürümez.. Ama smear sonucun temiz çýkarsa, leep vs olmazsýn korkma Sadece hpv tipini ögrenmeni tavsiye ederim eger riskli bir tip ise ilerleyen süreçlerde cin1-cin2-cin3 cýkma ihtimali olabilir, cin3 cýkmaz da yani riskli tiplerde cin cýkabiliyor zamanla.

kaþýntý hpv'de sürekli gözüken yaygýn bir þey deðil esasen, sende mantar falan olabilir mi? Yani sigilli bölgenin kaþýnmasý durumu sadece sigil cýkarken görülebiliyor ama yine de sürekli bi kaþýntý durumu olmuyor, her kaþýntý hpv deðildir baþka seyler de olabilir. son olarak geçmiþ olsun üzme kendini bu süreçler geçecek ama beslenmeni falan hemen düzelt, sigarayý jileti býrak..

Yeni Üye

Çok teþekkür ederim cevabýn için❤Ýþ bakýyorum ailem sýcak bakmasa da çünkü kpss hazýrlanýyodum.doktorum tipleme yapmaya gerek yok dedi bende bir þey diyemedim özellerde 1200 tl olmuþ güncel fiyat.smear testime göre düþünücem artýk bir çare.forumu okudum mutlu haberini gördüm çok sevindirdi bu beni hayýrlý olsun allah saðlýkla kucaðýna almayý nasip etsin

Yeni Üye

Aklýma takýlan bir soru daha var.Doktor alttan muayenede ultrasonla sýkýntýlý bir durum olsa görebilir miydi?onun temiz demesi beni bir nebze de olsa rahatlamýþtý çünkü

Özel Üye

Alýntý elanor Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Aklýma takýlan bir soru daha var.Doktor alttan muayenede ultrasonla sýkýntýlý bir durum olsa görebilir miydi?onun temiz demesi beni bir nebze de olsa rahatlamýþtý çünkü
    Yani o muhtemelen genel olarak her þey yolunda görünüyor demek istedi. Yumurtalýk görünümü, rahim, kistler, akýntý vb rutin muayenede kontrol ettikleri her þey için söylediðini düþünüyorum. Hpv için ultrasonda bakarak pek bir þey söyleyemiyorlar. Hpv için gözle muayene ve bazý doktorlarýn baþvurduðu asit testi (siðiller için), smear testi, hpv testi ve kolposkopi en doðru taný yöntemleri oluyor genelde.

Yeni Üye

Hpv olduðum kesin ama lezyonlar olursa görülebilir miydi diye çünkü henüz ne gen testi ne kolposkopi yaptýracak durum da deðilim.Smear testim gelene kadar bir az olsun içimi soðutacak bir cevap arýyorum sadece

evet yara vs. görebilirdi. Bende öyle oldu yara gördü ve muhtemelen o yarayý alacaktý, operasyon ile aldý ve onu biyopsiye yolladý, cin3 çýktýgýmý böylece ögrenmiþ oldum.. smearde hiçbir zaman cin cýkmadý benim, sadece iltihap çýkýyordu, bu da smear'in yanýltýcý yaný.

Yeni Üye

Az önce doktorumla konuþtum smear temiz üç yýl kontrol etmemize gerek yok dedi gayet rahat bir þekilde bende tabi genotipleme bile yok burada insanlarýn yazdýklarýný okuyunca telaþlanýyorum ama doktorlar da fazla rahat anlamýyorum bu rahatlýklarýný.

Az önce doktorumla konuþtum smear temiz üç yýl kontrol etmemize gerek yok dedi gayet rahat bir þekilde bende tabi genotipleme bile yok burada insanlarýn yazdýklarýný okuyunca telaþlanýyorum ama doktorlar da fazla rahat anlamýyorum bu rahatlýklarýný.
    Niye 3 yýl kontrol etmesine gerek yokmuþ? Ýyice saçmalanmýþ bence. Hiçbir þeyi olmayan insanlar bile her yýl smear testi veriyor (bkz:ben) çünkü bu bir gereklilik. Her yýl gidip muayane olursun yani smear verirsin.. Doktor deðiþtirirdim ben olsam.

Özel Üye

24 yaþýnda cinsel aktif ve hpv sahibi bir bireye 3 yýl smear verme diyen doktoru ciddiye alamýyorum ya ben. Sakýn yanlýþ anlamayýn bunlarý söylerken kötü berbat durumda olduðunuzu ifade etmiyorum. Sizin titizlikle doktorunuz tarafýndan takip edilmeniz gerektiði için söylüyorum destekleyici konuþup rahatlatmasý evet güzel bir þey ama 3 yýl smear vermene gerek yok dedi, beni kaybetti. Doktorunuzu deðiþtirin bence de.

Her þey yolundaysa bile yýlda bir smear verilir zaten. Ama hpv gibi özel durumlar mevcutsa daha özenli bir takip çizelgesi izlenmeli ki olasý kötü senaryolarýn önlemleri erkenden alýnabilsin.