Blog Sitemiz : hpvliyiz.wordpress.com
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Yeni Üye
    Nereden
    Ýstanbul
    Tecrübe Puaný
    0

Cevap: Çýkan siðiller sonrasý panikteyim

Siðiller yakýlalý daha 10 gün oldu ama sanki tekrar çýkýyor gibi 😪 bana bununla ilgili bir ürün tavsiye edebilir misiniz. Ahcc kullanýyorum zaten ama faydasýný gördüðünüz merhem varsa yazabilir misiniz

Administrator Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý acelya01 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Siðiller yakýlalý daha 10 gün oldu ama sanki tekrar çýkýyor gibi 😪 bana bununla ilgili bir ürün tavsiye edebilir misiniz. Ahcc kullanýyorum zaten ama faydasýný gördüðünüz merhem varsa yazabilir misiniz
    Merhaba acelya, koter tarzý yakýlma yöntemlerinde iyileþme süresi uzundur. yaklasýk 25 gün sürer aslýnda. e tabi özellikle hpv ile yeni mücadelede bol bol da sigil cýkarýrýz. Yani bu durum olacaktýr, benim sana tavsiyem þu; henüz yaralarýn tam iyileþmemiþken yeni sigillerin cýkmasý tabii ki canýný sýkar ama bu dönemler böyledir, yogun sigil cýkabilir 1-2 tane deðil daha fazla cýkabilir, bu dönemi hepimiz böyle yasadýk, bu süreç geçecek, ve yine tam iyileþmeden sigil cýkmasý canýný sýkýyorsa kriyoterapi ile dondurma yöntemi deneyebilirsin. Bunu dermatologlar yapýyorlar, jinekologlar yapmazlar dermatolojiyi. Kendim þahsen büyük cogunlukla kriyo kullandým iyileþme süresi kýsa, anestezi alýnmýyo ve cok acýtmýyo diye aklýnda olsun. bir ürün merhem tavsiyesi yok sigil cýkmasýn diye.

Yeni Üye
    Nereden
    Ýstanbul
    Tecrübe Puaný
    0

Cok teþekkür ederim arya. 🙏🏻 haftaya salý kontrolüm var. Doktoruma soracaðým. Eðer sigillerde gerileme olmazsa senin dediðin gibi cildiyeye gidebilirim. Umarým kýsa zamanda geçer.

Arkadaþým asiviral merhem tavsiye etti birkaç gündür kullanýyorum ancak henüz bir etki olmadý.

Bugün propolise de baþlýyorum. Tüm takviyeleri kullanýyorum resmen yürüyen vitamin deposuyum þu an 😅

Kýdemli Üye
    Tecrübe Puaný
    1

Cok teþekkür ederim arya. 🙏🏻 haftaya salý kontrolüm var. Doktoruma soracaðým. Eðer sigillerde gerileme olmazsa senin dediðin gibi cildiyeye gidebilirim. Umarým kýsa zamanda geçer.

Arkadaþým asiviral merhem tavsiye etti birkaç gündür kullanýyorum ancak henüz bir etki olmadý.

Bugün propolise de baþlýyorum. Tüm takviyeleri kullanýyorum resmen yürüyen vitamin deposuyum þu an 😅
    Asiviral bildiðin dudakta çýkan uçuklar için kullanýlan uçuk kremi ama uçuða bile iyi geldiði görülmemiþtir herhalde, bence hiç yormayin teninizi istemediðiniz bir tepkimeye vs sebep olmasýn.

Tecrübe Puaný
    10

rica ederim

Yeni Üye
    Nereden
    Ýstanbul
    Tecrübe Puaný
    0

Bugün kontrole gittim. Doktorum makat bölgesini kontrol etti. Koterizasyondan sonra herhangi bir siðile rastlamadý. Makat bölgemdeki et parçasý hemoroidin küçüðüymüþ. O dokuya bir þey yapmaya gerek yok dedi. Kardeþim de "biz her dokuya dokunmayýz. Bazýlarý zararsýzdýr býrakýlýr"dedi.

Vajina bölgesinde de sivilce gibi þeyler çoðaldý iyice. Doktorum onlarýn da siðil olmadýðýný söyledi. Tahriþ olmuþ olabilir geçer dedi. Vajinamda bir tane siðil varmýþ doktorun yaktýðý. Onu takip etmemi istedi benden. Büyüyüp büyümedigini kontrole edeceðim.

Smear negatif hpv pozitif çýktý. 16 ve 18 olmadýðýný söyledi doktor. Ancak hastane sadece yüksek riskli gruba girip girmedigine bakýyormuþ. Ýlk doz aþýmý da oldum o da 16 ve 18 e karþý koruyor. Ama ne yalan söyleyim merak ediyorum. Belki ilerleyen zamanda bir laboratuvara gidip test yaptýrabilirim. Hangi tip olduðunu öðrenirim böylece.

Sigillerin patoloji sonucu henüz çýkmadý.

Doktor endiselenmem gereken bir þey olmadýðýný söyledi. Sen gençsin vücudun atar dedi. Açýkçasý bu kadar rahat olmasý biraz garibime gitti ama bilemiyorum.

Ben herhangi bir þey kullanmam gerekiyor mu diye sorduðumda Deflagyn önerdi. Onu alýp baþlayacaðým. Vajina içinde hpv var dedi.

Ancak Doktorum ne yaptýðýný bilse de (giden herkes cok memnun) bu bilgi vermeme durumu yüzünden sinirlerim bozuldu diyebilirim.

Doktora kalsa hiçbir þey yapmama gerek yok resmen. Kendi kendine geçecek ama bu kadar rahatlýk da fazla bence. Örnek veriyorum ben cinsel iliþkiye girebilecek miyim. O bölgeyi nasýl traþ etmeliyim. Nelere dikkat etmeliyim. Ne kadar sürede atlatacaðýmý tahmin ediyor vs. Bunlarýn hiçbirini söylemedi. Hepsini bu forumu okuyarak öðrendim. Doktorun iþi büyük oranda da hastayý bilgilendirmektir diye düþünüyorum ama hayal kýrýklýðýna uðradým.

Asiviral merhem ve haptan da henüz bir geri dönüþ almadým. Vajinamdaki sigil olmayan sivilceler icin kullanýyordum. Hap bitti zaten ama merheme birkaç gün daha þans vereceðim. Sonrasýnda Onu da býrakacaðým.

Bu negatif olma olayýnda da evet negatif olduðunuzda tekrar pozitife dönmüyorsunuz.

Tecrübe Puaný
    10

Merhaba tekrar Açelya, hastanelerde hpv dna genotipleme testlerini bu yüzden sevmiyorum bir kere sizin için muhtemelen çok az tipe bakýldý, belki baþka tiplere de sahipsiniz veya tipinizi bilmiyorsunuz vs. Bence herkes özel laboratuvarlarda 14 veya 21 tipe baktýrmalý. Bu bilgi vermeme durumu bence de rahatsýz edici, haklýsýn. O yüzden forumda laboratuvarlarý öneriyoruz birbirimizi, sana da tavsiyem geliþim týp lab-mavi lab gibi yerlerde yaptýr en azýndan ileride..

Doktorlara kalsa sorun yok, korunarak cinsel iliþkiye girebilirsin der, 2-3 yýlda atýlýr vücuttan der. Ama gel bir de hpv hastasýna sor 3 yýl nasýl geçecek? 3 yýlda ne paralar dökülecek dondurmaya/yaktýrmaya/hpv vücuttan gitmediði için vücutta tahribat yaratma ihtimalinden tut, yapacaðýmýz epilasyonu dahi etkiliyor bu durum. Ki biliyorsundur hpv iken jilet kullanmýyoruz.

Ýçine sinmediyse baþka doktora gidebilirsin bence, ama çok takmýyorum dersen forumu ve bizim yazýlarýmýzý, eski yazýlarýmýzý okuyup bilgilenebilirsin, doktora da iþin düþtükçe gidersin.

Yeni Üye
    Nereden
    Ýstanbul
    Tecrübe Puaný
    0

Evet arya ben de genotipleme yaptýrmak istiyorum. Maddi durumdan dolayý þu an yaptýramýyorum. Geliþim labi baþkalarýndan da duydum mutlaka yaptirmak isterim.
    Zaten ahcc ve vitaminlerimi aksatmýyorum. Propolis alýyorum. Aþý da yaptýrýyorum. Ben forumu okumaya devam edip doktora da senin dedigin gibi iþim düþtükçe gidecegim. 😊

Tecrübe Puaný
    10

Evet arya ben de genotipleme yaptýrmak istiyorum. Maddi durumdan dolayý þu an yaptýramýyorum. Geliþim labi baþkalarýndan da duydum mutlaka yaptirmak isterim.
    Zaten ahcc ve vitaminlerimi aksatmýyorum. Propolis alýyorum. Aþý da yaptýrýyorum. Ben forumu okumaya devam edip doktora da senin dedigin gibi iþim düþtükçe gidecegim. 😊
    Geliþim lab, mavi lab, ahenk lab bunlar iyi, bunlardan fiyat alabilirsin ve evine hangisi daha yakýnsa
    Harikasýn, bu düzende devam et, iyi beslen, saglýklý seyler tüket