Merhaba, panik olmanýzý anlayabiliyorum ilk üç gün ayný psikolojideydim. Hatta berbat durumdaydým. Ama þimdi alýþtým ve atlatmaya çalýþýyorum.
Doktora gozuktunuz mu son durum nedir?
Merhaba. Gecenin bir yarýsý makat bölgemdeki siðilleri fark etmemden ötürü yazýyorum size. Aktif cinsel hayatým olduðu için HPV olma durumuyla karþý karþýyayým sanýrým. Saatlerdir kafamýn içinde milyon tane düþünce var. Sabah 9'a randevu buldum bir kadýn doðum uzmanýna. Saatlerdir forumdayým. Nasýl uyuyabilirim bilmiyorum. Yazdýklarýnýzý okuyorum. Her gün de buraya geleceðim gibi görünüyor. Sizlerin tavsiyeleri benim için çok deðerli. Þu anda önceliðim panik olmayý býrakýp randevuma odaklanmak. Sonrasýnda da sonuçlarýma göre partnerime durumu anlatmak. Bu da çok zor olacak tabi. Kendimi inanýlmaz derecede sýkýþmýþ hissediyorum. Eðer aranýzda uyanýk olanlar varsa yarýn doktora neler sormam gerektiðini yazabilir misiniz. Teþekkür ederim
Merhaba, panik olmanýzý anlayabiliyorum ilk üç gün ayný psikolojideydim. Hatta berbat durumdaydým. Ama þimdi alýþtým ve atlatmaya çalýþýyorum.
Doktora gozuktunuz mu son durum nedir?
Merhaba. Mesajýmý yanýtladýðýnýz için çok teþekkür ederim.🙏🏻 Ýstanbulda tek yaþýyorum. Bu sorunla tek baþýma mücadele edemeyecegimi düþünerek yakýn bir ilde oturan ve týp okuyan kardeþimin yanýna geldim. Birinci derece yakýný olduðum için eðitim ve araþtýrma hastanesinde randevu almaya gerek kalmadan muayene oldum.
Siðillerim sebebiyle bu hastalýða sahip olduðumu düþünmüþtüm. Doktor da Hpv olduðumu doðruladý. Smear testi yapýldý ve hpv tipini tespit etmek üzere örnek alýndý. Cuma gününe koterizasyon için randevu verildi. Doktorum bu konuda uzman bir doktor. Hastane de Türkiye'nin en iyi hastanelerinden biri. Emin ellerde olduðumu hissediyorum.
Paniði biraz da olsa atlattým. Formunuzu okumanýn bunda büyük etkisi oldu. 😇 Þimdiden birçok konuda bilinçlendim. Doktora merak ettiðim sorularý sordum. Forumu okumaya da devam edeceðim.
Kardeþimin yanýna gelmek aldýðým en akýllýca karar oldu. Hem psikolojik olarak destek oluyor hem de stajyer doktor olmasý sebebiyle hastanede saðlýk hizmetine direk eriþimim var. Ýyi ki kardeþimin yanýna gelmiþim.
Psikolojik olarak daha iyiyim. Bu baþlýktan tüm geliþmeleri sizlerle paylaþacaðým.
Merhaba sizin adýnýza çok sevindim. Çok þanslýsýnýz kardesinizin doktor adayý olmasý sizin için avantaj. Size bir þey sormak istiyorum kardesinizin ve doktorunuzun bu hastalýk hakkýndaki görüþleri neler.? Sizde araþtýrmasýnýn dýr bazi doktorlar ömür boyu kalacaðý görüþünde bazýlarý da tam tersi. Sizin birinci derece yakýn daha doðru konusmustir size
Tekrar merhaba. 🙂 Öncelikle olup bitenlerden haberdar edeyim sizi. Buraya hastalýðýmla ilgili tüm geliþmeleri yazacaðým. Sizin mesajlarýnýzý da doktoruma soracaðým mutlaka.
Cuma günü koterizasyon yapýldý. Anestezi altýnda yapýldý. Doktor enfeksiyon kapmasýn diye Furacin merhem verdi.
Aðzýndan cýmbýzla laf alýnan bir doktor. Sormadan fazla bilgilendirmiyor. O yüzden her þeyi not edip soruyorum.
3 hafta sonra test sonuçlarým çýkacak ve o zaman daha net konuþabileceðim.
Test sonucum pozitif çýksa dahi (ki çýkacak) ücretsiz Aþý olamayacaðýmý öðrendim. En azýndan testi pozitif çýkanlar bu aþýyý ücretsiz yaptýrabilse çok iyi olurdu ancak maalesef bu mümkün deðilmiþ.
@Piþman sorduðun soruyu doktora soramadým (kontrol randevumda mutlaka soracaðým yine de) ancak kardeþime sordum. Bana söylediði bu virüsün hemen hemen her insanda uyku halinde olduðu. Testin negatif çýkmasý demek virüsün uyku haline dönmesi yani bu hastalýða hiç yakalanmamýþ bir insanla ayný duruma gelmekmiþ. Bu da bir kere negatif çýkarsa artýk endiþelenmemize gerek olmadýðýný gösteriyor. Ancak yine de soruyu doktora da soracaðým. Dediðiniz gibi farklý bir yorum da yapabilir.
Yarýn time health ahcc ye baþlýyorum. Umarým kesintiye uðramadan kullanabilirim. Malum çok pahalý bir takviye. Aþýyý da parayý denkleþtirince hemen olmak istiyorum. Bu hastalýk beni en çok ekonomik açýdan yýpratmak galiba. 😬
Benim öðrendiðim bilgilere göre uyku hali demek herpeste olduðu gibi dusunulebilir. Bagisiklik yukselince uyuyor bagisiklik dusunce uyanmaya basliyor. Ama bunun doðru olduðunu düþünmüyorum. Cevrem de bir sürü siðil düþürmüþ insan var. Yuzunde elinde ayaðýnda genital bolgesinde... Negatif olduktan sonra hiçbiri siðil cikartmadi... Yillar boyunca baðýþýklýðý hiç düþmedi mi ¿... Bu konu ile ilgili yeterince araþtýrma olduðunu düþünmüyorum, o yüzden her profesör farklý konuþuyor. Benim okulumda ki dahiliye profesörleri vucuttan atilabildigini söylüyorlar....
Uyku hali demek aynen dediðin gibi sanki virüs yokmuþ gibi davranýp sonradan baðýþýklýk düþüne hortluyor demektir. Demek ki bu da eskide kalmýþ bir doktor, hpv konusundaki geliþmeleri takip etmiyor belli ki. Yani hpv vücuttan atýlmaz uyur demek istiyorum. Neyse böyle düþünen insanlar/doktorlar hep olacaktýr, bu site çoðu kiþiye birer kapak niyetinde2022 ekim ayýnda; 5 yýldýr hpv negatif olacaðým. Yani negatif olduðum 5.yýlýma gireceðim. Kaç defa hasta olduðumu, baðýþýklýðýmýn düþtüðünü anlatmayayým hahaha. Keza burdaki üyelerimiz dönüp de tekrar bizde sigil çýktý da demeyi bilirler, ama dönmediklerine göre ben de onlarda demek ki benim gibi hpc yolculugunu bitirdi diye düþünüyorum
kýsaca, haklýsýn ayþe. Ve doktor deðiþtirebilirsin bence acelya yani çevrende baþka doktor var ise.
Bugün ilk aþýmý oldum. Gardasil. 790 TL olmuþ tek bir dozu arkadaþlar hayýrlý olsun 😬 Aþýnýn faydasý olacaðýný düþündüðüm için hiç beklemedim.
Koterizasyondan sonra siðiller de düþmeye baþladý ama tamamý düþmedi henüz. Umarým yakýn zamanda hepsi gider.
2 gün oldu ahcc ye baþlayalý. Umarým güzel sonuçlar alýrým.
Alkol ve sigaraya veda ettim. Sigara beni çok zorlayacak ama yapmam gereken þey bu olduðu için kendimi tutacaðým.
Bu negatife dönme olayýnda da dediðim gibi kardeþim eðer bir kere negatif olursam artýk endiþelenmeme gerek olmadýðýný söyledi. Uyku hali yazdým diye kafanýz karýþtý sanýrým ama onu bahsettiði þey yazdýðým gibi vücuttan atýlabildigi. Zaten hayatýn boyunca bu virüsü taþýma gibi bir durum olduðunu düþünmüyorum.
Tekrar siðil çýkaranlarýn sebebinin de negatife dönmeden tedaviyi býrakmalarý olduðunu düþünüyorum. Tabi bu, benim þu ana kadarki okumalarýmdan anladýðým. Yanlýþ düþünüyorsam düzeltin lütfen. Bence siðillerin geçmesi demek negatif olmak demek deðil. Ýnsanlar sanýrým siðiller geçince negatif oldum diyip rahatlýyor ama test yapýlmadan negatif olup olmadýðýný nasýl bilebilirsin ki?
Sigiller uzun süredir yok ise negatif olma olasýlýgýn yükseliyor. Örnegin bizzat doktor bana 7-8 aydýr sigil cýkmýyorsa negatif olmuþ olabilirsin demiþti. Ve evet hpv dna genotipleme testini tekrar yaptýrdýgýmda negatif sonucunu gördüm, tabi ahcc kullanarak oluyor bunlar ama o süreçte sigil cýkmadý.
Yine forumda çok uzun süre sigil cýkarmayýp giden kiþiler var, gelmediklerine göre hala sigil cýkarmadýlar diye düsünüyorum. Bu konu tabii ki %100 net degil ama hatrý sayýlýr bir payý var uzun süre sigil cýkarmamak ile negatif olma ihtimalinin.