Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: HPV var mý yok mu, her doktorun farklý yönlendirmesi sorunsalý

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Yeni Üye

Question HPV var mý yok mu, her doktorun farklý yönlendirmesi sorunsalý

Selamlar,

Ýki gündür hastane hastane gezerken en sonunda buraya fikir edinmek için yazmaya karar verdim.

Birkaç hafta önce yýkanýrken anüs içerisinde fark ettiðim birkaç þey dikkatimi çekince doktora gitmeye karar verdim. Önce bi enfeksiyon profesörüne gittim. Kendisi baktýðýnda siðil olmayabileceðini, þu an için daha ileri bir test yapmanýn gerekli olmadýðýný söyledi. Ama takipte kalmamý ve birþey hissedersem devamý için gelmemi söyledi. Bu sýrada gitmiþken HIV testi de yaptýrdým, negatif sonucumu aldým.

Bir hafta önce sanki yayýlýyormuþ gibi hissetmem üzerine hýzlýca dermatoloji bölümünden randevu alýp Ýzmir Gazi hastanesine gittim. Burada doktor hýzlýca bakýp "evet siðil yakarýz." dedi. Ne kadar içeriye yayýlmýþ olabilir gibi sorularým üzerine yaktýktan sonra tekrar bakarýz, olmadý kolonoskopi yaparýz cevabý alýnca biraz hastaneye olan güvenimi kaybettim.

Ýkinci hastane olarak Kent hastanesine gittim. Buradaki doktor haným oldukça ilgiliydi. Ýlk baþta bir þey görmediðini söyledi, sonra tekar baktýðýnda birkaç yapýya denk geldiðini dile getirdi. Kriyoterapi ve biyopsi yapmamýzý önerdi. Bu süreçte normalde gittiðim hastaneden de randevu almýþtým. Ben karar verene kadar bölgedeki florayý kontrol altýnda tutmak için bir kaç anti-septik önerdi. Siðilimin içeride olduðundan bahsetti ve ne kadar yayýldýðýný görmek için bakmamýz gerektiðini söyledi. Normalde yüzeyde olur, ilk defa içeride görüyorum gibi bir þey söyledi.

Üçüncü gittiðim doktor Medicana hastanesindeydi. Herhangi bir yapýya denk gelmediðini, benim elimle içeride kontrol ettiðim þeylerin siðil olmayacaðýndan bunlarýn baþka þeyler olabileceðinden bahsetti. Bunun üzerine nasýl emin olabiliriz diye sorduðumda kolonoskopi yaptýrabilirsin ama bence siðil deðiller dedi. Tabi doktorumun sadece çýplak göz ile ýþýksýz bir þekilde kontrol etmesi açýkçasý beni rahatlatmadý.

Para þu an için sýkýntý deðil. Tek isteðim bir an önce harekete geçmek. Bu süreçte site ve ekþi sayesinde AHCC'ye denk geldim ve sipariþimi en kýsa sürede vermeyi planlýyorum. Tabi önce HPV olup olmadýðýmý anlamam lazým.

Þu an planým ikinci doktora dönüp, herhangi bir temizleme iþlemi uygulamadan önce biyopsi yaptýrmak ve içeriyi nasýl görebileceksek o þekilde kontrol ettirmek. Genital ve aðýz bölgeme baktýðýnda herhangi bir yapý ile karþýlaþmadýðýný söyledi.

Benim sizden tavsiyem nasýl devam etmeliyim. Keza üç farklý doktor da, farklý þeyler söyledi ve farklý þekilde yaklaþtý. Biraz obsesif bir insan olduðum için içim rahatlamadan ilerleyemeyeceðim. Kesin HPV tanýsý kan tahlili ile bakýlamadýðý için galiba bu noktada biyopsi devreye giriyor? Eðer yardýmcý olabilirseniz çok mutlu olacaðým.

Teþekkür ederim.

Admin Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Cevap: HPV var mý yok mu, her doktorun farklý yönlendirmesi sorunsalý

Selamlar@kivircik, ben çoðu doktorda bir kararsýzlýk olduðu hissiyatýna kapýldým. Þekilleri tam siðile benzemiyor mu sence peki?

Bundan dolayý da bence bunun tek çözümü; kolonoskopi yaptýrmak olur. Eðer içeride bir þeyin yayýldýðýný ve kaçýnýlmaz þekilde kaþýndýðýný hissediyorsan muhtemelen gerçekten birkaç sigil daha çýkýp yayýlma olmuþ olabilir. Ýlk defa kriyoterapi olacaðým günden bir gece önce aþýrý stres yapýp çok kötü senaryolar düþünmüþtüm sana yemin ederim o gece yayýlma birkaç siðil daha çýktý resmen ve ben bunu farkettim.

Hpv dna genotipleme testi var, özel bir laboratuvarý arayýp (mavi lab, düzen lab, geliþim týp lab çevrende hangisi varsa) bu testi yapýp yapmadýklarýný sor, yapýyoruz diyorlarsa durumu anlat anüste olsa da hpv miyim deðil miyim anlamak istiyorum sürüntü alabiliyor muyuz anüsten de... Normalde vajinadan ve penisten alýnýyor sadece ama belki alýrlar sürüntü bilemiyorum bence arayýp bir sor derim.

Biyopsi için senden parça almalarý lazým yalnýz, yani ben öyle biliyorum. Durup dururken kimse parça almaz ki.

Yeni Üye

Evet, onlarýn bu kararsýzlýðý beni daha da geriyor elbette. Yani internetten baktýðým þeylere benzemiyor gibi hissettim açýkçasý. Ve görmem oldukça zor olmuþtu, çünkü yüzeye uzak biraz.

Galiba dediðiniz gibi önce kolonoskopi ile fiziksel onayý almak olacak. Sonra siðil olduðunu tam olarak onaylayabilirlerse artýk, biyopsi ile birlikte operasyon gibi duruyor. AHCC'mi sipariþ ettim, elektronik sigarama geri döndüm. Bakalým, belki de bütün bu stres yapýcý olayýn sonunda daha saðlýklý bir hayata kavuþmuþ olucam. -Pollyanna Kývýrcýk

Ve evet, dediðiniz gibi, sürekli orayý dinler halde olunca olasý her þeyi insan ister istemez ona yormaya baþlýyor. Þu an biraz daha sakinim. Ölüm yok ucunda, hýzlýca iyileþmek var. Yapým gereði sadece muallakta kalmayý sevmiyorum ki aksiyona geçebileyim. Teþekkürler desteðiniz için.

Yeni Üye

Kolonoskopinin bildiðim kadarýyla hazýrlýk süreci oldukça zahmetli. Ayrýca baðýrsaklarýnýzla ilgili baþka bir þikayetiniz yoksa kolonoskopi yaptýrmanýza gerek yok. Doktorlar genelde siðillerin baðýrsaklara ilerlemediðini söylüyor. Rektum bölgesi de anoskopi muayenesi ile incelenebiliyor. Siðil görülürse zaten tiplendirme ve patoloji için örnek alýnýyor. Proktoloji uzmanýna görünmenizi tavsiye ederim. Geçmiþ olsun.

Ha bu arada kara kediye katýlýyorum, doktorlar öyle hemen kolonoskopi yapalým demezler çoðu zaman, ben kolonoskopi hiç olmadým ama forumda olan arkadaþlarda duyduklarým ve sohbetimiz bu yöndeydi, ayný sey biyopsi icin de geçerli, kafaya göre parça alýp biyopsi yapýlamaz illa bi sey görmesi lazým.

bu arada para su an sorun deðil dediðiniz icin söylüyorum, biliyorum 3-4 farklý doktora gittiniz ama sizin yerinizde olsam tek sayý olacak kadar doktora giderdim. Örneðin toplamda 7 doktor görürdüm, en fazla hangisi ne diyorsa onun dediðini yapardým. Diyelim ki 3 doktora daha gittiniz ve toplamda 7 doktor oldu, tüm gittiginiz doktorlarýn söylemlerine bakýp, sigil yok diyorsa 4 kiþi, yok kabul edip hayatýma devam ederdim. Var veya bir þey ama ne oldugunu anlayamadýk tarzdaysa üstüne giderdim olayýn. Yani eðer maddi sýkýntýnýz yoksa birkaç farklý doktor daha görebilirsiniz bence, iyi olur.

Yeni Üye

Alýntý karakedi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Kolonoskopinin bildiðim kadarýyla hazýrlýk süreci oldukça zahmetli. Ayrýca baðýrsaklarýnýzla ilgili baþka bir þikayetiniz yoksa kolonoskopi yaptýrmanýza gerek yok. Doktorlar genelde siðillerin baðýrsaklara ilerlemediðini söylüyor. Rektum bölgesi de anoskopi muayenesi ile incelenebiliyor. Siðil görülürse zaten tiplendirme ve patoloji için örnek alýnýyor. Proktoloji uzmanýna görünmenizi tavsiye ederim. Geçmiþ olsun.
    Teþekkür ederim tavsiyeniz için. Araþtýrdýðým kadarýyla oldukça yorucu bir süreç kolonoskopi, fakat akýl saðlýðým açýsýndan kesin bir þeye ulaþmak benim için daha iyi olacak. Dediklerinizi dikkate alacaðým kesinlikle.

Alýntý Arya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ha bu arada kara kediye katýlýyorum, doktorlar öyle hemen kolonoskopi yapalým demezler çoðu zaman, ben kolonoskopi hiç olmadým ama forumda olan arkadaþlarda duyduklarým ve sohbetimiz bu yöndeydi, ayný sey biyopsi icin de geçerli, kafaya göre parça alýp biyopsi yapýlamaz illa bi sey görmesi lazým.

bu arada para su an sorun deðil dediðiniz icin söylüyorum, biliyorum 3-4 farklý doktora gittiniz ama sizin yerinizde olsam tek sayý olacak kadar doktora giderdim. Örneðin toplamda 7 doktor görürdüm, en fazla hangisi ne diyorsa onun dediðini yapardým. Diyelim ki 3 doktora daha gittiniz ve toplamda 7 doktor oldu, tüm gittiginiz doktorlarýn söylemlerine bakýp, sigil yok diyorsa 4 kiþi, yok kabul edip hayatýma devam ederdim. Var veya bir þey ama ne oldugunu anlayamadýk tarzdaysa üstüne giderdim olayýn. Yani eðer maddi sýkýntýnýz yoksa birkaç farklý doktor daha görebilirsiniz bence, iyi olur.
    Yarýn bir doktora daha gideceðim, ona tam öykümü anlatýp biraz daha detaylý bir inceleme rica edeceðim. Bakalým, umarým bu sefer biraz daha kesinleþir. Teþekkür ederim desteðiniz için. Gri bölgeden kurtulana kadar devam. Ve iyi ki böyle bir ortam kurmuþsunuz, kaç haftadýr psikolojim muallakta ve buraya girip sakinleþiyorum. Evet diyorum ucunda ölüm yok bak insanlar kurtulmuþ normal hayatlarýna dönebilmiþler. Hayýr aðzýnda yok bak insanlar da ayný þeyleri yaþamýþlar. Hemen kanser olmazsýn bak böyle yazmýþlar, geçmiþler onlarda bu süreçten telkinleriyle rahatlatabiliyorum kendimi.

Alýntý kivircik Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Teþekkür ederim tavsiyeniz için. Araþtýrdýðým kadarýyla oldukça yorucu bir süreç kolonoskopi, fakat akýl saðlýðým açýsýndan kesin bir þeye ulaþmak benim için daha iyi olacak. Dediklerinizi dikkate alacaðým kesinlikle.

Yarýn bir doktora daha gideceðim, ona tam öykümü anlatýp biraz daha detaylý bir inceleme rica edeceðim. Bakalým, umarým bu sefer biraz daha kesinleþir. Teþekkür ederim desteðiniz için. Gri bölgeden kurtulana kadar devam. Ve iyi ki böyle bir ortam kurmuþsunuz, kaç haftadýr psikolojim muallakta ve buraya girip sakinleþiyorum. Evet diyorum ucunda ölüm yok bak insanlar kurtulmuþ normal hayatlarýna dönebilmiþler. Hayýr aðzýnda yok bak insanlar da ayný þeyleri yaþamýþlar. Hemen kanser olmazsýn bak böyle yazmýþlar, geçmiþler onlarda bu süreçten telkinleriyle rahatlatabiliyorum kendimi.
    Çok sevindim rahatlamanýza, merak etmeyin size bir þey olmayacak. Ayný duygularý hepimiz yaþadýk zamanýnda. Biraz olsun yalnýz hissetmiyorsanýz güzel, bu siteyi kurarken de amacým buydu, ben çok yalnýz ve çaresiz hissediyordum hpv ile tek baþýma savaþýrken çünkü.

Bu arada bence profesör ya da doçent doktora hiç görünmediyseniz birde bir hastanenin bu alanda prof veya doçentiyle görüþün derim. o da baksýn.

Yeni Üye

Alýntý Arya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Çok sevindim rahatlamanýza, merak etmeyin size bir þey olmayacak. Ayný duygularý hepimiz yaþadýk zamanýnda. Biraz olsun yalnýz hissetmiyorsanýz güzel, bu siteyi kurarken de amacým buydu, ben çok yalnýz ve çaresiz hissediyordum hpv ile tek baþýma savaþýrken çünkü.

Bu arada bence profesör ya da doçent doktora hiç görünmediyseniz birde bir hastanenin bu alanda prof veya doçentiyle görüþün derim. o da baksýn.
    Profesöre görünmüþtüm, siðili göremediðini söyleyen doktorum oydu. Dün baþka bir doktora daha göründüm. Kendisine detaylý bir þekilde öykümü anlattým ve inanýlmaz ilgilendi. Araþtýrdýðým þeyleri de söyledim. AHCC kullanmaya baþladýðýmdan bahsettim. Sevindi, keza diðer üç doktorum da AHCC hakkýnda pek bilgi sahibi deðildi. 4-5 lezyon görebildiðini söyledi. Derinde olduðu için görememiþ olma ihtimalinden bahsetti diðer doktorun. Koter tercih ediyormuþ. Hem maddi olarak daha uyguna gelecek ola ki ek seanslar gerekirse diye daha sonra da Aldara vereceðim dedi. Lokal strelizasyonu ve kuvvetlendirmeyi saðlamak adýna. Ýçeri çok yayýldýðýný düþünmediðini ama yine de iþlem sýrasýnda kontrol edeceðini, gerekirse de kameralý bir tetkik isteyeceðini söyledi. Biyopsi ile de süreci tamamlayacaðýz umarým.

Ýzmir'de olup, iyi bir dermatolog arayanlar için Melda Demirtaþoðlu'nu þu an için tavsiye edebilirim. Maalesef yoðunluðu sebebi ile henüz operasyon randevusunu oluþturamadýk fakat ilk boþalacak yere beni alacaklarýný söylediler.

Alýntý kivircik Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Profesöre görünmüþtüm, siðili göremediðini söyleyen doktorum oydu. Dün baþka bir doktora daha göründüm. Kendisine detaylý bir þekilde öykümü anlattým ve inanýlmaz ilgilendi. Araþtýrdýðým þeyleri de söyledim. AHCC kullanmaya baþladýðýmdan bahsettim. Sevindi, keza diðer üç doktorum da AHCC hakkýnda pek bilgi sahibi deðildi. 4-5 lezyon görebildiðini söyledi. Derinde olduðu için görememiþ olma ihtimalinden bahsetti diðer doktorun. Koter tercih ediyormuþ. Hem maddi olarak daha uyguna gelecek ola ki ek seanslar gerekirse diye daha sonra da Aldara vereceðim dedi. Lokal strelizasyonu ve kuvvetlendirmeyi saðlamak adýna. Ýçeri çok yayýldýðýný düþünmediðini ama yine de iþlem sýrasýnda kontrol edeceðini, gerekirse de kameralý bir tetkik isteyeceðini söyledi. Biyopsi ile de süreci tamamlayacaðýz umarým.

Ýzmir'de olup, iyi bir dermatolog arayanlar için Melda Demirtaþoðlu'nu þu an için tavsiye edebilirim. Maalesef yoðunluðu sebebi ile henüz operasyon randevusunu oluþturamadýk fakat ilk boþalacak yere beni alacaklarýný söylediler.
    En azýndan doktora karar vermenize sevindim. Bilgili ve ilgili biriymiþ belli. Ahcc hakkýndaki bilgisi de hoþuma gitti Hastasýný elinde tutmak, muayane ücreti ödesin diye ahcc tü kaka dememek, sürekli kriyo/koter yapacak diye ahcc iþe yaramaz diyen doktorlardan deðil belli ki, bu baya onurlu bir davranýþtýr. Var çünkü görüyoruz profesörler bile var oturup ahcc tü kaka diye sabah akþam yýlmadan konuþan.... neyse bir þey demeyeyim þimdi yaralarýna basmayalým hahahaha. Kýsacasý çook sevindim en azýndan için rahat bir doktor buldun, bakalým sürecin nasýl ilerleyecek burdan yaz mutlaka merak ederim

Yeni Üye

Bugün koter iþlemini gerçekleþtirdik. Herhangi bir acý hissetmedim, uyuþtururken bile gayet acýsýz geçti süreç. Biraz stresli olduðum için doktorumun da oldukça desteði oldu. Lezyonlarýn bulunduðu bölge dolayýsý ile biraz zorlandýk sadece. Görebildiði ve ulaþabildiði kadarýný yaktýðýný söyledi doktorum. Ýki tane ilaç verdi birisi yaralarýn geçmesi için diðeri de hepimize tanýdýk olan Aldara. Lokal strelizasyonu ve direnci arttýrmak adýna. Birkaç gün sýzlamasý olasý dedi. Hazýrlýklýyým zaten, diyetimi birkaç gün öncesinden deðiþtirmiþtim. Daha kolay bir toparlanma süreci geçireyim diye. Patoloji için parça da aldý tabi ki birkaç güne de onun raporunun geleceðini, gelince beni bilgilendireceðini söyledi. Bir ay sonrasý için randevu aldým. Ne olur ne olmaz diye. Olasý bir þey olursa direk randevumuzda yakarýz diye konuþtuk. En iyi ihtimalle herhangi bir þey olmazsa kendime ödül olarak botoks yaptýrmayý planlýyorum. hahahaha

7-10 gün arasýnda yaralarýn yeteri kadar iyileþmesinden sonra kolonoskopi yaptýrmayý düþünüyorum. Zaten niyetim vardý hem o hem de endoskopiyi aradan çýkarmýþ olucam böylece. Ýþlem sýrasýnda daha derinde olmasý ihtimaline karþýn kolonoskopi cihazý ile alabileceklerini söyledi doktorum. Ýþlem sonrasýnda onu da haberdar etmemi rica etti. Biraz obsesif olduðum için bu konuda doktoruma tekrar etme olasýlýðý, durumunu falan sordum. Daha kötü durumda olanlarý gördüðünü korkulacak bir þey olmadýðýný söyledi. Ýçim rahatladý. Tabi tekrarýn bir olasýlýk olduðunu da berlitti. Aðýz içindeki yapýlardan endiþe ettiðimi dile getirdim, benzer þekilde karnýbahar gibi çýkar genelde dedi. Lezyon görmediðim sürece endiþelenmemem gerektiðini söyledi. Zaten en önemli þeyin baðýþýklýk sistemini güçlü tutmak olduðunu söyledi.

Baðýþýklýk sistemi içinde Time Health'in AHCC'sini kullanmaya baþlamýþtým zaten. Ek olarak diyetimi daha saðlýklý hâlâ getirmeye çalýþýyorum. Günlük olarak propolis ve kefir tüketiyorum. Yeþil çay zaten düzenli kullandýðým bir þey idi, sadece bir bardak fazla içiyorum. Ek olarak Imutor Kompleks kullanýyorum. Burada AHCC'nin tek baþýna yeterli olduðunun söylendiðini ve öyle olduðunun farkýnda olsam dahi, psikolojik olarak Imutor kullanmak iyi geliyor açýkçasý. En azýndan elimden gelen her þeyi yaptýðýmý hissediyorum. Tek sýkýntýlý olan sigara kullanýmý. Maalesef günlük olarak 2 paket tükettiðim bir þeyi þu an için bir paketin altýna zor çektim. Elektronik sigara desteði kullanýyorum bunun için. Umarým en kýsa sürede tütün kullanýmýmý da bitirmiþ olacaðým.

Patoloji raporum geldiðinde tekrar burayý güncellerim. Saðlýkla kalýn. <3