Selamlar,
Ýki gündür hastane hastane gezerken en sonunda buraya fikir edinmek için yazmaya karar verdim.
Birkaç hafta önce yýkanýrken anüs içerisinde fark ettiðim birkaç þey dikkatimi çekince doktora gitmeye karar verdim. Önce bi enfeksiyon profesörüne gittim. Kendisi baktýðýnda siðil olmayabileceðini, þu an için daha ileri bir test yapmanýn gerekli olmadýðýný söyledi. Ama takipte kalmamý ve birþey hissedersem devamý için gelmemi söyledi. Bu sýrada gitmiþken HIV testi de yaptýrdým, negatif sonucumu aldým.
Bir hafta önce sanki yayýlýyormuþ gibi hissetmem üzerine hýzlýca dermatoloji bölümünden randevu alýp Ýzmir Gazi hastanesine gittim. Burada doktor hýzlýca bakýp "evet siðil yakarýz." dedi. Ne kadar içeriye yayýlmýþ olabilir gibi sorularým üzerine yaktýktan sonra tekrar bakarýz, olmadý kolonoskopi yaparýz cevabý alýnca biraz hastaneye olan güvenimi kaybettim.
Ýkinci hastane olarak Kent hastanesine gittim. Buradaki doktor haným oldukça ilgiliydi. Ýlk baþta bir þey görmediðini söyledi, sonra tekar baktýðýnda birkaç yapýya denk geldiðini dile getirdi. Kriyoterapi ve biyopsi yapmamýzý önerdi. Bu süreçte normalde gittiðim hastaneden de randevu almýþtým. Ben karar verene kadar bölgedeki florayý kontrol altýnda tutmak için bir kaç anti-septik önerdi. Siðilimin içeride olduðundan bahsetti ve ne kadar yayýldýðýný görmek için bakmamýz gerektiðini söyledi. Normalde yüzeyde olur, ilk defa içeride görüyorum gibi bir þey söyledi.
Üçüncü gittiðim doktor Medicana hastanesindeydi. Herhangi bir yapýya denk gelmediðini, benim elimle içeride kontrol ettiðim þeylerin siðil olmayacaðýndan bunlarýn baþka þeyler olabileceðinden bahsetti. Bunun üzerine nasýl emin olabiliriz diye sorduðumda kolonoskopi yaptýrabilirsin ama bence siðil deðiller dedi. Tabi doktorumun sadece çýplak göz ile ýþýksýz bir þekilde kontrol etmesi açýkçasý beni rahatlatmadý.
Para þu an için sýkýntý deðil. Tek isteðim bir an önce harekete geçmek. Bu süreçte site ve ekþi sayesinde AHCC'ye denk geldim ve sipariþimi en kýsa sürede vermeyi planlýyorum. Tabi önce HPV olup olmadýðýmý anlamam lazým.
Þu an planým ikinci doktora dönüp, herhangi bir temizleme iþlemi uygulamadan önce biyopsi yaptýrmak ve içeriyi nasýl görebileceksek o þekilde kontrol ettirmek. Genital ve aðýz bölgeme baktýðýnda herhangi bir yapý ile karþýlaþmadýðýný söyledi.
Benim sizden tavsiyem nasýl devam etmeliyim. Keza üç farklý doktor da, farklý þeyler söyledi ve farklý þekilde yaklaþtý. Biraz obsesif bir insan olduðum için içim rahatlamadan ilerleyemeyeceðim. Kesin HPV tanýsý kan tahlili ile bakýlamadýðý için galiba bu noktada biyopsi devreye giriyor? Eðer yardýmcý olabilirseniz çok mutlu olacaðým.
Teþekkür ederim.