Selam arkadaþlar, öncelikle burada herkes hpv'nin, çoðu doktor tarafýndan önemsenmediðini ve özellerin bu hastalýðý ticaret olarak gördüðünü yazmýþ.
Bunu bugün bizzat yaþadým. Geçen hafta korku ve panikle gittiðim doktor siðillerime bakýp dalga geçer gibi gülerek bunlar ne araþtýrdýn mý biliyor musun? dedi. Evet HPV deyince kahkaha attý. Rahim aðzý kanseri olma riskin var, bakacaðýz dedi. Ben bir þey diyemedim tabi. Bana koter ve biyopsi'ye 1000 tl fiyat vermiþti ben ne yapacaðýmý bilmiyordum o zamanlar ve bütçem de olmadýðýndan zaten bir düþüneyim diyerek smear sonucunu beklemeye karar verdim. Bu arada nerelerde siðil var, kaç siðil var durum ne? bunlarla ilgili hiçbir bilgi vermedi hatta tek kelime etmedi, konuþmadý smeari aldý ve beni yolladý.
1 hafta bugün doldu ve smear sonucumu aldým (çok þükür temiz) doktora gösterdim uzun uzun baktý ve "temiz" dedi. Ben çok þükür diyerek sevindiðimi belli eden bir hareket yaptým. Doktor: "hemen sevinme olmamasý olmayacaðý anlamýna gelmiyor, her an olabilir" diyerek sevincimi bile yarým býraktý.
Sonrasýnda "eee ne yapýyoruz?" dedi. Ben de bütçem olmadýðý için devlette kriyo yaptýracaðýmý söyledim. "Ýyi" dedi. Ben de yüzyüze bir doktora danýþma fýrsatýný yakalamýþken, "siz ne önerirsiniz koter mi daha iyidir kriyo mu?" dedim.
"Ben bilmem onu yaptýracaðýn yere sorarsýn" dedi. Ben þok oldum. Bu nasýl bir þeydir, önceliði hastaya yardým etmek deðil, para koparmak. Paramý alamayacaðý için yardým da etmiyor akýl da vermiyor.
Peki bir ilaç verecek misiniz? Krem vs dedim. Onu da kriyo yaptýðýn yer verir deyince hemen kalkýp çýktým.
Tabi ki her doktor böyle deðildir asla genellemiyorum ama bugün yaþadýklarým bunlardý þok oldum ve sizlerle paylaþmak istedim.
Sevgiler...