Forumda bir yanlýþ anlaþýlma var. Hpv bir kiþiden partnerine geçerken tip deðiþtirebilir sanýlýyor bazýlarý tarafýndan. Bu nedenle iyicene araþtýrmak istedim ve sonucunu buraya yazýyorum

Hpv bir kiþiden diðerine geçerken tip deðiþtirmez arkadaþlar eðer eþinizde tip6 varsa sizde de tip6 var demektir. Bunun yaný sýra sizde daha önceki iliþkilerinizden kaptýðýnýz hpv tipleri de olabilir o ayrý konu. Sonuç olarak eðer sizde bir tip varsa acaba bunu sevgilime bulaþtýrdýðýmda bendeki tip onda þu tip haline gelir mi diye düþünmenize gerek yok. Örneðin sizdeki tip 11 karþýdakine asla tip 16 olarak geçmeyecektir.

Erkekler için ayrýca þunu da söylemek istiyorum. Eðer bunu ilk cinsel iliþkinizden kaptýysanýz test yaptýrmanýza lüzum yok. Çünkü hem erkeklere yapýlan test FDA onaylý deðil hem de boþa para kaybý olmuþ olur. Býrakýn sevgilinize tipleme testi yapýlsýn çýkan sonuç sizin de sonucunuz demektir.

Ben hiçbir yabancý kaynakta ve forumda hpv partnere geçerken tip deðiþtirir diye bir þey görmedim. Bir tek bizim forumda böyle bir anlayýþ var bunu da Nevra ve Hakan hocayla yapýlan röportajýn yanlýþ anlaþýlmasýna baðlýyorum. Röportajda hiçbir þekilde karþýdakine geçerken þu nedenle tip deðiþtirir gibi ifadeler kullanýlmýyor tam tersine virüs kiþide farklý sürelerde uykuya kalabildiði için partnerler arasýndaki farklý tipler önceki iliþkilerin bir sonucudur deniliyor.

Yabancý bir forumda bu soruyu sordum. Cevaplayanlardan birisi dermatolog diðeri ise cinsel yolla bulaþan hastalýklar konusunda eðitimler veren bu konuda uzman birisi. Ýkisi de sorumu þaþkýnlýkla karþýlayýp yarý dalgaya alarak asla böyle bir þey olmaz dediler sorunun linkini aþaðýya býrakýyorum

https://www.medhelp.org/posts/STDs--...r/show/3058230