-
Merhabalar, Ben Neymiþim Öyle?! - HPV, Bel Soðukluðu, HSV(Herpes-2/Uçuk), Sifiliz
Merhabalar tekrardan, uzun süreç zarflarý geçiyor ve tekrardan uðruyorum buraya. Artýk çok sýradan þeyler gibi gelmeye baþladý.. Bu güzel mi yoksa kötü mü anlamýþ deðilim.. Geçen hafta yaþadýðým olaydan kaynaklý olarak bütün cinsel hastalýk testlerimi bir ajandaya topladým ve özet geçerek burada sizlerle paylaþmak istedim..
En baþtan belirtmek isterim düzenli olarak cinsel yolla bulaþan hastalýk testlerimizi yaptýralým ve yýllýk genel kontrol yaptýrmaya unutmayalým.. 
2015 yýlýnda renkli bir hayatým baþlamýþ, 2016 yýlýnda þüphelenmeye baþlamýþým 2018 yýlana kadar saðlýklý ilerlemiþim onca renkli yaþantýdan sonra...
2018 yýlýnda makatýmda hissettiðim lezyonu hemoroid sanmýþtým ve aile hekimine sormuþtum, daha fiziksel muayane kurmadan sadece sözel olarak kalmýþ ve içimi rahatlatmýþtým fakat ilerleyen süreç zarflarýnda geliþen ve yayýlan siðilleri farketmiþtim fakat kendimi hala kandýrmaya çalýþýyordum.
Aðustos ayýnda Genel cerrahiden randevu almýþtým ve kolonoskopiye yönlendirmiþti... kolonoskopide herhangi bir þey çýkmamýþtý ve üstüne çok durmamýþlardý hemoroid demiþlerdi.
Aklýmda hala þüpheler vardý ve Eylül ayýnda cildiyeden randevu almýþtým. Sonuç olarak HPV ye sahip olduðumu öðrenmiþtim.
O gün kriyoterapi uygulmasý yapýlmýþ ve ardýndan 1 ay sonra tekrar iþlem uygulatmýþtým.. En son ise 2019 Mart ayýnda tekrar kriyoterapi iþlemi gerçekleþmiþti. 9 Aydýr siðilim yok geçen gün sivilce çýktý siðil diye korktum ama deðilmiþ... HPV serüvenim þuanlýk bu kadar.
------
2018 yýlýnýn kasým ayýnda bel soðukluðu geçirdim penisim akýntýyla birlikte ürolojiye gittim antibiyotik ve enjeksiyon tedavisi gördüm..
-----
2019 Haziran ayýnda Sifiliz(Frengi) VDRL deðeriyle orantýlý alt deðer tpha
4 ay önceki testimde deðerlerim negatifken 4 ay sonra yaptýrdýðým testte tpha deðerim pozitif ti vdrl deðerim negatifti
sonuç ampirik tedavi uygulandý haftada 1 kere olmak üzere 3 hafta deposilin(penisilin türevi) iðne vuruldum.
TPHA deðerim yaþamým boyunca pozitif olarak kalýcakmýþ öyle deniliyor.. Yani kan veremiyorum xxx.
TPHA deðerimle alakalý problemler var galiba... Düzenli olarak bu konunun altýna güncel olaylarýmý yazarým..
-----
2 ay önce penisimde sivilcemsi ülserimsi bir þey çýktý (uçuk) ürolojiden randevu aldým cildiyeye yolladý cildiyeci randevum olmadýðý için bakmadý, randevu aldým 2 hafta sonra gittim bu uçuk kayboldu otomatik olarak herhalde öylesine bir þeydi dedim randevum da bundan bahsetmedim. Geçen hafta bu uçuk tekrarladý ürolojiye gittim tekrar cildiyeye yollandým, yalvar yakar
6 saat bekledim ve muayene etti uçuk dedi.. Kan testleri felan istedi, Cuma günü olduðu için bugün verebildim baþka bir hastaneye yolladýklarý için sonuçlarýmý 7-10 gün içinde alabileceðim galiba sonra tekrar gideceðim.. daha önceki süreç zarfýnda b ve d vitamini aldýðýmda vücudumda kýrmýzý lekeler alerjik reaksiyon gibi artmýþtý ve cildiyeye gittiðimde kurdeþen demiþti fakat geçen gün bu durumdan bahsettiðimde tpha dan kaynaklý da olabilir dedi... Þuanlýk uçuk için uçuk kremi ve bakteriyal krem verdi ve vitamin ilaçlarý çinko ve multi b...
Sonuçlarýmý aldýðým süreç zarfýnda bu konunun sonuçlarýný yazarým.. Herkese geçmiþ olsun artýk çok alýþtým piþmanlýklarým var elbette fakat olmuþa bir þey de yapýlmýyor üzülüyor muyum pek sanmýyorum.. Verilen kararlarýn sonuçlarý olmuþ gibi oldu.. Ýliþkilerimi son 7 aydýr oldukça düþürdüm hatta tek bir kiþi vardý.. bu süreç zarfýndan sonrasý için artýk ne olur bilmiyorum ama bu renkli yaþantýdan tamamen çektim elimi ayaðýmý sosyal yaþantým da neler olacak bilemiyorum.. Herkese geçmiþ olsun tekrardan tek þey zaman ve sabýr... Tavsiyelerim spor, saðlýklý beslenme, no stres, düzenli bir hayat. Sorusu olan varsa cevaplandýrmaya çalýþýrým, kendinize iyi bakýn..
Bu Konu için Etiketler