Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: HPV aþýsý

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Tecrübeli Üye

Cevap: HPV aþýsý

nisan ayýnda leep oldum
    Cerrahi sýnýrlar temiz dendi; akabinde ahcc kullanmaya baþladým 3 ay oldu dün kontrole gittiðimde doktor 3 tane küçük siðil tepsit etti ve kriyo ile dondurdu
    Sitelerde bu virüs Ýçin kesin tedavi ilaç yok diyor ama sen ve senin gbi bir sürü kiþi ahcc ile negatif oldu
    Sence bende negatif olur muyum ??
    Bir de bu testi ne mzn yaptýrmam gerekir

Admin Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Bedevi bence negatif olursun illaki 6 ay degil 8 ay kullanýrsýn inanýyorum ben %90 negatif olacagýna ama kafamda olduramadýgým seyler var. tip 6 ve tip 11 nasýl cin seviyesine getirir seni. Bence senin tip testinde gözden kacan yuksek riskli bir tip olmalý. öyle kolay degil yani. 3.ayda sigilin cýkmasý nispeten normal ama 5.aya dogru artýk cýkmamasý lazým. 4.ayda sigil cýkartýp 6.ayda negatif olan var.
    bu arada hpv'nin kesin tedavisi hala bulunamadý tabii ki ama arastýrmalar sonucu su an cözümüne en yakýn sey ahcc kullanmak gibi görülüyor, yani kesin cözüm diye dünyaya lanse edilmedi ama bizim gibi türk olsun yabancýlar olsun hpv den kurtulmak icin ahcc kullanan cok kiþi var. cogu da kurtuluyor cidden. yabancý kaynaklardaki forumlarý da arastýr ne kadar cok kiþi oldugunu göreceksin.

Özel Üye

Alýntý bedevi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arya merhaba
    Ben hpv genotiplendirme testi yaptýrdým Acýbadem hastanesinde
    Sonuç hpv 6-11 geldi
    Fakat smear testim cin 1 çýkýnca kolkoskobi sonrasý cin 2 çýktý ve leep oldum
    Genotiplendirme testinde yüksek riskli hpv çýkmadý ama beni cin 2 yaptýðýna göre bu durumda ben baþka bir hpv türü mü bulunduruyorum yoksa vücut zamanla baðýþýklýk kazandý ve uyku halinde mi bilmiyorum
    NaciZane yorumunu bekliyorum
    Þimdiden teþekkürler
    Genotiplendirmeyi nasi yapiyolar bilmiyorum ama sendeki sigilleri alip patolojiye gondererek yaptilarsa sadece 6 11 gozukmesi normal. Vajina icinde belkide tip 16 veya baska bisey var onun icin genotiplendirme yapmadilar cin olusana kadar da smear temiz cikti buyuk ihtimalle bilinmedi. Yani bu benim dusuncem olabilitesi var mi bilmiyorum

Arya sence??

Alýntý Merv.000 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Genotiplendirmeyi nasi yapiyolar bilmiyorum ama sendeki sigilleri alip patolojiye gondererek yaptilarsa sadece 6 11 gozukmesi normal. Vajina icinde belkide tip 16 veya baska bisey var onun icin genotiplendirme yapmadilar cin olusana kadar da smear temiz cikti buyuk ihtimalle bilinmedi. Yani bu benim dusuncem olabilitesi var mi bilmiyorum

Arya sence??
    Katýlýyorum caným cunku tip 6 ve 11 den cin2 cýkmasýný beklemezdim ben de yorumsuz kaldým su an. cin2 cin3e giden yol. cin3 ten sonra kansersin yani. o yuzden cok sasýrdým. tip 6 ve 11 icinde mi böylesi cabalar sarf edilecek diye.

Özel Üye

Yani benim bildigim bolge bolge olmuyor mu bu durum. Bazilarinda mesela bakire olanlarda sadece genitalde cikiyor onlarin vajina icinden biyopsi alinsa negatif gozukmez mi ? Bence sizdeki durum bu sekilde olmus olabilir sadece vajina disindaki sigiller patolojiye gonderilerek bakilmis vajina icine bakilmamis baska ne aciklamasi olabilir ki?

Özel Üye

Alýntý Arya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Katýlýyorum caným cunku tip 6 ve 11 den cin2 cýkmasýný beklemezdim ben de yorumsuz kaldým su an. cin2 cin3e giden yol. cin3 ten sonra kansersin yani. o yuzden cok sasýrdým. tip 6 ve 11 icinde mi böylesi cabalar sarf edilecek diye.
    Bence de oyle yani kuzum yoksa gercekten tip 6 ve 11 in cine donustugu ihtimalini hic vermiyorum ben tibben de kanitlanmis bu. Butun doktorlar ayni seyi soyluyor. Arkadasin vajina icinden biyopsi alinmamis buyuk ihtimalle ihmal edilmis orasi

Tecrübeli Üye

Yorumlarýnýz Ýçin teþekkür ederim arkadaþlar
    Ben Nisa’n da leep oldum ; leep alýnan parça cin 1 ve cerrahi sýnýrlar temiz çýktý
    Bu durumda testte çýkmasa bile yüksek riskli virüsten kurtulmuþ oluyo muyum
    Bu hastalýk psikolojimi kötü etkiliyor ; siðiller den tam kurtuldum derken 3 tane bile küçük çýkmasý son gittiðimde beni çok kötü etkiledi (
    Umarým biter en kýsa sürede ahcc ile
    Umarým yüksek riskli virüsün çýkmama sebebi de belki vücudumdan atmýþ olmamdýr
    Testi Acýbadem de yaptýrdým çünkü düzgün bakýlmýþtýr umarým

Alýntý bedevi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yorumlarýnýz Ýçin teþekkür ederim arkadaþlar
    Ben Nisa’n da leep oldum ; leep alýnan parça cin 1 ve cerrahi sýnýrlar temiz çýktý
    Bu durumda testte çýkmasa bile yüksek riskli virüsten kurtulmuþ oluyo muyum
    Bu hastalýk psikolojimi kötü etkiliyor ; siðiller den tam kurtuldum derken 3 tane bile küçük çýkmasý son gittiðimde beni çok kötü etkiledi (
    Umarým biter en kýsa sürede ahcc ile
    Umarým yüksek riskli virüsün çýkmama sebebi de belki vücudumdan atmýþ olmamdýr
    Testi Acýbadem de yaptýrdým çünkü düzgün bakýlmýþtýr umarým
    Hayýr virüsten kurtulmuþ olmuyorsun hpv hala vücudunda. leep denilen þey zaten hpv gitsin diye yapýlan bir sey degil. rahim agzý kanserine yakalanmaný önlemeni saðlayan bir müdahale.

Yeni Üye

Gardasil aþýsýný her yaþa öneren doktorlar da var. En az bir doz yaptýrýn bence aþýyý. Bir de bence partneriniz de aþýdan önce genotipleme olsun aktif cinsel hayatý varsa onda da baþka tip olabilir.

Yeni Üye

Merhabalar. 7ay sonunda siðiller için tedavi oldum. Genotipleme testi yaptýralý 4 ay oldu 4. Ayda ögrendim hpv oldugumu. 52,45,6 taþýyorum. Sonra birlikteliðim oldu. Tip deðiþtirmiþ olabilir miyim, yada baþka tipler kapmýþ olabilir miyim? Hakan topalismailoðlu bu ayki tedavimden sonra aþýlarý olmamý söyledi aþý olmam bi iþe yarar mý? Yoksa tekrar genotipleme testi yaptýrýp mý aþý olmalýyým?

Bu Konu için Etiketler