hepsisosyal
Blog Sitemiz : hpvliyiz.wordpress.com
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

smear class 2 hpv negatif çýktým. ama kafam karýþýk:(

merhaba, erkek arkadaþým siðillerini yaktýrmak için doktora gitmiþti ve doktor test yapmamasýna raðmen bunlarýn hpv kaynaklý olduðunu söyledi. bunun üzerine ben de kadýn doðuma gittim herhangi bir þikayetim olmamasýna raðmen, doktor haným rahmimin temiz olduðunu ancak siðil gördüðünü söyledi (benim göremediðim bölgede) smear ve hpv türleme yaptýrmamý söyledi. bunun üzerine 2. bir doktora göründüm o siðil görmediðini söyledi. yine testler yapýldý. smear manuel testim class2, hpv ise negatif çýktý. raporda kanser riski taþýyan 16-18 ve siðile sebep olan türler dahil 28 tip hpv virüsü tarandýðýný ve bunlarýn negatif çýktýðý, yine de 200 civarý hpv türü olduðu yazýlýydý. þimdi benim içim rahat edebilir mi? yine aþý olacaðým bu stresi bir kez daha yaþayamam allah da kimseye yaþatmasýn yine de merak ettim doktora gidene kadar bekleyemedim. teþekkürler þimdiden cevaplar için.

Administrator Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Cevap: smear class 2 hpv negatif çýktým. ama kafam karýþýk:(

Merhabalar better, siðil varken nasýl hpv negatif çýktýðýnýzý anlamadým ama böyle bir þey imkansýz. Elde çýkan siðillerle vajinal bölgede ve peniste çýkan siðiller bir deðildir, vajina içinde veya dýþýnda siðil varsa hpvsiniz bence. Aþý olmak hpv deðilseniz ve yaþýnýz müsaitse sizi kurtarýr. Aþý çözüm deðil sadece bir adýmdýr. Erkek arkadaþýnýzda siðil varsa sizde de olma ihtimali var caným Erkek arkadaþýn ahcc kullansýn ve sende siðil varsa senin de kullanmaný tavsiye ederim. Kurtuluþ yolu bu. Bide kendinize 1 sene verin, 1 sene boyunca hpv ile uðraþacaðýnýzý bilirseniz kafanýz rahat olur. Smearlerde %25 yanýlma payý var. Ben de class 2 çýkmýþtým ama yanýlmýþ, biyopsi yapýldýðýnda cin3 çýktým. cin3 kanserden bir önceki evre demektir, bundan sonrasýnda da leep yapýldý ve rahimde kansere sebep olabilecek hücre temizlendi bunlarý da araþtýrýn derim.

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

iþte siðil olayýný ben anlayamadým yani benim fark ettiðim bir siðil yok, 2 doktordan da biri var diðeri yok dedi benim de kafam karýþtý. peki kanser riski taþýyan bu türlerin olmamasý en azýndan biraz rahatlatmamalý mý beni yine ayný risk devam ediyor mu sizce?

Administrator Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Seni rahatlatýr evet, en azýndan kansere evrilmesi ihtimali azalýyor. Ama yine de hpv dert.

Bu Konu için Etiketler