Smear testinde tiplere bakýlmýyor. Kanser hücresi geliþip geliþmediðine bakýlýyor. Ben daha öncesinde tes yaptýrmýþtým. 6 ve 11 pozitifti anüs çevremde.
Smear testinde tiplere bakýlmýyor. Kanser hücresi geliþip geliþmediðine bakýlýyor. Ben daha öncesinde tes yaptýrmýþtým. 6 ve 11 pozitifti anüs çevremde.
Aslýnda kanser ihtimali hakkýnda bilgi vermedi. Benim HPV ile yolculuðum 7-8 senelik. Ama tabii ki bu tamamen benim ihmalimden ötürü. Sürekli tedavimi yarým býraktým. Bu bilgiyi doktoruma verdiðim için anüsümden smear aldý.
Daha öncesinde siðillerinizin olduðu kýsýmdan HPV testi yaptýrabilirsiniz böylece en azýndan negatif olup olmadýðýnýzý görürsünüz.
Anüs hpv genotip testini nerede yaptýrdýnýz acaba? Ben de düþünüyorum yaptýrmayý çünkü benim siðillerim anogenitaldi. 4-5 aydýr siðil çýkarmasam da servikste cin 1 sonucu aldýðým için aðýz ve makat dahil her yere baktýrmak istiyorum çok paranoyaklaþtým farkýndayým ama öbür türlü içim rahat etmeyecek. Sizin gittiðiniz doktora gitsem bana hem smear hem de dna testi yapar mý acaba? Gerçi anal smeare kesin doðru sonuç vermez diyen de çok o yüzden biyopsi vermek daha mý saðlýklý olur bilemiyorum. Genel cerraha gidip ben makattan biyopsi vermek istiyorum desem tamam der mi ki?
Hem anal smeariniz hem de aðýz hpv testiniz negatif geldi deðil mi? En azýndan aðýzdaki hpv þüphenizi ortadan kaldýrmanýzý tavsiye ederim sonuçta negatif gelmiþ. Tabii kaç tipe bakýldýðý da önemli sadece 16,18,6 ve 11 e bakýlýyorsa yeterli olmayacaktýr. Çok tipe bakan aðýz hpv testi de ankarada nerede yapýlýyor bilmiyorumözel bir hastanede bir profesöre randevu aldým. Sürüntü testi talep edeceðim eðer orada yapýlýyorsa kaç tipe bakýldýðýný sonucumu ve yerini vs. burda paylaþýrým.
Evet ikisi de negatif geldi. Doktor 50 kadar tipe baktýklarýný söyledi. Haklýsýnýz içimi rahatlatmam lazým ama iþte beynim buna izin vermiyor.
Ben anüs HPV genotip testini 2018’de Rusya’dayken yaptýrmýþtým. Yanýlmýyorsam 32 tipe bakmýþlardý. Benim gittiðim doktorum bu testleri yapabilir diye düþünüyorum. Ama telefonla arayýp sorabilirsiniz isterseniz en azýndan bilerek gitmiþ olursunuz.