-
Yeni Üye
- Tecrübe Puaný
- 0
10 yýldýr hpvli olabilirim.
Herkese merhabalalar,konuyu yanlýþ yere açtýysam herkesten özür dilerim. Ben bir erkek üyeyim Almanyada yaþýyorum, Eþim 10 yýl önce rahim aðzý kanseri oldu, tedavisini oldu þuan çok iyi durumda. Eþim kanser olduktan sonra benim genilal bölgemde siðil tarzý birþey çýktý ve ben bunu hiç önemsemedim ve tüyleri jiletle aldým sonra bir tane daha met benine benzeyen birþey daha çýktý yine önemsemedim ve böylece neredeyse 10 yýl geçti aradan.Eþim iki gün önce rahminden yine kan geldiðini söyledi hepimiz de bir korku baþladý tekrarladýmý diye ve benimde içime bir korku düþtü çünkü yaklaþýk bir ay önce tüylerimi keserken cildmi kestim ve 3 tane daha siðile benzeyen bir þey çktý. Eþim test yaptýrdý herhangi bir sorun yokmuþ rahminden gelen kan enfeksiyondanmýþ. Ama bende 10 yýldýr cehaletten ihmal edilmiþ bir HPV var sanýrým. Aradan 10 yýl geçtiði için sizce daha kötü sonuçlar çýkarmý? 5 gün sonrasý için doktordan randevu aldým. Çok korkuyorum çünkü iki gün önce hayatýmda HPV diye bir þeyi bilmiyordum. Yardýmlarýnýzý bekliyorum. Þimdiden hepinize çok teþekkür ederim.
-
Yeni Üye
- Tecrübe Puaný
- 0
Cevap: 10 yýllýk HPV lütfen olabilirim.
Konu baþlýðýný yanlýþ açmýþým özür dilerim nasýl düzelteceðimi bulamadým. Baþlýk 10 yýllýk HPV li olabilirim olacaktý.
-
Kýdemli Üye
- Tecrübe Puaný
- 2
Cevap: 10 yýldýr hpvli olabilirim.
Tedavisini oldu dediðiniz ameliyat nedir? Leep ? Konizasyon? Sonradan test yaptýrýp negatif olmuþ muydu? Virüsün pinpon etkisinden bahsedilmemiþ miydi? Anlatýmýnýzdan anladýgým kadarýyla almanyada durum bizdekinden farklý deðilmiþ cehalet anlamýnda
-
Yeni Üye
- Tecrübe Puaný
- 0
Kardeþim eþim 2 ay boyunca kemoterapi gördü. Sonra iki kez 6 ay arayla kontrole gitti herhangi bir sorun olmadýðýný söylediler.Aradan yaklaþýk 10 yýl geçti tekrarlama olmadý. Sizin söylediðiniz terimleri daha önce hiç duymadým. Benim korkum 10 yýl içerisinde ben herhangi bir test falan yaptýrmadým doktorlar da bana herhangi birþey söylemedi. Bu 10 yýl içerisinde bende iki tane siðile benzeyen birþey çýktý önemsemedim geçen ay bir kaç tane daha çýktý sonra bu HPV yi öðrendim ve korktum. Doktorlar bizi hiç bir þekilde uyarmadý bizde normal yaþantýmýza devam ettik.
-
Kýdemli Üye
- Tecrübe Puaný
- 1
Kuzgun burada ilk olarak yapman gereken senin genotipleme testi vermen. Eþiniz zaten sor süreçten geçmiþ ve kontrol altýnda olmuþ. Siz ise bilgi sahibi olmayýp bu virüse bir þekilde bulaþýp taþýmaya devam etmiþ olabilirsiniz. Ve tekrardan eþinize geçirmiþ. Onu korkutmadan bence ilk önce siz bir gidip test verin öneririim. Siðile benzeyen diyorsunuz çünkü zaten biz de siz de teþhis koyamayýz lavabatuar veya doktora iþi býrakýn.. sonraki sürece o zaman geçin ne yapýlacaksa.
-
Yeni Üye
- Tecrübe Puaný
- 0
3 gün sonra randevum inþallah herþey yolunda gider. Maalesef HPV hakkýndaki bilgisizlik bizi bu duruma düþürdü.
-
Yeni Üye
- Tecrübe Puaný
- 0
Tekrar merhablar.Üç hafta önce doktora gittim siðilere baktý HPV olduðumu söyledi üç tane siðilim vardý onlarý temizleyeceðini söyledi bende tamam dedim ama nasýl temizleyeceðini söylemedi beni masaya yatýrdý yaklaþýk o bölgeye yedi sekiz iðne yaptý ve siðilleri kesmiþ yada koparmýþ tam olarak ne yaptý bilmiyorum sonra oraya bez koydu eve gelip baktýðýmda her yerim kandý bir kaç gün sonra kabul baðladý düþtü ama sorun baþka yerlerden daha çok siðil çýkmaya baþladý þuan yaklaþýk 8 tane siðil görüyorum. Sizce bu tedavide bir yanlýþlýk varmý? Çünkü yakma yada dondurma yapmadý resmen siðileri kesti ve daha çok çýkmaya baþladý. Þuan ne yapacaðýmý bilmiyorum. Lütfen yardým edin bu konu hakkýnda çok fazla bir bilgim yok.
-
Kýdemli Üye
- Tecrübe Puaný
- 1
Kuzgun geçmiþ olsun ilk defa kesim ile ilgili bir þey okuyorum. Yani bence ilk olarak doktoru arayýp ne tedavisi uyguladýnýz bana diye sormaný tavsiye ederim. Yani net olarak sende ne yaptýðýný bilmiyorsun varsayýmla konuþmak hata yaptýrýr.
-
Yeni Üye
- Tecrübe Puaný
- 0
Tedavinin ismini bilmiyorum. Ama bildiðim tek þey eve geldiðimde siðillerim yoktu ama siðillerin olduðu yerler kandý. Bana söylediði þey siðilleri aldým demesi. Baþka doktordan randevu aldým. Bu forumda öðrendiklerime göre yakma ve dondurma var bana böyle birþey uygulanmadý. Umarým herþey daha da kötü olmaz.
-
Yeni Üye
- Tecrübe Puaný
- 0
Geçmiþ olsun dileðiniz içinde çok teþekkür ederim.