Bu arada baþýmdan geçen bir þeyi anlatmak istiyorum. Aslýnda buraya yazýp kimsenin keyfini kaçýrmak istemiyordum ama bunu insanlarýn bilmesini istediðime karar verdim. Koter yapýlacaðý gün baþýma binbir türlü aksilik geldi. Neyse en sonunda sabah 10.30 gibi beni operasyon alanýna aldýlar. Orada altýma ameliyat eteði verdiler. Onu giyinirken bir kadýn yanýma geldi "vah yavrum küçücüksün þuna bak" vs gibi cümleler kurdu. Normalde sakin biriyimdir ama o an kadýna çýkýþtým ve þu an hassas bir an yaþadýðýmý benden uzak durmasýný, acýnacak bir halim olmadýðýný söyledim. O da hemen özür dileyip benim yaþlarýmda kýzý olduðunu söyledi.
Neyse diyerek operasyon bekleme alanýna gittim. Benim gibi operasyona girmeyi bekleyen 45-55 yaþ aralýðýnda 5-6 kadýn orada oturuyordu. Orayý altýn gününe çevirmiþlerdi. Birbirlerine hastalýklarýný anlatýp konuþuyorlardý. Ben içeri girince gözler bana çevrildi. Yaþ olarak onlardan gencim, 25 yaþýndayým ama genelde insanlar 20 gösterdiðimi söyler, tüm bunlarýn üstüne bir de operasyonda zorluk olmasýn diye saçlarýmý iki yandan örmüþtüm. Ýyice küçük görünüyordum yani 😅
Bir süre beklediler ama sormak için can attýklarýný biliyordum. En sonunda biri dayanamayýp sordu caným senin neyin var diye. Siðillerimi yaktýrmaya geldim dedim. Bir kadýn atladý "Sen evli misin ki?" diye. Hayýr dedim. Baþka bir kadýn da hemen atladý "Ýlla o yolla bulaþmýyor, havuzdan falan da bulaþýyor" diye. Dedim ki hayýr bana normal yolla bulaþtý. Ayrýca bundan kime ne dedim en sonunda...
Dýþarýdaki bekleme salonunda arkadaþým bekliyordu. Ýçeri girdiðimde hasta yakýnlarýndan bazýlarýnýn arkamdan "içeri küçük bir kýz girdi" diye konuþtuðunu bana söyledi. Ýnsanlar gerçekten çok yorucular...
Operasyondan çýktýktan sonra anesteziden uyandýrýldým ve yaklaþýk 10 dakika boyunca sinir krizi geçirip aðladým. O kadar çok aðlamýþým ki doktoru çaðýrmýþlar

Burada altýný çizmek istediðim þey þu; kesinlikle acýsýz ve hiçbir zorluk yaþatmayan bir operasyon yaþamýþken beni aðlatan þey insanlarýn bana yaklaþýmý oldu. Kendimi iðrenç hissetmeme sebep oldular. Karþýlaþtýðým bu muamele yalnýzca hastalardan deðil, kimi zaman doktorlardan da geliyor. HPV aslýnda yorucu deðil, toplum baskýsý yorucu. Eminim ki toplum baskýsý olmasa hiçbirimiz bu kadar yýpranmazdýk. Bunu sizinle de paylaþmak istedim... 💔