hepsisosyal
Blog Sitemiz : hpvliyiz.wordpress.com
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 27 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Cevap: Ne Yazýk ki HPV ile Tanýþtým

Alýntý trying Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Selamlar,

Ben 25 yaþýndayým. Bundan yaklaþýk 1 buçuk ay önce vajinal bölgemde pütürtüler fark ettim. Bu pütürtülerin yaný sýra zamanla siðil de çýkmaya baþladý. Hemen özel bir hastaneye gittim. Doktor muayene ettiðinde siðilleri görünce HPV olduðumu söyledi. Smear yaptýrdým. Smear'im temiz çýktý. Ancak yakma iþlemini ailemle yaþadýðým için korktum ve yaptýramadým.

Bu olayýn üzerinden yaklaþýk 20 gün geçtikten sonra birkaç gün önce þehir deðiþtirdim ve arkadaþýmla birlikte devlet hastanesinde kadýn doðuma gittik. Kadýn doðum siðillerin anüse yaklaþtýðýný söyleyerek genel cerrahiye yönlendirdi. O an gerçekten hayatým bitmiþ gibi hissettim. Ayný gün genel cerrahiye gittim ve görünen siðillerin yakýlabileceðini söyledi. Ayrýca çok büyük bir HPV, HIV ve AIDS salgýný olduðunu, benim yaþlarýmda birçok genç kadýnýn geldiðini üzülerek söyledi.

Bir yandan baðýþýklýk sistemi hastalýðým olduðu için çok korktum. Ayný zamanda ailemden gizli bir þekilde bu süreci yaþamaya çalýþmak beni gerçekten çok yordu. Çünkü benim ailemin kesinlikle kabul edebileceði bir durum deðil bu.

Dün özel hastanede HPV Smear'imi de verdim. Devlet hastanesindeki doktor þu an pek de gerekli olmadýðýný, yaþýmýn genç olduðu için kendi kendine yenebileceðini söylemiþti ama bu belirsizlikle yaþamak yerine testi vermeyi tercih ettim. Çünkü gerçek anlamda uzun yýllardýr yaþamadýðým kadar büyük bir anksiyete krizinin içine düþtüm.

Dün gittiðim özel hastanedeki doktor kontrollerinin ardýndan HPV Smear'imin %80 temiz çýkacaðýný düþündüðünü söyledi. Zaten yüksek riskli çýkarsa da herhangi bir þey yapýlmayacaðýný, sadece düzenli test yaparak negatife döndü mü diye bekleyeceðimizi söyledi. Ve istersem yarýn hemen yakma iþlemini de yaptýrabileceðimi söyledi. Bu arada 4k fiyat verdiler bana. Belki faydasý olur size diye eklemek istedim.

Açýkçasý bu durumda benim için paranýn hiçbir önemi yok. Çünkü her þeyden önemlisinin kendi saðlýðým olduðunu düþünüyorum. Özel hastanedeki randevumun ardýndan devlet hastanesindeki doktorumun yanýna geçtim. O da sakinleþmemi, korkulacak bir durumun olmadýðýný söyledi. Anesteziyle görüþtük ve genel anestezi olmayacaðýný, sadece bayýltýlacaðýmý söylediler. Onlar da bana 1 hafta sonra yakma iþlemi için gelmemi söylediler.

Tedavi süreci hakkýnda detaylý bilgi almak inanýn beni çok rahatlattý. Çünkü günlerdir saçlarým beyazlamýþ gibi hissediyordum. Ne yemek yiyebildim, ne uyuyabildim, uyuduðumda da düþüncelerim yüzünden uyandým. Hayatým tam anlamýyla durdu. Arkadaþ çevremde HPV ile mücadele eden tanýdýklarý olan kiþler benimle konuþarak beni rahatlattýlar. Çoðunda yüksek riskli HPV olduðunu ama zamanla yendiklerini öðrendim. AHCC'yi de bu kiþilerden biri önerdi bana. Onu da alýp baþlayacaðým bir an önce.

Bu süreci ailesinden gizli bir þekilde yürütmeye çalýþan arkadaþlar beni anlayacaktýr. Gerçekten çok yýpratýcý oldu. Örneðin devlet hastanesindeki operasyonum için telefonuma SMS geldi. Ben saatlerce "Acaba bu SMS babama da gitmiþ midir?" diye düþüncelere daldým. Anlayacaðýnýz büyük bir overthinking döngüsüne girdim. Gittiðim her iki doktor da bana sakin olmamý söylese de artýk operasyonun gerginliðinden çok ailem öðrenir mi gerginliðine döndü benimkisi. Bir de burayý keþfettim ve saatlerdir okuduðuma göre bazýlarýnýn siðilleri tekrarlamýþ. Bu da beni korkuttu açýkçasý. Her hasta biriciktir ama nihayetinde okudukça insan korkmuyor deðil.

Bu arada yaptýðým ilk þeylerden biri e-Nabýz'ýmdaki ayarlarda hasta yakýný kýsmýna arkadaþýmýn telefon numarasýný eklemek ve sadece muayene olduðum doktorun verilerimi görebilmesi seçeneðini iþaretlemek oldu. Ailemdeki herhangi bir kiþiye gittiði doktor veya saðlýk kuruluþu bu konuda bilgi verir mi? Bunun stresi yüzünden midemde yara açýlmýþ gibi hissediyorum.

HPV psikolojimi gerçekten alt üst etti. Yazdýklarýmdan da anlayabileceðiniz üzere overthinking'e çok müsat bir yapým var. Ailesinden gizli bir þekilde bu süreci tamamlayanlar yazabilirse belki ben de biraz daha iyi hissederim. Bir hafta sonra operasyonum var, onun hakkýnda da burayý güncelleyeceðim. Umarým her þey hepimiz için çok güzel olur. Tek dileðim bu.

Trying kuþum merhaba,
    Biraz geç görmüþüm gibi oldu ama yine de yazmak istedim. Benim hikayem bu sitedekilerden biraz daha farklý ama yine de her duyguyu en yoðun yaþayanlardan biri olduðumu tahmin ettiðim için bu iþin psikolojik kýsmýnda isteyen herkese her türlü desteði vermeye hazýrým.
    Ýlk þoku atlatmak çok uzun sürüyor, o yüzden bir süre tuhaf ve kötü hissetmen inanýlmaz normal ve olaðan. Ama HPV hakkýnda þunu söyleyeyim; gittiðim her doktor, buradakiler, youtubeda izlediðim her kadýn doðum doktoru hepsi ama hepsi bu hastalýktan korunmanýn %100 bir yolu olmadýðýný söylüyor. Yani herkesin o kadar baþýna gelebilecek bir þey ki. Hadi benim kendi b*k yemelerim yüzünden, çok eþlilikten oldu diyelim. Daha yeni hayatý boyunca ilk kez iliþkiye girmiþ (sevgilisiyle) bir kýz arkadaþýma da bulaþtý. Evli çiftlerde de oluyor. Bu olabilitesi olan, %100 engellememizin mümkün olmadýðý, yaygýn ve en önemlisi tedavi edilebilir bir hastalýk. O yüzden önce sakinleþ ve geçeceðine emin ol. Çünkü sana yemin ederim geçecek.
    Bence bu hastalýktaki en büyük sorunlardan biri aileye söyleyememek. Çünkü ilk kez duyduðun bir hastalýk söz konusu, belki çevrende bilen ve yaþayan yok, ve her þeyi tek baþýna halletmek zorundasýn. Aileme ben de söyleyemezdim ve söylemedim de. Bu durumu tek baþýma üstlenmem gerekiyordu. Yakýn arkadaþým bana da çok destek oldu ama gün sonunda en bilgili bendim. Bazen acaba ailem bilse daha mý rahat hissederdim, daha mý güvende hissederdim diye çok düþündüm ve çok aðladým. Ailemin yanýnda kaç kez krizler geçirdim, anlatamadým. Bu iþin en zor kýsýmlardan biri bence bu. Ama kendimi þöyle rahatlattým; yetiþkin bireyleriz artýk ve ailemiz her þeyimizi bilmek zorunda deðil. Ve bu zaten %98 atlatýlan bir hastalýk. Tek baþýna halledebilirsin, ki hallettim de. Sen de halledeceksin.
    Öðrenme þanslarý da gerçekten zor. Ben de bundan çok ama çok korktum. Her gittiðim özel klinikte e-devlete girmiyorsunuz deðil mi diye 100 kere teyit ettim. Sistemde gözükürse gizledim. 1 sene oldu neredeyse annemle beraber birkaç kez doktorlara da gittim. Hatta aþý için annemle beraber jinekologa gittik. Hiçbir þekilde oradaki doktor da hiçbir þey görmedi sistemden (ki zaten özele gitmiþtim o ayrý ama). Yani biri gidip ailene söylemedikçe öðrenmezler. E-nabýz ve e-devlet vs þifrelerini deðiþtir ve sende kalsýn. Baþka türlü imkansýz. Ýçin çok rahat olsun.
    Ben koteri de lazeri de deneyimledim. Ýki bölgedeydi benimkiler, birine koter birine lazer yapýldý. Ýkisinden de memnunum, bir daha çýkmadý bende hiç. Acý konusunda asla acý hissetmedim. Hatta beni bayýltmadýlar bile koterde. Kasýðýma bir lokal anestezi iðnesi yaptýlar o kadar. Ki zaten o an ben "bir an önce kurtulayým alsýnlar þu siðili" kafasýnda olduðum için acýsý umurumda da olmamýþ olabilir. Kurtulacaðýný düþün ve rahatla. Belki çoktan olmuþsundur gerçi de.
    Bundan 1 sene sonra bu günleri arkadaþlarýnla gülerek hatýrlayacaksýn. Bunun hakkýnda þaka yapabiliyor da olacaksýn. Emin ol buna yani. Gencizzz daha )
    Baðýþýklýk konusunu hastalýðýn için doktoruna danýþmaný öneririm. Onun dýþýnda doktora gidip kan deðerlerine baktýrýp düþük olan deðerlerine takviye alabilirsin sadece. Baðýþýklýðýn için nokta atýþý olur sanki.
    Arya zaten söylüyor sen de biliyorsundur, cinsellikten uzak duruyoruz, jilet kullanmýyoruz, kendimize iyi bakýyoruz. Bu kadarrr. AHCC bence çok etkili ama ahcc kullanmadan, bu siteden haberi bile olmadan atlatan birsürü insan var. Normal baðýþýklýk güçlendiricilerle de atlatýlýr yani bana kalýrsa.
    Cinsellikten ben de 1 senedir uzaðým, negatif olmama raðmen hala erkeklerden korkuyorum ) Ama o da geçecek eminim.
    Ne zaman konuþmak istersen bana özelden ulaþabilirsin.
    Baþkalarý da bana ulaþabilir.
    Psikolojik anlamda herkesi rahatlatmaya hazýrým, sabaha kadar konuþabiliriz )

Sevgiler <3

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Baþkalarýna laf yetiþtirmekten kendi baþlýðýmý tamamen unutmuþum. :P

"Yakýn arkadaþým bana da çok destek oldu ama gün sonunda en bilgili bendim." bu cümlen bana o kadar gerçek geldi ki. Son birkaç gündür bunun üzerine düþünüyorum gerçekten. Herkes yanýmda gibi ama aslýnda kafamý yastýða koyduðumda tek baþýma olduðumu çok iyi biliyorum.

e-Nabýz'da sistemimi SMS dýþýnda hiçbir hekimin göremeyeceði þekilde kapattým. Çok boþ bir korku yaþatmýþým kendime diyorum. Günlerce tek düþündüðüm buydu. Ýnsan gerçekten kendini yiyip bitiriyor. Siðillerimi koterle yaktýrdým ama bugün ortalama 6.cý günüm ve hala siðillerimin bir kýsmý duruyor. Düþenleri gördüm evet ama kalanlar da kaldý benimle henüz gitmediler... En çok da anüse yakýn olanlar sýkýntý yaratýyor bana çünkü tuvaletimi yaparken ve yaptýktan sonra hafif bir acý oluyor.

Ýstediðim tek þey dediðin gibi bundan bir sene sonra bu süreci gülerek anlatmak. Þimdi bile savunma mekanizmasý olarak bu duruma gülmeyi tercih ediyorum. Çok daha iyi geliyor. Ama bazen kafama saçma þeyler takýlmýyor deðil. Mesela þu anda bir anda yurtta kalmam gerekirse HPV nedeniyle yurda alýnmaz mýyým bunu bile düþünüyorum. Ki þu an yurtta kalma durumum yok bile 😅

Benim baðýþýklýk sistemi rahatsýzlýðým olduðu için her 3 ayda bir kan testleri yapýlýyor. Tüm kanlarým çok iyi þükür ki. Sigarayý da HPV olduðumu öðrendiðim gün býraktým. 2 haftadýr içmiyorum... Caným nasýl çekiyor bir bilsen :')

Cinsellikten zaten uzaðým, aklýmýn ucundan bile geçmiyor bu süreçte. 🥲 Tek sorunum þu an tüylerimi alamamak. Ki artýk tüy deðil kýl desem daha doðru olacak ahaha. Gerçekten çok tatlý bir insansýn. Bu aþýrý tatlý mesajýn için teþekkür ederim. Ben de her zaman yanýndayým... Atlatacaðýz hep beraber <3

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Bu arada baþýmdan geçen bir þeyi anlatmak istiyorum. Aslýnda buraya yazýp kimsenin keyfini kaçýrmak istemiyordum ama bunu insanlarýn bilmesini istediðime karar verdim. Koter yapýlacaðý gün baþýma binbir türlü aksilik geldi. Neyse en sonunda sabah 10.30 gibi beni operasyon alanýna aldýlar. Orada altýma ameliyat eteði verdiler. Onu giyinirken bir kadýn yanýma geldi "vah yavrum küçücüksün þuna bak" vs gibi cümleler kurdu. Normalde sakin biriyimdir ama o an kadýna çýkýþtým ve þu an hassas bir an yaþadýðýmý benden uzak durmasýný, acýnacak bir halim olmadýðýný söyledim. O da hemen özür dileyip benim yaþlarýmda kýzý olduðunu söyledi.

Neyse diyerek operasyon bekleme alanýna gittim. Benim gibi operasyona girmeyi bekleyen 45-55 yaþ aralýðýnda 5-6 kadýn orada oturuyordu. Orayý altýn gününe çevirmiþlerdi. Birbirlerine hastalýklarýný anlatýp konuþuyorlardý. Ben içeri girince gözler bana çevrildi. Yaþ olarak onlardan gencim, 25 yaþýndayým ama genelde insanlar 20 gösterdiðimi söyler, tüm bunlarýn üstüne bir de operasyonda zorluk olmasýn diye saçlarýmý iki yandan örmüþtüm. Ýyice küçük görünüyordum yani 😅

Bir süre beklediler ama sormak için can attýklarýný biliyordum. En sonunda biri dayanamayýp sordu caným senin neyin var diye. Siðillerimi yaktýrmaya geldim dedim. Bir kadýn atladý "Sen evli misin ki?" diye. Hayýr dedim. Baþka bir kadýn da hemen atladý "Ýlla o yolla bulaþmýyor, havuzdan falan da bulaþýyor" diye. Dedim ki hayýr bana normal yolla bulaþtý. Ayrýca bundan kime ne dedim en sonunda...

Dýþarýdaki bekleme salonunda arkadaþým bekliyordu. Ýçeri girdiðimde hasta yakýnlarýndan bazýlarýnýn arkamdan "içeri küçük bir kýz girdi" diye konuþtuðunu bana söyledi. Ýnsanlar gerçekten çok yorucular...

Operasyondan çýktýktan sonra anesteziden uyandýrýldým ve yaklaþýk 10 dakika boyunca sinir krizi geçirip aðladým. O kadar çok aðlamýþým ki doktoru çaðýrmýþlar Burada altýný çizmek istediðim þey þu; kesinlikle acýsýz ve hiçbir zorluk yaþatmayan bir operasyon yaþamýþken beni aðlatan þey insanlarýn bana yaklaþýmý oldu. Kendimi iðrenç hissetmeme sebep oldular. Karþýlaþtýðým bu muamele yalnýzca hastalardan deðil, kimi zaman doktorlardan da geliyor. HPV aslýnda yorucu deðil, toplum baskýsý yorucu. Eminim ki toplum baskýsý olmasa hiçbirimiz bu kadar yýpranmazdýk. Bunu sizinle de paylaþmak istedim... 💔

Administrator Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Bu arada baþýmdan geçen bir þeyi anlatmak istiyorum. Aslýnda buraya yazýp kimsenin keyfini kaçýrmak istemiyordum ama bunu insanlarýn bilmesini istediðime karar verdim. Koter yapýlacaðý gün baþýma binbir türlü aksilik geldi. Neyse en sonunda sabah 10.30 gibi beni operasyon alanýna aldýlar. Orada altýma ameliyat eteði verdiler. Onu giyinirken bir kadýn yanýma geldi "vah yavrum küçücüksün þuna bak" vs gibi cümleler kurdu. Normalde sakin biriyimdir ama o an kadýna çýkýþtým ve þu an hassas bir an yaþadýðýmý benden uzak durmasýný, acýnacak bir halim olmadýðýný söyledim. O da hemen özür dileyip benim yaþlarýmda kýzý olduðunu söyledi.

Neyse diyerek operasyon bekleme alanýna gittim. Benim gibi operasyona girmeyi bekleyen 45-55 yaþ aralýðýnda 5-6 kadýn orada oturuyordu. Orayý altýn gününe çevirmiþlerdi. Birbirlerine hastalýklarýný anlatýp konuþuyorlardý. Ben içeri girince gözler bana çevrildi. Yaþ olarak onlardan gencim, 25 yaþýndayým ama genelde insanlar 20 gösterdiðimi söyler, tüm bunlarýn üstüne bir de operasyonda zorluk olmasýn diye saçlarýmý iki yandan örmüþtüm. Ýyice küçük görünüyordum yani 😅

Bir süre beklediler ama sormak için can attýklarýný biliyordum. En sonunda biri dayanamayýp sordu caným senin neyin var diye. Siðillerimi yaktýrmaya geldim dedim. Bir kadýn atladý "Sen evli misin ki?" diye. Hayýr dedim. Baþka bir kadýn da hemen atladý "Ýlla o yolla bulaþmýyor, havuzdan falan da bulaþýyor" diye. Dedim ki hayýr bana normal yolla bulaþtý. Ayrýca bundan kime ne dedim en sonunda...

Dýþarýdaki bekleme salonunda arkadaþým bekliyordu. Ýçeri girdiðimde hasta yakýnlarýndan bazýlarýnýn arkamdan "içeri küçük bir kýz girdi" diye konuþtuðunu bana söyledi. Ýnsanlar gerçekten çok yorucular...

Operasyondan çýktýktan sonra anesteziden uyandýrýldým ve yaklaþýk 10 dakika boyunca sinir krizi geçirip aðladým. O kadar çok aðlamýþým ki doktoru çaðýrmýþlar Burada altýný çizmek istediðim þey þu; kesinlikle acýsýz ve hiçbir zorluk yaþatmayan bir operasyon yaþamýþken beni aðlatan þey insanlarýn bana yaklaþýmý oldu. Kendimi iðrenç hissetmeme sebep oldular. Karþýlaþtýðým bu muamele yalnýzca hastalardan deðil, kimi zaman doktorlardan da geliyor. HPV aslýnda yorucu deðil, toplum baskýsý yorucu. Eminim ki toplum baskýsý olmasa hiçbirimiz bu kadar yýpranmazdýk. Bunu sizinle de paylaþmak istedim... 💔
    Ay þaka gibi ya.. Cnm sen evli misin ki falan diye sormasý.. Özellikle küçük düþürüp utandýrmaya çalýþmak resmen.

Dönüp böylelerine ''cnm galiba kocan seni aldatmýþ, çünkü bu virüsü eðer evliysen durup dururken alman mümkün deðil -önceden beri yoksa-'' demek istiyorum

"Ýlla o yolla bulaþmýyor, havuzdan falan da bulaþýyor" diye de kendilerini avutuyorlar. Koptum ''hayýr bana normal yolla bulaþtý'' demene, helal kýz

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Her cümlelerinde beni küçük düþürmeye çalýþmak yatýyordu gerçekten. O an umrumda deðil sanmýþtým ama meðer çok umrumdaymýþ, anestezinin etkisinden sonra katarsis yaþayýnca anladým. :')

Gerçekten öyle bu arada onlardan da kimisi koter iþlemi için gelmiþti. Benim yerime utanacaklarýna kendi evliliklerine baksalar çok daha iyi olur gibi 😅

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Baþkalarýna laf yetiþtirmekten kendi baþlýðýmý tamamen unutmuþum. :P

"Yakýn arkadaþým bana da çok destek oldu ama gün sonunda en bilgili bendim." bu cümlen bana o kadar gerçek geldi ki. Son birkaç gündür bunun üzerine düþünüyorum gerçekten. Herkes yanýmda gibi ama aslýnda kafamý yastýða koyduðumda tek baþýma olduðumu çok iyi biliyorum.

e-Nabýz'da sistemimi SMS dýþýnda hiçbir hekimin göremeyeceði þekilde kapattým. Çok boþ bir korku yaþatmýþým kendime diyorum. Günlerce tek düþündüðüm buydu. Ýnsan gerçekten kendini yiyip bitiriyor. Siðillerimi koterle yaktýrdým ama bugün ortalama 6.cý günüm ve hala siðillerimin bir kýsmý duruyor. Düþenleri gördüm evet ama kalanlar da kaldý benimle henüz gitmediler... En çok da anüse yakýn olanlar sýkýntý yaratýyor bana çünkü tuvaletimi yaparken ve yaptýktan sonra hafif bir acý oluyor.

Ýstediðim tek þey dediðin gibi bundan bir sene sonra bu süreci gülerek anlatmak. Þimdi bile savunma mekanizmasý olarak bu duruma gülmeyi tercih ediyorum. Çok daha iyi geliyor. Ama bazen kafama saçma þeyler takýlmýyor deðil. Mesela þu anda bir anda yurtta kalmam gerekirse HPV nedeniyle yurda alýnmaz mýyým bunu bile düþünüyorum. Ki þu an yurtta kalma durumum yok bile 😅

Benim baðýþýklýk sistemi rahatsýzlýðým olduðu için her 3 ayda bir kan testleri yapýlýyor. Tüm kanlarým çok iyi þükür ki. Sigarayý da HPV olduðumu öðrendiðim gün býraktým. 2 haftadýr içmiyorum... Caným nasýl çekiyor bir bilsen :')

Cinsellikten zaten uzaðým, aklýmýn ucundan bile geçmiyor bu süreçte. 🥲 Tek sorunum þu an tüylerimi alamamak. Ki artýk tüy deðil kýl desem daha doðru olacak ahaha. Gerçekten çok tatlý bir insansýn. Bu aþýrý tatlý mesajýn için teþekkür ederim. Ben de her zaman yanýndayým... Atlatacaðýz hep beraber <3
    Kafaný yastýða koyduðunda tek baþýna hissetme psikolojisini çok ama çok iyi biliyorum. Ama þöyle düþün o kadar ciddi ve büyük hastalýklar var ki, allah korusun onlardan biri asla deðil bu. Cilt hastalýðý olarak bak buna, gerçekten herkes eninde sonunda atlatýyor o yüzden karalar baðlamak ve moral bozmak bize hiçbir þey katmýyor. Sana dediðime bakma 6 aydýr negatif olmama raðmen hala ben de ayný þeyleri hissediyorum ama gerçekler bunlar Dediðim gibi yalnýz ve korkmuþ hissedersen bana özel mesajdan her zaman ulaþabilirsin.
    Geçmeyen siðillere de canýn hiç sýkýlmasýn. Geçmedi mi? Bir daha yakarlar. En etkili yöntemin koter ve lazer olduðunu düþünüyorum ben, burada okuduklarým da biraz o hissiyatý verdi bana. Neyle yaktýlar seninkileri bilmiyorum söylemiþ miydin ama geçmediðini düþünüyorsan farklý bir teknik sorabilirsin doktoruna. Zaten siðiller hayatýnýn sonuna kadar sürekli çýkmýyor, baþlarda sürekli çýkma eðilimindeymiþ, sonradan yavaþ yavaþ azalýyor zamanla. Arya öyle söyler hep. O yüzden kalsa bile, yenisi çýksa bile, sen onlarý yaktýrdýkça yavaþ yavaþ bitecek ve bir daha hiç çýkmayacak.
    Yurt olayýnýn zaten alakasýz olduðunun farkýndasýn Ama ben de o kadar absürd þeyler düþündüm ki bu süreçte seni çok iyi anlýyorum. Bir arkadaþýmda 21 yaþýndayken çýkmýþtý hpv (ilk ondan duymuþtum, tip6ydý onunki). Doktoru ona "bu hastalýk sende sadece kozmetik dert yaratýr. Baþka türlü asla etkilemez" demiþti. Onu hatýrlýyorum hala. Kozmetik bir dert gibi düþün, çýktýkça yakarýz siðilleri hiç dert deðil.
    Sigarayý da býrakmýþsýn, kan deðerlerin de süper. Hiçbir þeyciðin yok. Birkaç ay daha sabret, yavaþ yavaþ siðillerin geçecek zaten.
    Tüy problemini de makasla kýsaltmaya çalýþ elinden geldiðince. Ona maalesef yapacak bir þeyimiz yok

Seni doktorda resmen taciz eden insanlar da gerçekten komedi. Hiç umursama bile. Burada hepimiz genciz ve hepimiz ayný þeyi yaþadýk. Onlar dünyadan bi haber

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Yaklaþýk bir hafta önce bende smear im temiz çýkmasýna raðmen hpv pozitif olduðumu öðrendim. Tiplemesi ise 56 ve 66. Dünyam baþýma yýkýldý. Günlerdir ne yemek yiyebiliyorum ne de bir þeyler içebiliyorum.Ailem bilmiyor bu konuyu. Bu süreci nasýl geçirebilirim. AHCC aldým günde 6 tane içiyorum. Yeþil çay içiyorum. Koterle siðilleri yaktýrdým.Kaç ayda negatife dönülüyor aþaðý yukarý. Aþýrý korkuyorum. Bana yol gösterelirseniz çok sevinirim

Bu Konu için Etiketler