hepsisosyal
Blog Sitemiz : hpvliyiz.wordpress.com
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Test sonucu farklýlýklarý

Arkadaþlar benim ilk yaptýrdýðým hpv testinde sadece tip 53 pozitif çýkmýþtý. (Mayýs 2022) Aradan 15 gün geçtikten sonra baþka hastanede yaptýrdým hpv rastlanmadý yazýyordu. 3 ay sonra (Aðustos 2022) geliþimde yaptýrdým tip 53e ek olarak tip 16 da pozitif geldi ve ahcc tedavisine baþladým. Sonra merakýma yenik düþüp ilk yaptýrdýðým hastaneye tekrar yaptýrdým yani 6 ay sonra bu kez yine tip 53 pozitif geldi ama viral yük 3e düþmüþ. Testler arasý bu kadar farklýlýk olmasý normal mi? Yani 6 aylýk zaman diliminde 3 farklý yerde hpv testi yaptýrdým birbirinden farklý sonuçlar oldu anlayacaðýnýz. Ama þundan emin oldum, tip 53 taþýyýcý olduðum kesin.. Tip 16 sadece geliþim labta çýktý. Yorumlarýnýzý merak ediyorum..

Kýdemli Üye
    Tecrübe Puaný
    2

Cevap: Test sonucu farklýlýklarý

Ýlk olarak bu alanda iyi doktorlar hpv testini çok yakýn tarihlerle yaptýrmayýn diyorlar bunu ekleyeyim.Bunun dýþýnda;

1)Tip16 o sýrada yeni geliþimini bitirdiði için testte gözükmüþ olabilir.
    2)Baþka bir birlikteliðiniz olduysa 53 varken 16da kapmýþ olabilirsiniz.
    3)Bu en olasý olan durumdur ki hpv tipleri bazen çapraz reaksiyonlar gösteriyorlar.Sizde olan bir hpv türünü olmayan bir hpv tipiyle beraber gösterttirebiliyorlar sonuçlarda.

Önemli olan þey rahim aðzýnýzda veya baþka bir yerinizde kanser öncüsü lezyon olmamasý, zaten zaman içerisinde negatif olacaksýnýz.Bu yüzden düzenli olarak smear verip,gerekirse daha ayrýntýlý muayene olup süreci zamana býrakmak doktorla tedavi ile.

Kýdemli Üye
    Tecrübe Puaný
    2

Bu arada buna ek olarak, hpv rastlanamadý sonucu aldýðýnýz testle alakalý olarak yazýyorum bunu. Tip 53 yüksek riskli olmadýðý için test yaptýrdýðýnýz yer sadece yüksek riskli tiplere bakýyorsa bundan dolayý bulamamýþ olabilir 53’ü.

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Geliþimden 3 ay önce ve 3 ay sonra yaptýrdýðým hastanede tip16 çýkmadý; ayrýca yine baþka hastanede hiç rastlanmadý diyince acaba geliþimdeki yanlýþ sonuç mu diye düþündüm. Son yaptýrdýðým testte tip16 çýkmamasý ve 53'ün viral yükünün azalmasý beni bir nebze mutlu etti açýkçasý.
    Bu arada smear ve kolposkopi temiz çýktý çok þükür. Ama tehlikeli tip olduðu için 6 ay sonra tekrar smear alalým demiþti doktor.

Administrator Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Aslýnda hastane dýþýndaki 2 yerde doðru sonuç çýkarmýþ. Tip 16'nýn da viral yükü düþük müydü ilk yer görememiþ?

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Temmuz sonunda Geliþime yaptýrdým, tip 16 için 3.2 log kopya yazýyordu. Tip 53 ise 3.3 log kopya.
    Geçen hafta hastaneye yaptýrdýðýmda ise sadece tip 53 görünüyordu. (3.5 yazýyordu)
    Açýkçasý viral yüklerle alakalý pek bilgi sahibi deðilim.

Tecrübe Puaný
    10

Aslýnda viral yükleri de çok farklý deðilmiþ. Ben viral yük deðerinden çok anlamýyorum bizim hpv olduðumuz zamanlarda böyle bir þey yoktu, sonradan çýkan güzel bir veri.
    @Detaycý adlý üyemiz daha hakim bu konuya, viral yük olayýný o biliyor.

D vitamininize baktýrýn bu arada ihmal etmeyin, hpv'yi yenme konusunda d vitamininizin degerlerinin iyi olmasý gerekiyor.

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Arya merhaba. Seninle konuþmamýzýn üzerine geliþime d vitamini baktýrmak içn gittim. Gitmiþken hpv de baktýrdým. Bugün sonuç çýktý. Tip 53 yine pozitif yanýna tip 6 eklenmiþ. 1 hafta önce baþka yere yaptýrdýðýmda ise tip 53 vardý sadece. 3.5 ay önce yine geliþime yaptýrdýðýmda ise tip 53 ve tip 16 vardý.
    Sonuçlar bu kadar farklýlýk gösterebiliyor mu? Gerçekten çok þaþkýným...

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Ya da çok iyimser düþünerek; tip16yý 3.5 ayda mý yendim ikisini de geliþimde yaptýrdýðým için böyle düþündüm..

Tecrübe Puaný
    10

Alýntý 34dd88 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ya da çok iyimser düþünerek; tip16yý 3.5 ayda mý yendim ikisini de geliþimde yaptýrdýðým için böyle düþündüm..
    Buna inanmam güç

Bu Konu için Etiketler