-
Yeni Üye
- Tecrübe Puaný
- 0
görüþlerinize ihtiyacým var
Herkese selam,
Bir ay önce genitalde yað bezesi sandýðým þeyler için doktora gittiðimde bunlar siðil hpvsin test yaptýrmalýsýn diyerek keteme yönlendirdiler.
Eve gelip detaylý kontrol yaptým, anal bölgemde de siðil vardý, kadýn doðumcu genel cerrahiye o da cildiyeye yönlendirdi. Ben de bu arada forumdan da araþtýrarak genel kan testlerimi yaptýrdým, vitamin mineral metaller. eksik olan b12 ve demir için takviye alýyorum. sigarayý bir haftadýr içmiyorum kefir ve yeþil çaya baþladým. spor da yapýyodum devam ediyorum. alva supptan ahcc de sipariþ ettim.
genitaldekiler için koterizasyon yaptýrdým, anal bölgedekiler için de cildiye doktoru kriyoterapiye yönlenirdi ama hiç bakmadan. koterizasyona göre daha konforlu bir yöntem ama benimkiler nispeten ilerlemiþ olduðu için azalma emaresi göremedim. istanbulda anal kondilom için önerebileceðiniz doktor var mýdýr? devlet hastanesi ilk tercihim.
bugün ketemde yaptýrdýðým hpv dna testi sonucu çýktý, ve negatif. aile hekimime nasýl negatif ama bende siðil var dediðimde o zaman sizdeki tehlikeli tiplerden deðildir diye akýl yürütmeli bir cevap verince kafam karýþtý. sonuçta herhangi bir tip yazmýyor. görseli ekliyorum.
þu durumda ne yapmalýyým? ketemde olan test tipleme testi deðildi sanýrým, baþka bir yerde daha kapsamlý tiplendirme yapmalý mýyým? yoksa bu negatifi kabul edip ahcc, yaktýrma, yeþilçay ve kefirle devam edip birkaç ay sonra mý test yaptýrmalýyým?
-
Yeni Üye
- Tecrübe Puaný
- 0
Cevap: görüþlerinize ihtiyacým var
tekrar merhaba herkese,
forumu biraz daha okudum, tiplendirme testi yapmak önemliymiþ. bende anal kondilom olduðu için genital hpv testinin yanýnda sizce anal hpv testi de vermeli miyim?
-
Administrator
- Tecrübe Puaný
- 10
Eðer sigil varsa sonuc negatif cýksa da inanma. Siðil zaten hpv'nin getirdiði bir þey, hpv nasýl negatif çýkar... Eðer bütçeniz var ise özel bir laboratuvarda (geliþim týp bal, ahenk lab, mavi lab) hpv tiplendirme testi yapmanýzý öneririm.
-
Özel Üye
- Tecrübe Puaný
- 2
Ketem'de hiç test yaptýrmadým ama tahminim yüksek riskli hpv tiplerinin en yaygýn olanlarýna bakýyorlardýr diye düþünüyorum. Muhtemelen testin ölçmediði bir hpv tipine sahipsiniz. Arya'nýn da dediði gibi siðil varsa hpv vardýr. Maddi olarak uygun bir anýnýzda özel bir labda daha kapsamlý bir test yaptýrarak öðrenebilirsiniz.