Arya Nickli Üyeden Alýntý
Her ay hpv vücuttan atýlýyor mu atýlmýyor mu diye konuþmaktan ben gerçekten sýkýldým.
Bunu düþünen kardeþlerim. Cevap basit. 2 seçeneðin var.
1. Hpv'nin vucuttan atýlmadýðýný düþün ve hayatýnda hpv yokmuþ gibi yaþa devam et, canýn isterse sigilleri tedavi ettir, isterse ettirme, iliþkiye gir ya da girme. Farketmez. Sonuç olarak bu kafaya göre ''hpv ömür boyu sende kalacak'' artýk ugrasmaya degmez ömür boyu hpvlisin, bütün partnerlerine de bulaþtýracaksýn. Okay midir? Buna okaysek konu kapanýr.
Seçenek 2:
Atýlacaðýna inanýrsýn, bunun için bir þeyler yaparsýn ugrasýrsýn negatif olursun olduktan sonra süreci kendin izlersin... Ve benim gibi belki negatif olduktan sonra 3 yýl geçse de, forumdaki negatif olan arkadaþlarýn üzerinden 1-2 yýl geçse de yeniden nüks etmediðini anlarsýn. Týbbýn geliþtiðine inanmýþ olursun. 10 sene önce yazýlan yazýlarý, 10 sene önce yapýlan araþtýrmalarýn geliþmiþ olabileceðini düþünürsün. En azýndan geleceðe dair bir umudun olur.
Yok kardeþim ben atýlmadýgýný dusunuyorum diyorsanýz da hay hay güzel arkadaþlar sorun yok benim için.
Ama ben ve benim gibi negatif olan kiþiler kanlý canlý örneðiz ve ben 3 yýldýr herhangi bir nüks yaþamadým.
Fakat bu konuda ikna edilmeye zorlanmaktan epey sýkýldým. Yani hpv vücuttan atýlýyor mu aatýlmýyor mu sorusu zaten doktorlar arasýnda da hala tartýsmalý bir konu ama singapur kongresinde atýldýðýna dair þeyler konuþulmuþ ve kanýtlanmýþ.
Ama umudu olan kiþiye, atýldýgýna inanýp bu uðurda çabalamak isteyen kiþiye tavsiyelerim sonsuz.
Fakat siz olumlu söylenen seylere, atýldýgýna dair kulak asmayýp gelip 1 kiþi atýlmýyor diye her defasýnda sorgulayacaksanýz, o zaman benim size önerdiðim tedavi yöntemleri de boþ, þunlarý yiyin bunlarý yapýn demem de boþ.