hepsisosyal
Blog Sitemiz : hpvliyiz.wordpress.com
Sayfa 5 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci ... 345
Toplam 49 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 49 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    4

Cevap: Hpv negatif sonrasý doktor görüþmesi

iliþkimin üzerinden 7 ay geçtikten sonra görmüþtüm ben siðil

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    4

Arkadaslar neden moralinizi bozuyorsunuz negatif ciktiysaniz sukredin ve yolunuza bakin benim icin negatif pozitiflikten daha onemlisi pap smear sonucum evet kontrol altinda olacagiz 6 ayda bir pap smear verecegim ve korunmasiz iliskiye girmeyecegim baska bir sey yok yapacagaim.

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý rhcp Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaslar neden moralinizi bozuyorsunuz negatif ciktiysaniz sukredin ve yolunuza bakin benim icin negatif pozitiflikten daha onemlisi pap smear sonucum evet kontrol altinda olacagiz 6 ayda bir pap smear verecegim ve korunmasiz iliskiye girmeyecegim baska bir sey yok yapacagaim.
    6 ayda bir smear fazla deðil mi? Yani þöyle düþünüyorum. Þimdi toplumun yüzde 80 i hayatlarýnda hpv ile karþýlaþýyor. O zaman yüzde 80 kadýn 6 ayda 1 smear verse laboratuvarlar yetiþemez. Hastaneler lablar tüm mesai smear hpv testlerine vermek zorunda kalýrdý.

Bir de þunu merak ediyorum diyelim yüksek riskli hpv çýkmadý. Bu yüksek riskli hpv bulunmadýðý ve herhangi bir zaman hortlamayacagi anlamýna gelmiyor. Herkes potansiyel yüksek risk hpv taþýyýcýsý olabilir yani. E nasýl olcak o zaman?

Administrator Arya - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý Nihil Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    6 ayda bir smear fazla deðil mi? Yani þöyle düþünüyorum. Þimdi toplumun yüzde 80 i hayatlarýnda hpv ile karþýlaþýyor. O zaman yüzde 80 kadýn 6 ayda 1 smear verse laboratuvarlar yetiþemez. Hastaneler lablar tüm mesai smear hpv testlerine vermek zorunda kalýrdý.

Bir de þunu merak ediyorum diyelim yüksek riskli hpv çýkmadý. Bu yüksek riskli hpv bulunmadýðý ve herhangi bir zaman hortlamayacagi anlamýna gelmiyor. Herkes potansiyel yüksek risk hpv taþýyýcýsý olabilir yani. E nasýl olcak o zaman?
    Yüksek riskli sigil tipi taþýyanlara 6 ayda bir smear yaptýrýyorlar ama negatif olduktan sonra da 1 kez falan 6 ayda bir smear alabiliyor bazý doktorlar diye biliyorum. Sonradan senede 1'e dönüyor.

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Benimde merak ettiðim þimdi bende týp 66 var, Ýngiltere'de yaþýyorum ve bu tip için aþý var dediler randevu verdiler aþý yapýlacak 1 ay sonra,yani hpv kapan birisinin aþý yaptýrmasý ne kadar doðru acaba merak ettim deneyimleyen varmý bunu.

Tecrübe Puaný
    10

Alýntý Mucadele Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Benimde merak ettiðim þimdi bende týp 66 var, Ýngiltere'de yaþýyorum ve bu tip için aþý var dediler randevu verdiler aþý yapýlacak 1 ay sonra,yani hpv kapan birisinin aþý yaptýrmasý ne kadar doðru acaba merak ettim deneyimleyen varmý bunu.
    Mantýken benim kafada oturmuyor, ama yaptýran çok ve yaptýrýn diyen doktor çok. Herkes oluyor sen de ol gitsin

Yeni Üye
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Arya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Her ay hpv vücuttan atýlýyor mu atýlmýyor mu diye konuþmaktan ben gerçekten sýkýldým.

Bunu düþünen kardeþlerim. Cevap basit. 2 seçeneðin var.

1. Hpv'nin vucuttan atýlmadýðýný düþün ve hayatýnda hpv yokmuþ gibi yaþa devam et, canýn isterse sigilleri tedavi ettir, isterse ettirme, iliþkiye gir ya da girme. Farketmez. Sonuç olarak bu kafaya göre ''hpv ömür boyu sende kalacak'' artýk ugrasmaya degmez ömür boyu hpvlisin, bütün partnerlerine de bulaþtýracaksýn. Okay midir? Buna okaysek konu kapanýr.

Seçenek 2:

Atýlacaðýna inanýrsýn, bunun için bir þeyler yaparsýn ugrasýrsýn negatif olursun olduktan sonra süreci kendin izlersin... Ve benim gibi belki negatif olduktan sonra 3 yýl geçse de, forumdaki negatif olan arkadaþlarýn üzerinden 1-2 yýl geçse de yeniden nüks etmediðini anlarsýn. Týbbýn geliþtiðine inanmýþ olursun. 10 sene önce yazýlan yazýlarý, 10 sene önce yapýlan araþtýrmalarýn geliþmiþ olabileceðini düþünürsün. En azýndan geleceðe dair bir umudun olur.

Yok kardeþim ben atýlmadýgýný dusunuyorum diyorsanýz da hay hay güzel arkadaþlar sorun yok benim için.
    Ama ben ve benim gibi negatif olan kiþiler kanlý canlý örneðiz ve ben 3 yýldýr herhangi bir nüks yaþamadým.
    Fakat bu konuda ikna edilmeye zorlanmaktan epey sýkýldým. Yani hpv vücuttan atýlýyor mu aatýlmýyor mu sorusu zaten doktorlar arasýnda da hala tartýsmalý bir konu ama singapur kongresinde atýldýðýna dair þeyler konuþulmuþ ve kanýtlanmýþ.

Ama umudu olan kiþiye, atýldýgýna inanýp bu uðurda çabalamak isteyen kiþiye tavsiyelerim sonsuz.
    Fakat siz olumlu söylenen seylere, atýldýgýna dair kulak asmayýp gelip 1 kiþi atýlmýyor diye her defasýnda sorgulayacaksanýz, o zaman benim size önerdiðim tedavi yöntemleri de boþ, þunlarý yiyin bunlarý yapýn demem de boþ.
    Arya ordamisin

Tecrübe Puaný
    10

Alýntý Vitor90 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arya ordamisin
    orda mýsýn derken ? Burasý özel mesaj bölümü deðil. Forumda herhangi bir baþlýkta, sms atar gibi orda mýsýn vs þeklinde yazýþmalardan çok, soru-cevap þeklinde ilerlemenizi tavsiye ederim.

Tecrübeli Üye
    Tecrübe Puaný
    1

Alýntý Define Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaþlar geçen haftalarda test sonucunun negatif geldiðini paylaþmýþtým sizinle. Bugün doktora sonucu göstermeye gittim. Doktor negatif olmanýn bundan komple kurtulduðunu göstermeZ. Hiç iliþki de bulunmasan dahi baðýþýklýðýn düþtüðün de tekrar pozitif olabilirsin dedi. Yani bu vucuttan atýlmýyor mu sizce diye sordum. Komple atýlabilir ama komple atýlýp atýlmadýðýný negatif sonucundan cýkaramýyoruz bu yüzden seni hayatýn boyunca 6 ayda bir kontrol edeceðiz dedi. 6 ay sonrasýna randevu verdi. Özel hastane olsa müþteri görüyor diyeceðim de köklü eðitim ve araþtýrma hastanelerinden biri. 😔😔😔😔

Aþý olmadýnýz mý ?