Gecmis olsun Çalikuþu, Hpv olduðunuzu smear testinden mi anladiniz bir de hangi belirti ile doktora basvurdunuz
Arkadaþlar merhaba henüz hpv olduðumu öðreneli 1.5 ay oldu. hpv tipimi bilmesem de doktorumun söylediði kadarýyla hücresel bozukluðum mevcutmus yani hpv sin kolposkopi yaptýr dedi. ama kendisi hiç bir detay vermediLSIL CIN gibi sonuçlar çýkýyormuþ smear sonucunda fakat bunlarý sonradan öðrendim.
sonucumu alamýyorum hastane karantinada ve maalesef büyük bir belirsizlik var. Bir süre daha hastaneye gidemeyeceðim o nedenle tecrübeli arkadaþlardan yardým bekliyorum. en azýndan hastaneye gidip tedavi olana kadar neler yiyebilirim içebilirim ayrýca ek takviye olarak neler alabilirim ?
Yardýmcý olursanýz sevinirim![]()
Gecmis olsun Çalikuþu, Hpv olduðunuzu smear testinden mi anladiniz bir de hangi belirti ile doktora basvurdunuz
teþekkür ediyorum. benim önce kaþýntým oldu dayanýlmayacak þekilde sonra bir baktým pütür pütür þeyler çýkmýþ onlarýn üstünde de bembeyaz peynir gibi akýntý var doktora gittim önce mantar dedi fitil ilaç yazdý baya etkili oldu ama o pütürler tamamen geçmemiþti sonrasýnda smear alalým dedi. Sonucunda da hücresel bozukluðun çýktý dedi. Yani bi yandan düþünüyorum çok ileri olsa bunu benimle paylaþýr mýydý acaba doktordirekt hpv sin dedi bi yandan da korkuyorum. Ayrýca benimkiler çok minik ve pembeler vestibular papilla ya benziyor daha çok googledan bakýnca. Anlam veremedim
Yani orda eger siðil olsaydi doktor yakardi demekki siðil yok. Yani hpv olup olmadigin belli degil umarim degilsindir ama olsan da üzülme insan alisiyor geciyo![]()
ama daha kolposkopi yapýlmadan doktor tedavi uygulayamaz ki. Mesela CIN 1 olunca daha çok hasta takibi oluyormuþ ileri seviye için LEEP iþlemi vs yapýlýyormuþ. Ama þöyle bir durum var benim hücresel bozukluðum çýktý ki onu da HPV yaparmýþyani baþka neden bozukluk olur ki hiç bilmiyorum
inþallah deðilimdir. Teþekkür ediyorum
Merhaba bende de ayni durum oluþtu. Daha önce sigil Yaktirmistim 1 hafta sonrasýnda küçük küçük pembe nokalae oluþtu. Doktor mantar diyip ilaç vermiþti tabi geçmedi daha sonrasýnda rahim aðzýnda yara var diyip antibiyotik verdi. Daha öncesinde smear testim temizdi þu süreçte bende smear yaptiramadim ama muhtemelen hücresel bozulmalar mevcut. Önlem için deflagyn jel kullanýyorum oldukça rahatlatýyor aklýnýzda olsun. Kesinlikle durdurmuyor hiç yi önlemiyor en azýndan süreci yavaslatiyordur umarým 🙏
Bende rahim agzýnda yara var daha 4 ay öncesinde bi þey yoktu caným sýkýldý iyice Cýn tarzý seyler mi var diye suan ne yapmalýyým onu da bilmiyorum